CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde da CHP Kütahya Belediye Başkan adayı Eyüp Kahveci, Milletvekili Ali Fazıl Kasap ile birlikte Büyükerşen'i ziyaret etmişti. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'da bir yıl önce Büyükerşen'i ziyaret etmişti. İmamoğlu ziyarette yaptığı konuşmada; 'Başkan Büyükerşen ve ekibinin projelerini görmek için buradayız. Türkiye'de belediyecilik anlamında örnek aldığımız Başkan Büyükerşen'e misafir olmaktan çok mutluyuz' demişti. Soyer ve Kahveci de Büyükerşen'in başarılı belediyeciliğini kendilerine örnek aldı. İmamoğlu, Soyer ve Kahveci başkan seçilmeleri halinde Büyükerşen'in Eskişehir'de gerçekleştirdiği 'bir kent mucizesini' memleketlerinde 'hayata geçirmeye' çalışacak. Yılmaz Hoca'yı sadece CHP'li belediye başkanları örnek almıyor. AK Partili belediye başkanları da onun hayata geçirdiği projelerini örnek alıyor...
----------------------------------------------------------------------------
EĞİTİMDE BAŞARILI KADINLAR

Fotoğraftaki kişiler, Eskişehir eğitim camiasının önde gelen kadın yöneticileri. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özden Akkaya, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tülay Gündoğan ve Milli Zafer İlkokulu Müdürü Emine Tuç yıllardır ilimizde başarıyla eğitim yöneticiliği yapıyorlar.

HAKSIZLIĞA UĞRADI
Özden Akkaya, Adnan Menderes Anaokulu'nun kurucu müdürlüğünü yaptı. Onun başarılı çalışmaları sayesinde bu okul Eskişehir'in bir numaralı anaokulu oldu. Akkaya, 2013 yılından beri Milli Eğitim'de vekaleten Şube Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yapıyor. Büyük özveri ve başarıyla bu görevi sürdürüyor. Ancak hep haksızlığa uğruyor. 'Güçlü dayıları' olmadığı için 'Hak ettiği halde' bir türlü 'asil olarak' İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine atanmıyor. Buna rağmen görevini en iyi şekilde yapıyor. Dürüst ve çalışkan kişiliğiyle genç eğitimcilere örnek oluyor.

TEPEBAŞI MÜDÜRÜ OLABİLİR
Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tülay Gündoğan bu görevini beş yıldır başarıyla sürdürüyor. İlimizde uzun yıllar Edebiyat Öğretmenliği yaptıktan sonra yönetici oldu. İyi idareciliği, mütevazi kişiliği ve çalışanlarla olan iyi diyaloğu ile hep öne çıkıyor. Olumlu çalışmaları sayesinde bir kadın yönetici olarak kısa süre içerisinde eğitimde adından söz ettirdi. Tülay hanım Anadolu Üniversitesi eski Rektörü Naci Gündoğan'ın eşi. Gündoğan şu anda kadrosu boş olan Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 'en çok şans verilen' isim. Eskişehir gibi çağdaş kentte bir kadının Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü olması güzel olur. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tülay hanıma çok yakışır..

