Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce Eskişehirlilere çok önemli mesajlar verdi. 

Ünlüce iktidar desteği ile çözülmesi gereken konularla ilgili sert ifadeler kullandı.  ES TV'de katıldığı programda yaptığı konuşmada Ünlüce, "Bizim şimdi tıkandığımız yerler belli. Örneğin Eskişehir'de çevre yolu olmaması bir problem. Kurtuluş'taki kapalı pazar yeriyle ilgili konular var. Yine bizim yıllardır sürüncemede olan Büyükşehir Belediyemizin arkasındaki arsa konusu var. Biz bunlarla ilgili dosyamızı hazırlıyoruz. Zaten hep hazırda bekler bizim bu dosyalarımız. Bazıları çözülüyor hiç çözülmedi diyemem, bazıları çözülmez. Ama şu yaşanan iklimde bazı şeylerin daha kolay çözülebileceğini düşünüyorum" dedi.

Yeni çözülmesi gereken konularla ilgili olarak hükümete talepte bulunulabileceğini anlatan Ünlüce, "Eğer bunlardan birkaçını bile halledebilirsek bizim için tabii ki büyük bir güzellik olacak. Hassasiyet gösterdiğimiz en önemli noktalardan bir tanesi bu şehirde yaşanan çevre sorunları, çevreye zararlı konularla ilgili o konuda hiçbir uzlaşmamız, hiçbir tavizimiz olmayacak. O konudaki tutumumuz çok net. Her kim orada bizim Eskişehir'imizin doğasına, toprağına, suyuna, havasına zarar verecek bir şey yapacaksa biz onun karşısında duracağız" dedi.

Ünlüce sözlerine şöyle devam etti: "Eskişehir'e hizmet, Eskişehir'e yatırım, Eskişehir'e gelecek her konuda biz de her türlü yaklaşıma hazırız. Çiftelerden suyun gelmesi konusunda da bir kere bir şehir kaynaktan su olabiliyorsa bu çok kıymetli bir şey. Bizim en büyük şanssızlığımız şehir olarak tek bir yere bağlıyız. Tek bir yere bağlı olmak, alternatifinin olmaması zaten kötü ama neyse ki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eski Genel Müdürlüğü bu sorumluluğunun bilincinde tek bir kaynaktan olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir aksaklık yaşamadan Eskişehir halkı temiz suya kavuşabiliyordu. Fakat bu suyu daha ucuza mal etmek mümkünken, kaynak sudan almak mümkünken, bizim bunu bir an önce hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu konuda Devlet Su İşleri ile hali hazırda imzalanmış bir protokolümüz var. Devlet Su İşleri bu yatırımı yapacak. Biz de 30 yıl içinde Devlet Su İşleri'ne bu yatırımı ödeyeceğiz. Ödemeyi taahhüt ettik orada, onlar şu anda planlama ihalesini bitirmek üzereler. Bitirdikten sonra yapım ihalesine geçilecek. Biz de bunun takipçisi olacağız"  

''Eskişehir’in caddeleri ve sokakları bizleri bekliyor!'' ''Eskişehir’in caddeleri ve sokakları bizleri bekliyor!''

BAŞARININ ANAHTARI YEREL SİYASET

Ünlüce, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilk yapılacak genel seçimde iktidara gelebilmesi için nelere dikkat etmesi gerektiğiyle ilgili şu sözleri kullandı: "Türkiye’de sen şu görüştesin, sen bu görüştesin değil, daha çok ortak sorunlarımızla ilgili bir siyaset yapıldı. Bunun da gerçekten güzel bir karşılığı oldu. Genel merkezimizin çağrısı buydu ve güzel de bir sloganı vardı. 'İşimiz gücümüz Türkiye' , 'İşimiz gücümüz Eskişehir' Biz bu Eskişehir'de kurduğumuz ittifakı, Türkiye'de kurduğumuz ittifakı bu dönemde hizmet ittifakına çevirirsek, işte o zaman başarıya giden bir yolda emin adımlarla yürümüş olacağız. Çünkü halkın yerelde beklediği şey hizmet ve bence siyaseten başarı da yerelden başlıyor. Yerelde yaşadığınız başarı genele taşınıyor diye düşünüyorum. Bizlerde de bu hizmet aşkı olduktan sonra, dediğim gibi buradaki sihirli sözcük artık 'Hizmet İttifakı'."

Muhabir: Eray Çankaya