ETO Dergisi'nin son sayısına konuk olan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilimizle ilgili övgü dolu sözler söyledi. Hisarcıklıoğlu'nun bu sözlerini 'Eskişehir Türkiye Olsa' başlığıyla 16 Kasım'da gazetemizin manşetine taşıdık. Hisarcıklıoğlu dergiye verdiği demeçte; 'Eskişehir'de kişi başı üretim ülke ortalamasının yüzde 30 üzerinde. Tüm Türkiye Eskişehir gibi olsa, çalışsa, üretse, ülkemizin milli gelir 800 milyar dolarda kalmaz' demişti. Ancak Hisarcıklıoğlu öve öve bitiremediği Eskişehir'e 'TOBB olarak şu katkıyı vereceğiz. Eskişehir'e şu yatırımı yapacağız' demedi.

HAVADA MI KALDI?
Aynı Hisarcıklıoğlu ETO tarafından 8 Aralık 2012'de düzenlenen 'Eskişehir'in Sesleri Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'ne katılmıştı. Aynı törenın protokol koltuklarında şu isimler yer almıştı; 'Dönemin Valisi Kadir Koçdemir, dönemin milletvekilleri Nabi Avcı, Ülker Can, Kazım Kurt, Ruhsar Demirel, dönemin ETO Başkanı ETO Başkanı Harun Karacan, dönemin ETO Meclis Başkanı Metin Güler.'
Burada yaptığı konuşmada TOBB olarak Eskişehir'e Fen Lisesi yaptırma sözü vermişti. Aradan 5 yıldan fazla süre geçmesine rağmen TOBB hala Eskişehir'e bir Fen Lisesi kazandırmadı. 8 Aralık 2012'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ETO'nun düzenlediği Vergi Ödül Törenine katılmak için Eskişehir'e gelmişti. Aynı gün ETO Başkanı Harun Karacan ile birlikte Vali Kadir Koçdemir'i makamında ziyaret eden Hisarcıklıoğlu daha sonra katıldığı Vergi Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, TOBB olarak Eskişehir'e bir okul yaptıracaklarının sözünü vermişti. Törende ilk konuşmayı yapan dönemin ETO Başkanı Harun Karacan, Başkan Hisarcıklıoğlu'ndan Eskişehir'e TOBB'un adını taşıyan bir fen lisesi veya dengi bir lise yaptırması talebinde bulunmuştu. Hisarcıklıoğlu da bu talebe olumlu yanıt vermişti. Hisarcıklıoğlu, 'Türkiye'nin genç nüfusuna TOBB olarak güveniyoruz ve gençlere yapılan yatırımlara devam edeceğiz. Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok, ama Allah'ın izniyle gençlerimiz var. Gelecek asır Türk Gençliğinde. TOBB olarak Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Eğitime yaptığımız katkı 78 milyon TL'yi geçmiş bulunuyor. Bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Eskişehir'in bizden istediği yeni bir eğitim yuvasını kente kazandırmaktan dolayı da büyük memnuniyet duyacağız' demişti.

TAKİPÇİSİ OLDUNUZ MU?
Hisarcıklıoğlu'nun okul yaptırma sözünü vermesinin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçti. TOBB Eskişehir'e bir Fen Lisesi yaptırmadı. Beş yıl öncesinin ETO Başkanı ve bugünün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Hisarcıklıoğlu tarafından verilen Fen Lisesi yaptırma sözünün takipçisi oldu mu? Hisarcıklıoğlu'na verdiği bu sözü hiç hatırlattı mı? Beş yıl önce Vergi Ödül Törenine milletvekili olarak katılan daha sonraki yıllarda Milli Eğitim ve Kültür Turizm Bakanlığı yapan Nabi Avcı Hisarcıklıoğlu'na, 'Rifat Bey, hani Eskişehir'e Fen Lisesi yaptıracaktınız? Verdiğiniz sözü ne zaman yerine getirmeyi düşünüyorsunuz' diye hiç sordu mu? Hisarcıklıoğlu'nun Eskişehir'e okul sözü verirken, ETO Meclis Başkanı olan, bugünün ETO Başkanı Metin Güler bu konuyla ilgili ne yaptı? Söz konusu okulun akıbetini Hisarcıklıoğlu'na sordu mu? Harun Karacan, Nabi Avcı ve Metin Güler Hisarcıklıoğlu'na bu sözünü hatırlatarak, Eskişehir'e TOBB Fen Lisesi'ni kazandırmalıdır. Ayrıca TOBB tarafından Eskişehir'e üçüncü bir üniversitenin kurulması ile ilgili çalışma da başlatmalıdır.

