6 Aralık'ta Görünüm'de kaleme aldığım 'Sinan Denen O Adam İl Başkanı Olmayacak' başlıklı yazımda; Büyükşehir Belediye Meclisi'nde en çok güvendiği adam olan Aydın Ünlüce'nin liste dışı kalmasını benim yazımdan öğrenen Yılmaz Hoca'nın, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u arayıp, ona sert çıktığını belirtmiştim. Büyükerşen'in Kurt'a; 'Sen bana karşı mı bu listeyi hazırladın? Aydın'ı liste dışında bırakarak ne yapmak istiyorsun? O'nun benim en güvendiğim adam olduğunu bilmiyor musun? Sinan denen o adam İl Başkanı olmayacak' diye tepki gösterdiğini kaydetmiştim. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yazımla ilgili telefonla arayarak, bu konuda bilgiyi kimden aldığımı sordu. Ben de 'Hocam, haber kaynağım gizli. Biliyorsunuz söyleyemem' dedim. Yılma Hoca; 'Sizler hep haber kaynağım gizli bahanesine sığınırsınız. Ben o konuyla ilgili Kazım Kurt'u aradım. Ancak senin yazdığın şeyleri ona söylemedim. Sinan Özkar ile ilgili bu ifadeleri kullanmadım. Ayhancığım anlaşılan haber kaynakların seni yanıltmış' dedi.

******

HEPSi GÖLET'İN YÖNETİMİNDEYDİ

Tarih: 20 Mayıs 2012 Yer: Atatürk Spor Salonu. CHP İl Kongresi yapılıyor. Mevcut Başkan Erman Gölet 363 oy alarak İl Başkanı oluyor.

O LİSTEDEN ÇIKTI
Diğer aday Daniş Soykal ise 33 oy alarak Gölet'in çok gerisinde kalıyor. 5,5 yıl önce yapılan kongrede Erman Gölet Başkanlığında CHP'nin yeni İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; 'Nihat Çuhadar, Ersen Yeniceli, Aydın Ünlüce, Rıdvan Atan, Sinan Özkar, İbrahim Durgut, Yücel Yenilmez, Yüksel Akpınar, Melal Akın, Meral Bakır, Bülent Bingöl, Beysun Doğan, Erhan İnan, Nuray Mamuh, Fisun Seniş, İbrahim Serhan, Ferudun Sözeri, Fisun Sular, Mehtap Şenol ve Ali Rıza Yılmaz.' Gerçekten Erman Gölet o kadar iyi bir liste hazırlamışki, kendisinden sonra gelen tüm İl Başkanları o listeden çıktı. Gölet, 2014 yerel seçimleri öncesinde Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı olmak için istifa edince, mevcut il yönetimi kendi içinden Nihat Çuhadar'ı İl Başkanı olarak seçti.

YILDIZLAR TOPLULUĞU
Çuhadar'dan sonra yine aynı yönetimden Rıdvan Atan İl Başkanı oldu. Daha sonra ki İl Başkanı yine aynı yönetimden çıktı. Ersen Yeniceli İl Başkanı oldu. Ondan sonra yine aynı yönetimden Sinan Özkar göreve getirildi. Özkar iki yıl önce yapılan kongreyle başkanlığa tekrar seçildi. Gölet'ten sonra gelen dört İl Başkanı da aynı yönetimden çıktı. Yaklaşık üç yıldır devamlı olarak adı 'Ortak İl Başkan Adaylığı' için geçen Aydın Ünlüce'de aynı yönetimde görev yaptı. Ayrıca İl Başkanlığı yapabilecek potansiyelleri olan İbrahim Durgut ve Yücel Yenilmez'de yine aynı yönetimde görev aldı. Demek ki Gölet parti içerisinde 'Yıldızlar Topluluğu' gibi bir yönetim oluşturmuş ki; CHP ve Belediye Başkanları, onun 5,5 yıl önce yönetici yaptıklarından başka İl Başkanı veya başkan adayı bulamıyor?

*****

CHP KADINLARDA SENDiKACI ADAY

Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Doğramacı CHP İl Kadınlar Kolu Başkanlığına aday olacak. Eğitimci ve sendikacı kimliği bulunan Doğramacı parti içerisinde yıpranmamış bir isim. Çünkü hiçbir grubun güdümünde çalışma yürütmedi. Şu anda ESKİ Genel Müdürlüğü'nde çalışan Doğramacı, Eskişehir Kent Konseyi'nde de başarılı çalışmalara imza atıyor. Doğramacı seçilmesi halinde birleştirici kişiliğiyle Eskişehir'deki CHP'li kadınlarla başarılı işlere imza atabilir. Parti içerisinde yönetimsel anlamdaki kısır çekişmelere son verebilir...

