SEVGİ NEYDİ?
Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti...

Türk sinemasının en önemli filmlerinden biri olan Selvi Boylum Al Yazmalım, İlyas ile Asya'nın aşklarını anlatıyor.

Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin'in oyunculuklarının yanı sıra, Cahit Berkay'ın müziğiyle hafızalara kazınan Selvi Boylum Al Yazmalım, aşk, tutku, güven ve ayrılık üzerine. Köylü güzeli Asya'nın katışıksız sevgisine karşılık vermekte önceleri gönülsüz olan İlyas'ın, filmin sonundaki çaresizliği; sevginin sırf bir tutku olmak dışında güven, iyilik, dostluk ve emek olduğunu anlatır.
Çocuğu Samet'le birlikte bırakıp gittiği Asya, tek başına ayakta kalma mücadelesi verirken ve gözü yollarda İlyas'ın dönüp geleceği günü beklerken karşısına Cemşit çıkar.
Cemşit, Asya'nın hikayesini az çok biliyordur. Samet'e ve ona sahip çıkar. İlyas'ı beklemekten yorulan Asya, Cemşit'in sıcak ve samimi sevgiyle huzur bulur. Kendisi için de, Samet için de sığınacak bir limandır Cemşit.
VE SONRA BİR GÜN...
Ve sonra bir gün İlyas çıkagelir. Asya'yı ve Samet'i terk ettiği çaresizlik karşısında eli ayağı bağlıdır. İlyas'ın evlerinin önündeki bahçede oynayan Samet'le karşılaşması, Asya'nın onları evin pencereden görüp izlemesi, izleyiciyi derinden etkileyen en önemli sahnedir. Eski Türk filmlerinin melodram ve yapaylık kokan biçemini Atıf Yılmaz, gerçek bir insanlık hikayesine çevirmiştir.
Asya, içten içe 'seninim işte alıp götürsene' diye İlyas'a bakarken, İlyas 'elinden tutsam gelir misin benimle?' diye sorar Asya'ya bakışlarıyla.
Cemşit ise bir kenarda olup biteni izlemektedir. 'Bırakıp gider mi beni? Asya benim karım...' Asya, sadakatsizliğine rağmen bir türlü tutkusundan kurtulamadığı İlyas'ı değil, sevgisiyle ona dostluk, iyilik ve emek veren Cemşit'i seçer. İlyas kamyonuna binip giderken, arkada kalan Asya'nın haline ağlamayan varsa, ancak ve ancak kalpsizdir.

KÜNYESİ
Yapım yılı: 1977
Yönetmen: Atıf Yılmaz
Özgün öykü: Cengiz Aytmatov
Senaryo: Atıf zYılmaz, Ali Özgentürk
Müzik : Cahit Berkay
Oyuncular: Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin, Elif İnci, Nurhan Nur

ATIF YILMAZ
9 Aralık 1925'de Mersin'de dünyaya geldi. Gerçek adı Atıf Yılmaz Batıbeki'dir. Dramadan komediye bir çok farklı türdeki filmi izleyiciyle buluşturmuş olan Yılmaz, Türk sinemasının en önemli yönetmenlerindendir. Özellikle köy yaşamını anlatan ve toplumsal içerikli filmlerde başarı sağlayan usta yönetmen, filmlerinin senaryolarını da kendisi yazıyordu. 50'li yılların başından bugüne dek Türk Sineması'nın her döneminde birbirinden başarılı filmlere imzasını atmış olan Yılmaz, uzun soluklu sinema kariyeri boyunca birçok ödülün de sahibi olmuştur. Türkan Şoray, Şener Şen, Kemal Sunal, Hülya Koçyiğit ve Müjde Ar gibi başarılı oyuncularla çalışmış olan yönetmenin Selvi Boylum Al Yazmalım, Hayallarim, Aşkım ve Sen, Adı Vasfiye, Şekerpare, Keşanlı Ali Destanı ve Eğreti Gelin filmlerinden bazılarıdır. Türk sinemasında bir çok yönetmenin yetişmesine katkıda bulunmuştur.
114 filmi, 37 senaryosu ve 12 prodüksiyonu bulunmaktadır. Usta yönetmenin başarıyla dolu hayatı 5 Mayıs2006'da sona ermiştir.