Final haftalarına kaldığımız için güzel futbol beklemediğimiz, sadece skora odaklandığımız için ne teknik kadro, ne futbolcu, ne sistem, ne sahaya diziliş, ne de teknik taktik eleştiri ve analizlere girmenin son derece mantıksız olacağını düşünüyorum. O nedenle yazılarımı bizi ilgilendiren maçların sonuna bırakıyorum ki, bundan sonra nasıl yol haritası ve matematiksel hesaplar bizi bekliyor onlar hakkında paylaşımda bulunmak daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.
Bunun için hepinizden özür dilerken Salı akşamı taraftarın yoğun baskısı altında başlayan mücadeleye, takımda karşılık verince ortaya inanılmaz mücadele ve çok güzel ambiyans çıktı. Taraftarı da yanına alan Eskişehirspor'un dün akşam karşısında hangi takım olursa olsun işi çok zordu. Herkesi ayrı ayrı kutluyorum diyerek, geçen yıldan beri, beceri olarak pek bir varlık gösteremeyen Axel Meye'yi kutluyorum. Senede iki gol ve sıfır asistle oynayan bu futbolcumuz, hocamızın ısrar edip, farklı oyun stili yüklediği ve bunda da başarı sağladığı için Mustafa Denizli hocamıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
****
Geçen yazımızda küme düşme potasından çıkma aşamasına gelen Bandırmaspor'a dikkat çekmiştim. Lige tutunmaya çalışan Bandırmaspor hem kendisini düşme potası dışına taşıdı, hem de bizim önümüzü de açan takım oldu. Bir tebrik ve teşekkür de onlar için gelsin.
Göztepe ise beni yanılttı. Sivas'a karşı hiç mücadele edemediler. Bence play off dışında kalacaklar. İddialı olan bütün rakiplerine yenildiler. Herkesin yere göğe sığdıramadığı mucizeler beklediği Yılmaz Vural'da onlara çare olamadı. Zaten şimdiye kadar sayısız takım düşürerek bu dalda rekor kıran teknik direktörden nasıl başarı beklenir onu da anlamam. Onlara da geçmiş olsun diyorum. Ligde Eskişehirspor'u yenerek vitrin yaptığını, rahatladığını düşünen ve lig bitti gözüyle bakan Adana Demirspor'un işi zorlaşıyor. Küme düşerse hiç şaşırmam.
****
Son olarak hatanın telafisi edilemeyeceğini ve köprünün altından daha çok suların akacağını söylüyorum. Fakat artık ipler bizim elimize geçti. Önümüzdeki üç maçı alırsak rakiplerin ne yaptığı bizi ilgilendirmeyecek. Futbolcu kardeşlerimiz şunu iyi bilsinler ki play off demek, ekstradan üç maç daha oynamak demektir. Gelin biz en iyisi önümüzdeki üç maçı alıp, erkenden tatile çıkalım.
-Hazır taraftar :
'Şampiyon oluyoruz, Kupayı alıyoruz,
Biz bu ligden gidiyoruz, mutluluktan uçuyoruz'

diyorken yeni heyecanlar yaşamaya ne gerek var değil mi?