*****

HAN'DA YÖNETiM GENÇLERE EMANET

CHP Han İlçe Kongresi yapıldı. İlçe Başkanı Bayram Kazankaya tekrar aday olmadı. Kongrede seçime tek listeyle giren Deniz Açık CHP'nin yeni Han İlçe Başkanı oldu. Açık 28 yaşında Kamu Yönetimi Mezunu. Yönetimi de kendisi gibi gençlerden oluştu. Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı kendi sosyal paylaşım sitesinde Deniz açık ve eski İlçe Başkanı Bayram Kazankaya ile çektirdiği fotoğrafı paylaşarak; CHP'nin Han İlçesinde gençlere emanet edildiğini belirtti.

*****

SİZ NE ZAMAN ÖLCENİZ?



Aydın ilinde Adalet Partisi ve DYP dönemlerinde deve dişi gibi iki isim hep öne çıkıyordu. Bu isimler İsmet Sezgin ve Nahit Menteşe idi.

BEYFENDİLERDİ
Önseçimlerde veya Genel Merkez atamasında Aydın'da hiçbir partili bu ikiliyi geçemiyordu. Her ikisi de kurulan her hükümette Bakan oluyorlardı. Bir önseçimde Sezgin birinci oluyor, Menteşe ikinci geliyordu. Başka bir seçimde ise Menteşe bir oluyor, Sezgin ikinci geliyordu. Aydın'da milletvekili olmak isteyen gençlerin önü bu iki isim yüzünden hep kapalıydı! Eski Bakanlardan Rifat Serdaroğlu Aydın'da yaşadığı bir anektodu kendi sosyal paylaşım sitesinden paylaşmıştı. Serdaroğlu'nun anlatımıyla anektod şöyle gerçekleşmiş; 'Doğruyol Partisi Aydın İl Kongresini yapıyoruz!. Kürsüye, Umurlu Belediye Başkanı Evrenos Vardar çıktı ve Aydın şivesiyle; 'Abiler, kısa konuşçem. Sizlere bi soru sorcem! Ben doğdum, gözümü açtım İsmet Abi ve Nahit Abiyi gördüm! Ben Belediye Başkanı oldum, yine İsmet Abi ve Nahit Abi var. Anlaşıldı sizler ölmeden biz milletvekili olamecez! Sorum şu; Abiler, kusura bakmayın ama, siz ne zaman ölceniz?' Başta İsmet Bey ve Nahit Bey olmak üzere tüm salon kahkaha ile güldü… Yüzlerine karşı yapılan eleştirileri anlayışla kabul eden, hizmeti ilke edinmiş beyefendilerdi onlar.'

SİYASETİN ABİSİYDİ

İsmet Sezgin ile yıllar önce röportaj yapmıştım. Gerçekten bilgili, dürüst, vatansever ve aydın bir insandı. Merhum Süleyman Demirel gibi siyaseten kendilerine yapılan eleştirilere kızmazdı. Zaten onların politika yaptığı yıllarda siyasette zarafet vardı. Yapılan açıklamalarda, mitinglerde siyasi rakiplerine hakaret etmezlerdi. Türk siyasetinde 'İsmet Abi' olarak büyük saygı duyulan Sezgin 1 yıl önce 7 Aralık'ta vefat etti. Bugün 85 yaşında olan Nahit Menteşe hayatta. Türk Siyaset dünyasını bir döneme damga vurmuş, dürüstlüğüyle herkese örnek olmuş Sezgin'e ölümünün 1'nci yıldönümünde Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Menteşe'ye de sağlıklı uzun ömür diliyorum.

******

FOTO ŞAKA

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç:
Hocam, Kazım'a söyle de 'Ortak İl Başkan Adayı' çıkaralım.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Kazım'ın yerinde yarışa sen 78-0 önde başlasaydın bunu kabul eder miydin?

******

FIKRA

TIP TARİHİ


M. Ö. 2000…… Al bu otu ye.
M. S. 1000…… O ot kötü, gel bu duayı oku.
M. S. 1250…… O dua batıl inanç, al bu iksiri iç.
M. S. 1500…… O iksirin ne faydası var, al bu hapı yut.
M. S. 1750…… O hap etkisiz, al bu antibiyotiği iç.
M. S. 2000…… O antibiyotik kimyasal, al bu otu ye!