Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş'ın kardeşi Ali Demirtaş elinde demir levye ile önce Alpu Belediyesi'ni basmış. Kardeş Demirtaş'ın abisinin başkanlık yaptığı belediyede kapıları tekmeleyip, camı çerçeveyi indirdiği iddia ediliyor. Ali Demirtaş daha sonra 'Beni iflas ettirdiniz, beni bitirdiniz' diye bağırarak, Rafet Demirtaş'a ait boya malzemeleri satan dükkanında camlarını levye ile aşağıya indirmiş. Bu olay ile ilgili beni arayan Alpulu okurlarımız; 'Bu yaşananları şaşkınlıkla izledik. Bir kardeş nasıl abisine bu kadar öfke duyabiliyor? Başkan Demirtaş kardeşini nasıl iflas ettirmiş olur? Yoksa kardeşinin başka birinin üzerinden iş almasını mı sağladı? Kardeş Demirtaş URAYSİM'de taşeron olarak iş yapıyor muydu? Burada yaptığı işten dolayı mı zarar etti? Polis belediyeyi demir levye ile basan Ali Demirtaş ile ilgili bir işlem yaptı mı? Abi Demirtaş, kardeşinden şikayetçi oldu mu?' diye sorular yöneltti.

***
AK PARTİ'NİN EN BÜYÜK
ŞANSI SİNAN ÖZKAR'DIR
CHP İl Başkanı Sinan Özkar Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil için 26 Kasım 2016 tarihinde Eskişehir merkezde düzenlenecek cenaze töreni öncesinde, 'Katil PKK, işbirlikçi AKP diye haykırmak için katıl' yazılı mesajını CHP Üyelerine göndermişti. Ve kendi sosyal paylaşım sitesinde paylaşmıştı.

CEZADAN
DERS ALMAMIŞ
Şehit cenazesi öncesinde bu paylaşım kentte büyük tepki gördü. CHP'li Belediye Başkanları Özkar'ın bu tepki çeken paylaşımını düzeltmek için büyük çaba harcamışlardı. Bu paylaşımından dolayı Eskişehir 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan yargılanan CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, 10 ay hapis cezası aldı. 10 ay hapisle cezalandıran hakim, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Özkar kendi sosyal paylaşım sitesinde aldığı bu ceza ile ilgili yaptığı paylaşımda; 'Bu gün 'katil pkk işbirlikçi akp' dediğim için hakkımda 10 ay hapis cezası verildi. İster cezalar verin, ister sehpalara çıkarın; şunu bilin suçlarınız yüzlerinize haykırılacak. Bu mücadele devam edecek' ifadelerini kullandı. (Özkar'ın paylaşımını İmla hatalarını düzeltmeden aynen aldım) Ne diyeyim? Özkar'a aldığı hapis cezası bile kendisi için ders olmamış.

ŞEHİT CENAZESİ ÖNCESİ
PAYLAŞTIĞINI
NEDEN
SÖYLEMEDİ?
Özkar son paylaşımında; 'Bugün 'katil pkk işbirlikçi akp' dediğim için hakkımda 10 ay hapis cezası verildi' demiş. Özkar, neden son paylaşımında bu ifadeleri şehit cenazesi töreni öncesinde paylaştığından hiç söz etmedi? Madem bu konuda sonuna kadar haklıysa neden bunu saklama gereğini duydu? Özkar'ın 'Katil PKK İşbirlikçi AKP' dediği için hapis cezası aldığı aldatmacasının arkasına sığınarak, bundan siyasi olarak nemalanmaya çalışması doğru bir davranış değil. Önce tepki çeken paylaşım yapacaksın. Parti Genel Başkanını ve CHP'li belediye başkanlarını zor duruma sokacaksın. Sonra bundan dolayı hapis cezası alacaksın. Aynı yanlışa yine devam edeceksin. Bence AK Parti'nin Eskişehir'deki en büyük şansı Sinan Özkar'ın CHP İl Başkanı olmasıdır…
(Özkar yaptığı son paylaşımını dün öğleden sonra sosyal paylaşım sitesinden kaldırdı)




***
EFSANE AMİGOYA ACİL ŞİFALAR

O bir Efsane. O tek bir el hareketiyle bütün tribünü aynı anda ayağa kaldıran Lider. O sessizliğin içinden büyük tezahüratlar yaratan gerçek bir Kral. 1965-1970 yılları arasında Eskişehirspor'un her maçında büyük taraftarı orkestra şefi gibi yöneten Amigo Orhan (Orhan Erpek) İstanbul Siyami Ersek Hastanesi'nde önemli bir sağlık operasyonu geçirecek. Hasta yatağında Osman Cemoğlu'nu arayan Efsane amigo Kırmızı Şimşekler'e Play-Off finalinde başarılı dilemiş. Süper Lig'e yükselen Nesine.com Eskişehir Basket'i de kutlayan Erpek; aynı başarıyı ES ES'ten de beklediğini söylemiş. Tüm Türkiye'nin tanıdığı ve sevdiği bir isim olan Amigo Orhan'a Allah'tan acil şifalar diliyorum.


****
foto şaka


CHP İl Başkanı Sinan Özkar: İshak Başkan, Mahmudiye'de yaptığın güzel işleri bana gönder de, twitterdan paylaşayım.

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan: Aman Sinan Başkanım sen sakın yorulma. Durup dururken saçma bir paylaşım yapıp, bana 10 ay hapis cezası falan aldırırsın.

CHP Mahmudiye İlçe Başkanı Ruhi Önen: Anlaşılan 10 ay hapis cezası alan Sinan Özkar, aynı cezadan alması için gözünü bizim başkana dikmiş(!)