Milletvekili aday listeleri 7 Nisan'da belli olacak. Ben bugünden AK Parti ve CHP listesi ile ilgili bazı tahminlerde bulundum. AK Parti'nin birinci sırasında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı olacak. İkinci sırada Süleyman Reyhan'ın yer alacağını düşünüyorum. Üçün sırada ise Mustafa Kemal Biçerli veya Salih Koca'dan birisinin olacağını tahmin ediyorum. Yetkin Tetik, İbrahim Atıcı ve Arzu Çiçek'in de 6 kişilik milletvekili listesinde yer almasını bekliyorum. CHP'de ise birinci sıranın PM Üyesi Gaye Usluer'in olacağını düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e yakın bir isim olan Avukat Cemal Okan Yüksel'in ikinci sırada yer almasını bekliyorum. Erman Gölet veya Nihat Çuhadar'dan birisinin üçüncü sırada yer alacağını tahmin ediyorum. Gölet'i 3. Sıra için, Çuhadar'a göre daha avantajlı buluyorum. Parti içerisinden aldığım duyumlara kendi öngörülerimi de ekleyerek yaptığım tahminler bakalım doğru çıkacak mı? Bunu bekleyip göreceğiz…

-------------------------------

'SEN DANIŞMANSIN GENEL
BAŞKAN SANA DANIŞSIN'

CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli ile dün ayaküstü sohbet ettim. Yeniceli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Recep Cengiz ile Cumartesi günü parti binasında görüştüğünü belirterek, 'Kendisi bana kontenjan milletvekili adayı olduğunu söyledi. Bende ona biz Eskişehir olarak kesinlikle kontenjan aday istemediğimizi söyledim. Kendisi bana 'Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu beni Eskişehir'e gönderirse, ne yapabilirim?' dedi. Ben de ona sen danışmansın. Genel Başkan bu konuda sana danışsın. Sen de ona 'Eskişehir'de kontenjan aday istemiyorlar. Beni başka şehirden kontenjan aday yapın' deyin. Kontenjan aday olarak gittiğiniz şehirde vallahi sizin için çalışacağım dedim. Bu sözlerin aynısını Genel Başkana da söyleyeceğimi belirttim. Eskişehir'de adaylık için umduğunu bulamayan Cengiz biraz bozuldu. 23 aday adayının hakkı benim omuzlarımın üzerinde' dedi.

----

'HEDEF ÜÇÜ DÖRT YAPMAK'


AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, Tanıtım Medya Başkanı Ayhan Taşçı, Ekonomi ve Mali İşler Başkanı Hasan Yılmaz ile birlikte dün Atışkan Otel'de yerel basınla buluştu. Yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Dindar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Allah nasip ederse Eskişehir'den milletvekili adayı olacağına inandığını söyledi. Avcı'nın Eskişehir'e büyük hizmetleri olduğunu, bunlara yenilerinin eklenmesi için Eskişehir'den aday olması gerektiğini savunan Dindar, 'Şu anda seçime hazırız. Milletvekili adaylarımız belirlendikten sonra 8 Nisan'da sahalara ineceğiz. Adaylarımızla birlikte gidilmedik yer bırakmayacağız. Hedefimiz üç olan milletvekili sayımızı önce korumak, sonra da dörde çıkarmaktır' dedi. Esentepe ve Yeşiltepe'de kat artırımıyla ilgili halkın sorunları olduğunu kaydeden Dindar, ' Bir sokakta iki kat diğerinde dört katlı binalar var. Bu durum bize sürekli şikayet edilen bir konu' dedi.

----

DEMİREL GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINI KORUDU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Başkanlık Divanı'nda görev dağılımı yapıldı. Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Önce MYK'ya giren Demirel, sonra Genel Başkan Yardımcılığı görevini korudu. Demirel 19 Haziran 2011'den bugüne Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstleniyor. Eskişehir Milletvekili aday adaylığı için müracaat eden Demirel'in liste başı olması bekleniliyor.

---

NOSTALJİ

ERDAL İNÖNÜ 26 YIL ÖNCE
SOYADINI ALDIĞI İLÇEDE

Bugün 1 Nisan 2. İnönü Zaferi'nin 94'ncü yıldönümü. 1 Nisan 1989 tarihine ait fotoğrafta SHP Genel Başkanı merhum Erdal İnönü, İnönü ilçesinde düzenlenen 2. İnönü Zaferi'nin Kutlama törenine katılıyor. İnönü'ye ilçe halkı büyük ilgi gösteriyor. Fotoğrafta SHP Merkez İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer ile yıllarca partide bir nefer olarak çalışan Mustafa Taşlak'da yer alıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk zafer sonrası İsmet Paşa`ya 'Siz orada sadece düşmanı değil, Türk ulusunun makus talihini de yendiniz' diyor. Büyük Önder, soyadı kanunu çıkınca İsmet Paşa'ya İnönü adını bizzat kendisi veriyor. Erdal İnönü'de soyadını aldıkları ilçedeki törene katılarak, Zafer Coşkusuna ortak olmuştu.

FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca: Nabi Bey, beni niye dördüncü sıraya yazıyorsun? Benim milletvekili olmamı istemiyor musun?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Salihciğim, sen daha önce AK Parti'nin Eskişehir'de dört milletvekili çıkaracağını söylemedin mi? Bak işte dördüncü sıradan seçilirsin. Seni beşe yazmadım diye bana dua edersin.