Baksan Eğitim Merkezi İnşaat Teknolojisi Yapı Tasarımı Öğretmeni Kadir Yalçın, iki ay önce okul müdürlüğü sözlü sınavına girmeden önce DMO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne müdür olarak görevlendirildi.

TBMM'YE TAŞINMIŞTI

Mülakata girmeden yapılan bu atama tepkilere neden olurken, Eğitim Bir-Sen üyesi okul müdürleri Yalçın'a 'Hayırlı Olsun' ziyaretleri yapmıştı. Bende bu olayı 'Sınava Girmeden Hayırlı Olsun(!)' başlıklı haberle okurlarımıza duyurmuştum.CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, haberimizi TBMM'ye taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle soru önergesi vermişti.Eğitim camiası, mülakat sınavına girmeden, sınav sonucu belli değilken Kadir Yalçın'ın Müdür olarak görevlendirilmesini 'skandal' olarak değerlendirildi.

'ACELENİZ NEYDİ?'

Bu konuyla ilgili tepkilerini gösteren eğitimciler; 'Madem Kadir Yalçın'ı bu okula müdür olarak atayacağınız daha önceden belliydi, neden mülakat sonucunu beklemediğiniz? Bu konuda aceleniz neydi? Yapılan bu görevlendirme, mülakat öncesi torpilin bir belgesi değil mi? Demek ki İl Milli Eğitim Müdürlüğü mülakatta kimlerin müdür yapılacağını önceden belirlemiş. Mülakat bahane, torpil şahane mi?' diye tepki göstermişti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü mülakat değerlendirme sonrasında boş olan 42 okula müdür olarak görevlendirilecek eğitimcilerin listesini yayınladı.

KİŞİYE ÖZEL PUANLAR

Değerlendirmede 58 puan alan (verilen) Kadir Yalçın iki ay önce gittiği DMO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne resmi olarak da görevlendirilmiş oldu. Yaşanan bu duruma tepki gösteren eğitimciler; 'Demek ki mülakatta puanlar birilerin istedikleri okula yetecek şekilde hesaplanarak verilmiş. Önce hangi okula kimin müdür yapılacağı belirlenmiş. Daha sonra onların müdürlüğüne yetecek şekilde puanlar verilmiş. Şeffaf şekilde yapılmayan ve puanların 'sır' gibi saklandığı değerlendirmeyle yandaş sendika bir kez daha kayırılmış oldu. Torpili güçlü olduktan sonra mülakata girmeden de girdikten sonra da okul müdürü yapılıyormuş. Okul müdürleri boşuna hayırlı olsun ziyareti yapmamışlar' diye isyan etti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

BAŞKANLIĞIN ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL TOPUKLU EFE AKŞENER

MHP'de beklenen oldu. Eskişehir İl Yönetimi görevden alındı.

SADECE MHP'LİLER DEĞİL

MHP İl Başkanı Oğuz Sever 19 Haziran'da muhalif adayları tarafından yapılan Olağanüstü Kongreye katılan tek İl Başkanıydı. Hatta kongreye katılım olayını babası Akif Sezer kendi sosyal paylaşım sitesinde herkese duyurmuştu. Ancak MHP'de muhaliflere yönelik bu görevden alma olayları teşkilatlarda tepki topluyor. MHP'de bugün kimle konuşsam, herkes bir ismi işaret ediyor. O isim 'Meral Akşener' MHP Genel Merkez Yönetimiyle AKP Yargısı tarafından yapılan tüm engellemeler Akşener ismini daha da güçlendiriliyor. 'Meral Akşener şu anda AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a kafa tutabilecek tek isim olduğu için engelleniyor' görüşleri çığ gibi büyüyor. Sadece MHP'liler değil, CHP'deki yönetimden rahatsız olan ulusal kanatçılar, AK Parti'de Arap seviciliğinden yakınan kitleler Akşener'in MHP'nin başına geçmesini istiyor.

MUHALEFETİ DE DİZAYN EDİYOR

Delegelerin ve partililerin büyük çoğunluğu Devlet Bahçeli'den görevini bırakmasını istiyor. AK Parti Başkanlık sistemi için sonbaharda baskın bir seçime doğru gidiyor. Bu seçimde HDP baraj altı kalır. Bahçeli'nin başında bulunduğu MHP %10-11 oranında oy alır. CHP %25 alır. AK Parti Başkanlık sistemine geçmek için istediği milletvekili sayısına rahatlıkla ulaşır. Son günlerde yandaş havuz medyasının devamlı Bahçeli'yi desteklemesi ve Akşener'i kötü göstermeye çalışması boşuna değil. Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığının önündeki tek engel Topuklu Efe Meral Akşener'dir Tüm bu yaşananlardan sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi oluşturduğu yargı sayesinde sadece Türkiye'yi değil, muhalefet partilerini bile dizayn edebilecek güce erişmesini ülke geleceği açısından endişe verici buluyorum…

--------------------------------------------------------------------------------

ATLETİZMDE DEVŞİRME BAŞARILARA SEVİNİYORUZ

Devşirme, Osmanlı Devleti'nin fethettiği topraklardan özellikle Balkanlarda Hristiyan genç ve yetenekli çocukların toplanması, bu çocukların sıkı bir eğitimden geçirilerek üstün bir asker veya bürokrat oluşturulması sistemidir. Bu sistem ile yetiştirilip bürokrat olan devşirmeler arasında Rum Mehmed Paşa, Veli Mahmud Paşa, Yunus Paşa, Rüstem Paşa, Sokollu Mehmed Paşa, Kuyucu Murat Paşa ve Pargalı İbrahim Paşa gibi sadrazamlığa yükselebilenler de oluyordu.Yıllardır atletizmde beklenilen başarıyı gösteremeyen Türkiye devşirme atletlere yöneldi. Ancak bu devşirme modeli Osmanlı'nınkine hiç benzemiyor. Atletizmde ekol olmuş ülkelerin hazır yetişmiş atletleri para karşılığında transfer edilerek, onlara Ay yıldızlı forma giydiriliyor. Son Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkçe konuşamayan, İstiklal Marşı'nın bilmeyen atletlerin aldığı madalyalara seviniyoruz.Emre Zafer Barnes (Jamaika) Jak Ali Harvey (Jamaika) Ramil Guliyev (Azerbaycan) Ali Kaya (Kenya), Aras Kaya (Kenya) Tarık Akdağ (Kenya) Polat Kemboi Arıkan, Kaan Kigen Özbilen (Kenya) Yasmani Copello Escobar (Küba) Şeref Osmanoğlu (Ukrayna), Mert Girmalegese (Etiopya), Meryem Akdağ (Kenya), Yasemin Can (Kenya), Meryem Erdoğan (Etiopya), Sultan Haydar (Etiopya), Karin Meris Mey (Güney Afrika) Milli formayı temsil ederken, Türk çocukları ne yapıyor? Yaşanan bu acı tablo Atletizm Federasyonlarının ve Gençlik Spor İl Müdürlüklerinin sporcu yetiştirme görevlerini iyi yapmadıklarını gözler önüne seriyor. Milli takımda yaşanan bu devşirme ayıbı Atletizm Federasyon Başkanının, Gençlik Spor İl Müdürlerinin,Türk Atletizm antrenörlerinin ve doping yapan Türk atletlerinindir…

---------------------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Sizin yanınızda şu boylarda birisi vardı. Ona ne oldu?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Boyundan büyük işlere kalkıştığı için kovdum gitti..!