TIRNAKLARIYLA GELDİ
Milli Zafer İlkokulu Müdürü Emine Tuç, ilimizin en tecrübeli eğitim yöneticilerinin başında geliyor. 19 Mayıs, Ata İlköğretim Okulları ve Melahat Ünügür Ortaokulu'nda yıllarca Müdür Başyardımcılığı yaptı.
Yaklaşık beş yıldır kentimizin en gözde ilkokullarından birisi olan Milli Zafer İlkokulu'nun Müdürlüğünü yapıyor. Zaten Melahat Ünügür'de de Müdür Başyardımcısı değil, okulun müdürü gibiydi. İl Milli Eğitim Müdürleri okul müdürünü değil de hep Emine Tuç'u arardı. Tuç bugünlere 'hep tırnaklarıyla' geldi. Abisi Hasan Tuç AK Parti'nin Kurucu Merkez İlçe Başkanıydı. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin Tepebaşı Belediye Başkan adayı oldu. Emine Tuç, 'hiçbir zaman abisinden yöneticilik için destek' istemedi. Sınav kazanarak, bileğinin hakkıyla yönetici oldu. Çalışkanlığı ve başarısıyla hep öne çıktı. Çalıştığı okullarda hep veli-öğretmen-öğrenci uyumunu sağlamada başarılı oldu. Eskişehir eğitiminde kadın yönetici sayısının daha da artmasının kentimize olumlu etkisinin olacağını düşünüyorum. Akkaya, Gündoğan ve Tuç'a başarılarının devamını diliyorum…
--------------------------------------------------------
DP'NİN TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Demokrat Parti (DP) CHP'den yaptığı belediye başkan adayı transferleriyle öne çıkıyor. DP, önce CHP'den Sivrihisar Belediye Başkan adayı gösterilen, sonra İYİ Parti ile yapılan ittifak görüşmeleri sonrasında adaylığı geri çektirilen Habil Dökmeci'yi transfer etti. CHP'li Dökmeci DP'nin Sivrihisar Belediye Başkan adayı oldu. CHP Mihalıççık Belediye Başkan aday adayı olan Tamer Toraman'da DP'den Mihalıççık Belediye Başkan adayı oldu. DP, CHP Seyitgazi Belediye Başkan aday adayı Volkan Enver Kılıç'ı da transfer etmeye çalıştı. Kılıç'a 'Gel DP'den Seyitgazi Belediye Başkan adayı ol' teklifi yapıldı. Kılıç, 'Ben CHP'liyim. Başka bir partinin adayı olmam' diyerek bu teklifi kabul etmedi. Bu konuyla ilgili Kılıç'ı aradım. Kendisi bu teklifi doğruladı. CHP'den başka hiçbir partiden kesinlikle aday olmayacağını ifade etti. Dökmeci ve Toraman'ın başka partiden aday olmalarını doğru bulmadığını da sözlerine ekledi.
------------------------------------------
NOSTALJİ
SARIŞIN GÜZEL BAŞBAKAN


Yıl 1995. 24 yıl önce DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çiller Eskişehir'e geliyor. Ziyaret kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne de giden Çiller, partisinin belediye başkanı merhum Aydın Arat'ın makamında oturuyor. Fotoğrafta Çiller'in hemen yanı başında ayakta merhum Aydın Arat bulunuyor. Dönemin İmar Limited Genel Müdürü Bekir Sıtkı Saraç, Genel Sekreter Adnan Ercan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeler Ali Osman Yalçın, merhum Alaattin Manav, DYP İl Başkanı Halis Barlas, Belediye Bürokratlarından Mehmet Uzun, Belediye Basın Halklar İlişkiler Müdürü Orhan Güngör'de Başbakana brifing toplantısında yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ve tek kadın Başbakanı olanı Çiller erkek egemen bir ortamda, güzelliği ile politika yapıyordu. Gazeteci merhum Yavuz Gökmen'in 'Sarışın Güzel Kadın' olarak nitelendirdiği Çiller'e partilileri 'büyük hayranlık' duyardı. Merhum Arat o yıllarda Çiller'e hayran isimlerden birisiydi. Arat, Sultandere Toplu Konutlarını Eskişehir-Ankara yoluna bağlayan bulvara 'Prof. Dr. Tansu Çiller Bulvarı' adını vermişti. Ve O'nun büstünü yaptırmıştı. Çiller'de Arat'ı sever ve ona çok güvenirdi.
------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen:
Erdal seçimlere az kaldı. Eskişehir'de dolaşacağına git ilçende çalış.
Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı: Hocam ben çalışıyorum da benim yerime başkan adayı bulmak için çalışan vekil ortalıkta yok.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Çaktırmadan uzasam da Yılmaz Hoca'dan fırça yemesem.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Utkucuğum 'kedi olalı bir fare tutayım' dedin. Onu da yüzüne bulaştırdın.
----------------------------------------------------------------
FIKRA
LATİNCE AD

Hasta, doktora derdini anlattı ;
- Sabahları bir türlü yataktan kalkamıyorum. Canım hiç çalışmak istemiyor.
- Şikayetiniz bunlar mı?
- Evet.
- Bunun adı, tembellik.
- Biliyorum, doktor. Ama patronuma hastayım demek için bunun Latince bir adı yok mu?