*****

NOSTALJİ

PENALTILARLA GELEN KUPA
10 Haziran 1987 de çekilmiş tarihi fotoğrafta Eskişehirspor formasıın terleten Gani Gümüşcan, İbrahim Nalbant, Erdoğan Koç, Vedat Uysal kazanılan Başbakanlık Kupasıyla birlikte tur atıyor. 1986-1987 Sezonu'nda Türkiye Kupası finalinde Gençlerbirliği'ne kaybeden Eskişehirspor ile lig ikincisi Beşiktaş 10 Haziran 1987'de Başbakanlık Kupası için karşılaştı.

AHMET KILIÇ ATTI
Zalad, Nejat, Erdoğan, Vedat, Gani, Erdal (Orhan), Fatih, İbrahim, Nasır, Ahmet, Nedim kadrosuyla sahaya çıkan ES ES normal süresi ve uzatma dakikaları 2-2 biten maçı penaltılarla 4-2 kazanarak, bu kupayı üçüncü defa alma başarısını gösterdi. Coşkun Kutay'ın yönettiği maçta ES ES 12. Dakikada Ahmet Kılıç, 33. Dakikada Nedim Demirbilek'in golleriyle ilk yarısı 2-0 önde kapattı.

RIZA PENALTI KAÇIRDI
Beşiktaş 55. Dakikada Rıza Çalımbay, 77. Dakikada Ziya Doğan'ın attığı gollerle skoru 2-2'ye getirdi. Maç bu skorla bitti. Penaltılara geçildi. Eskişehirspor dört penaltıyı da gole çevirdi. (Nasır Beadini, Erdoğan Koç, Vedat Uysal, Ahmet Kılıç) Beşiktaş'ta Rıza ve Faruk Şahin penaltıları kaçırdılar. Sinan ve Kadir Akbulut gole çevirdiler. ES ES maçı penaltılarla 4-2 kazandı. Başbakanlık Kupası'nı merhum Turgut Özal'ın elinden aldı. O tarihte Eskişehirspor Kulüp Başkanı Aydın Begiter'di.

******

FOTO ŞAKA



AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan: Dündar Abi, sen Tepebaşı ben Odunpazarı adayı olup, belediyeleri alırız.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Ağzın bal damlıyor Volkan.
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca: Niye kimse beni Tepebaşı adaylığı için düşünmüyor? Ben hem gencim ve dinamiğim. Üstelik başımda kel değil(!)

******

FIKRA

DERE HANİ DERİN DEĞİLDİ?


Temel, dere kenarında otururken tam yanına cipiyle bir adam gelip ' Kardeşim..!' diye sormuş, ' Dere derin midir?. Cipimle karşıya geçebilir miyim?..'
' Derin değildir..' diye cevap vermiş Temel, ' Geçebilirsin..'
Adam, Temel'e güvenip dereye arabasıyla girince bir anda suların içerisinde kaybolmuş, kan-ter içinde debelenerek sudan çıkıp Temel'in yakasına yapışmış ' Hani derin değildi ulan?..' diye tartaklamaya başlayınca
' Abi benim gerçekten suçum yok..!' demiş Temel,' Demin bir ördek geçti vallahi su hayvanın beline geliyordu..!'