Vakıflar Genel Müdürlüğü Kütahya Bölge Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi'ne bir yazı göndererek, Gökmeydan Mahallesi'nde geçtiğimiz 3 Ağustos'ta açılan spor tesisinin yıkılmasını istedi.

PAZARCI İLGİ GÖSTERMEDİ
Bu karar bu tesislerden yararlanan Eskişehirlilerin tepkisine neden oldu.
Odunpazarı Belediyesi 2011 yılında 16 bin metrekarelik alanı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 'açık pazaryeri olarak değerlendirmek üzere' kiraladı. Daha sonra alan düzenlenerek pazarcı esnafının kullanımına açıldı. Ancak pazarcı esnafı ilgi göstermeyince pazaryeri bir daha kurulamadı. Uzunca süre atıl kalan alan, zamanla sarhoş ve uyuşturucu müptelalarının mekanı oldu. Çevrede yaşayan insanların sık sık şikayetlerine neden olan arazi, imar planlarında spor alanı olarak belirtiliyor. Bunu dikkate alan Odunpazarı Belediyesi, atıl duran ve halkın şikayetine konu olan arsa üzerine spor tesisleri kurmaya karar verdi. Tesisler 3 Ağustos 2016 tarihinde halkın hizmetine açıldı ve büyük ilgi gördü.


30 GÜN SÜRE VERİLDİ
Toplam alanın 11 bin 156 metrekaresine yapılan Gökmeydan Spor Kampüsü'nde; standart ölçülerde 2 adet Basketbol sahası, 2 adet Tenis kortu, 1 adet Voleybol sahası, 1 adet 50x30 metre Futbol sahası, 1 adet Baca Topu Oyun sahası, çocuk parkı, aletli fitness alanı, sokak oyunları alanı (mendil kapmaca, seksek, satranç, köşe kapmaca) ve yürüyüş yolu bulunuyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü Kütahya Bölge Müdürlüğü, kompleksin hizmete açılmasından sonra belediyeye gönderdiği resmi yazı ile yapılan spor tesisisin 30 gün içinde yıkılmasını istedi. Gerekçenin ise, kira sözleşmesinde arsanın pazaryeri olarak kullanılacağının belirtildiği ve bu sözleşmeye aykırı kullanılamayacağı olduğu öğrenildi.

HALKIN TESİSİ YIKILMASIN
Odunpazarı Belediyesi pazarcı esnafının ilgi göstermediği atıl alana bölge için böylesine güzel tesis yapmış. Başta çocuk ve gençler olarak halk bu tesise kavuştukları için büyük sevinç yaşamış. Şimdi Vakıflar Bölge Müdürü bir 'bürokratik prosedürü' bahane ederek bu tesisi yıkmak istemesi akıl alacak şey değil. Resmen Odunpazarı Belediyesi'nin başarılı bir hizmeti cezalandırılıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Emine Nur Günay, İl Başkanı Dündar Ünlü ve AK Parti'nin genç ve dinamik Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, bu yıkımın önüne geçmeliler. Vakıflar Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunarak, halkın spor tesislerinin yıkılmasına izin vermemeliler.

***

EMEL SAYIN'A ÖDÜLÜNÜ VERDİ
Milli Eğitim Bakanlığı döneminde çok yorulan ve yıpranan Nabi Avcı için Kültür ve Turizm Bakanlığı iyi bir liman oldu. Avcı'nın eğitim konusunda Eskişehir'e önemli hizmetlerin getirilmesinde, yeni okulların yapılmasında büyük emekleri oldu. Ancak Avcı hep yapılmasını sağladığı okullarla değil, Eskişehir'i 'Türk Dünyası Kültür Başkenti' yapmakla hatırlanacak. Avcı Bakanlığı döneminde eğitimden daha çok kültürel konularda öne çıktı. Bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da görerek; onu; Kültür ve Turizm Bakanı yaptı. Bence bu Bakanlık kendisine çok yakıştı. Bakan Avcı, Antalya'da yapılan Altın Portakal Yarışması'nın ödül törenine katıldı. Avcı gecede sanatçı Emel Sayın'a 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü verdi. Ödülünü aldıktan sonra Bakan Nabi Avcı ve Emel Sayın kol kola yürüyerek yerlerine geçti. Babacan ve yapıcı tavrıyla takdir toplayan Avcı'nın Bakanlığı döneminde umarım Eskişehir hak ettiği turizm ve kültür yatırımları yapılır…

***

METİN GÜLER, ŞAKAR VE ÖZEÇOĞLU'NU KUTLUYORUM
Geçen sezon yaşanan saha olaylarından dolayı 4 maç seyircisiz oynama cezası alan Eskişehirspor taraftarı, 'Hatıra Bileti' projesiyle bir ilke daha imza atarak, Türkiye'ye örnek oldu. Eskişehirspor Taraftarı Hakan Üresin'in sosyal medyada yaptığı öneriyle hayat bulan bu proje büyük ilgi gördü. Taraftar 20 liradan satılan biletlere büyük ilgi gösterirken basılan 26 bin biletin büyük çoğunluğu satıldı. 21 bini aşkın biletin satıldığı öğrenildi. ETO 3 bin bilet olarak en büyük alımı yapan kuruluş oldu. Eskişehir Düşünce Platformu da 2000 bilet alarak, ES ES'e sahip çıktı. Eskişehir Basket Kulüp Başkanı Sinan Özeçoğlu'da 1200 biletle kişisel olarak en çok bilet alan kişi oldu. Eskişehir Sanayi Odası'nın sadece 100 bilet alması haklı eleştirilere neden oldu. ETO Başkanı Metin Güler'i Eskişehir Düşünce Platformu Derneği Başkanı Ünal Şakar'ı ve Eskişehir Basket Başkanı Sinan Özeçoğlu'na Eskişehirspor'a verdikleri büyük destekten dolayı kutluyorum.

***

foto şaka

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Binali, Tayyip Bey'e 2002'den beri kıyak üstüne kıyak yaptım. Umarım bu kıyakçılığın sonu ayakçılık olmaz.
Başbakan Binali Yıldırım: Siz bu kıyaklara devam ederseniz korkarım biz en has AK Partilileri ayakçı çıkaracaksın.