31 Mart yerel seçimlerine sadece '32 gün' kaldı.

Siyasi partilerin belirlediği belediye başkan adayları seçim çalışmalarını uzunca bir süredir sürdürüyor. Mart ayında bu çalışmalar daha da hızlanacak.

ZAM YAĞMURU
Ancak şu günlerde Eskişehir'de 'fazla bir seçim heyecanının yaşandığını' görmüyoruz. Bugünlerde belediye başkan adayları seçim, vatandaş geçim derdinde olduğu için ortaya böyle bir manzara çıkıyor. Yoksullar, 'çöp tenekelerinde yiyecek ararken', küçük esnaf 'siftah yapamadan' kepengini kapatıyor. 10 bin lira ücrete mahkum edilen emekli sokağa çıkamıyor, Asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan insanların 'şu anda seçimleri düşünecek bir ortamları' yok. İşsiz sayısı her geçen gün artıyor. Vatandaşlar başta vergiler olmak üzere üzerine yağmur gibi yağan zamlar altında hayatta kalmak için büyük bir mücadele veriyor. İnsanlar 'ekonomik krizi mutfağında hissederken', havuz medyası ülkemizi 'güllük gülistanlık içerisinde göstermeye' tam gaz devam ediyor. 11 Mart’ta Ramazan ayı başlıyor. Her zaman olduğu gibi bu mübarek ay başladığı ilk gün gıda ürünlerine yine fahiş zamlar gelecek. Çünkü Müslüman ülke olduğumuz için bu ayda kazançlarını arttırmak isteyen fırsatçılara göz yumulacak.

1. Y A Z I-2

GENÇLER GELECEKTEN UMUTSUZ
Ülkemizde 'beka değil, ekonomik sorunlar' var. 22 yıldır ülkeyi yönetenler Türkiye Cumhuriyetini ekonomik anlamda iyi bir noktaya getirmedi. Ve bu 'başarısızlığın faturasını hep yönetimde söz hakkı olmayan muhalefete ve dış güçlere' çıkarmaya çalıştı. Madenlerimiz talan edilirken, sularımız zehirleniyor, ormanlarımız yok ediliyor. Bugün gençler işsiz. Geleceğe güvenle bakamıyor. Yetiştirdiğimiz insanlar yurt dışına kaçmak istiyor. Çünkü devlet yönetiminde liyakat kavramı çöpe atılmış durumda. Tarikatlar ve yandaş sendikaların sözü geçtiği için devlette bilgisizler baş tacı oldu. Birileri tarafından ekonomisi iyi gittiği söylenen ülkemizde ne yazık ki; Aşık Mahzuni Şerif'in 'Milletin sırtından doyan doyana/Bunu gören yürek nasıl dayana/Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana/ Bilmem söylesem mi söylemesem mi' dizelerinde olduğu gibi bir yaşam dayatılıyor. Böyle bir ortamda ülkemiz seçimlere gidiyor. 22 yıldır ülkeyi bir türlü düzlüğe çıkaramayan partinin adaylarının bol kepçeden vaatler vermesi dikkat çekiyor.

***

NOSTALJİ

ÇİFTELER’DE EDİP AKBAYRAM SOKAĞI

33 Yıl önce.  Yıl 1991. Çifteler’in SHP’li Belediye Başkanı merhum İsmail Özen ilçede ‘Çifteler Anadolu Tarım Fuarı ve Festivali’ düzenliyor.  Sevilen sanatçı Edip Akbayram, festivalin açılış konuğu olarak konser veriyor. Çifteler’de bir sokağa Edip Akbayram’ın ismi veriliyor. Çifteler Belediye Başkanı İsmail Özen konser öncesi ‘Edip Akbayram Sokak’ yazılı levha önünde sevilen sanatçı ile fotoğraf çektiriyor. Eskişehir siyasetinin duayen ismi olan İsmail Özen, 1968-1977 yılları arasında Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. 1977-1980 yılları arasında  CHP Eskişehir Milletvekilli idi. Özen yıllar sonra 1989-1994 yılları arasında da SHP’den Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. 19 Nisan 2019’da vefat eden İsmaiz Özen’e Allah’tan rahmet diliyorum.

***

***

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Ben senin hayatının bir bölümünde yer aldım, ama sen benim hayatımın tamamıydın”  Not: Seni Seviyorum