CHP Odunpazarı İlçe Kongresi önceki gün Porsuk Spor Salonu'nda yapıldı. Seçimde iki aday vardı. Ancak birisi yeterli imzayı toplayamadı. İmza toplama konusunda baskı yapıldığını söyleyerek adaylıktan çekildi.

NEDEN BÜYÜK SALON?
351 oy kullanıldı. Bu oyların 326'sını alan Akın Sallarel tekrar başkanlığa seçilerek güven tazelendi. 25 oy da geçersiz sayıldı. Kongre neden Porsuk Spor Salonu'nda yapıldı? Yapılan İl Kongresi değil. Ankara'dan Genel Başkanda gelmedi. Muharrem İnce, Gürsel Tekin ayarında bir isimde yoktu. Peki neden Porsuk Spor Salonu'nda kongre yapmayı akıl edenler, burasını nasıl dolduracaklarını hiç düşünmemiş? Kongreyi büyük salonda yapıyorsan, buraya partilileri taşıyacaksın. Demek ki bazı klavuzlar bu taşıma işini akıl edememiş. Sonuç olarak CHP Odunpazarı İlçe Kongresi'ni tribünleri boş bir salonda yaptırarak partinin itibarına zarar verdiler.



AİLECEK LİSTEDELER

Akın Sallarel'in 288 kişilik İl Delege listesini inceledim. Kongrede 'Eskisi gibi siyaset yaparak başarılı olma şansımız yoktur' diye konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un desteklediği (Daha doğrusu hazırladığı) liste nasıl böyle olur? Böyle bir listeyle mi eski alışkanlıkları bırakacağız? Listede hep aynı soyadlar. Eskiden aileden bir kişi listeye girerdi. Şimdi babalar, anneler, çocuklar aynı listede. O da yetmedi damatlar, teyzeler, kuzenler de hep birlikte ailecek aynı listede. Yaptıkları büyük yanlışlarla hem Kazım Kurt'a hem de Odunpazarı Belediyesi'ne büyük zarar veren belediye çalışanları da bu listenin baş köşesindeler. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Aydın Ünlüce'yi Ortak İl Başkanı olması konusunda ikna ediyor. Ama Kurt ve Sallarel'in listesinde Büyükerşen'in 'Ortak İl Başkan Adayına' yer verilmiyor.

'BEN YOKUM' DER
Yılların CHP'lisi Ünlüce listede yer almazken, 'CHP'li olmadığını' her ortamda dile getiren Bekir Sıtkı Saraç listede yer buluyor. Eski ANAP'lılar Gülvezir Özdamar, Hüdai Doğu listede en büyük CHP'li oluyor. 'Bunlar Meclis Üyesi oldukları için listeye yazıldı' diyorsanız; Efsane İl Başkanı merhum Kemal Metin'in oğlu Yavuz Metin niye listede yok? Metin'de Meclis Üyesi. Anadan doğma CHP'liler Ünlüce ve Metin'in adının olmadığı listede, sonradan CHP'li olanlar yer aldı. Hüseyin Erdemir, Mustafa Kosku Meclis Üyesi değil mi? Onlar niye yok? Dilaver Atay niye var? Artık Eskişehir'de yaşamayan Muharrem Şenel de listeye alınmış. Listeye alınmayan Ünlüce, Metin, Erdemir ve Kosku yoksa Yılmaz Büyükerşen'e yakın isimler olduğu için mi liste dışı bırakıldı? Kazım Kurt Grubu bu listeyle, İl Kongresi'nde 'ortak başkan adayı' isteyen Büyükerşen'e 'Biz ortak İl Başkanı istemiyoruz. İl Kongresinde iki liste çıksın. Zaten biz 78-0 önde başlıyoruz. Bir de ailelerden oluşan kemik listemizle seçimi rahat kazanırız' mesajı veriyor. Yarın Ünlüce, Yılmaz Hoca'ya gidip; 'Beni İl delegeliğine bile layık görmeyenlerle nasıl ortak liste yapacağız? Nasıl onlara İl Başkanlığı yapacağım? Artık bu saatten sonra ben yokum' dese, artık kimse ona kızamaz.



******

BAKANLIK KENDİ KOYDUĞU KURALI DELECEK Mİ?

İlimizin başarılı kadın yöneticilerinden birisi olan Özden Akkaya 2013 Mart'ından bu yana Milli Eğitim'de vekaleten Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yapıyor. Yaklaşık beş yıldır Milli Eğitim'de büyük bir özveri ve başarıyla görev yapıyor. Ondan sonra göreve gelenlerin kadrosu gelirken, Akkaya hep vekaleten çalışıyor. Akkaya, Adnan Menderes Anaokulu'nu sadece ilimizin değil, tüm Türkiye'nin sayılı okulöncesi eğitim kurumlarından birisi yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde disiplinli çalışması ve kural ve mevzuata hakim olması nedeniyle İl Müdürlerinin hep güvendiği yönetici oldu. Bundan dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de çok defa vekalet etti. 2015 yılında Barış Hancı, Ali Pehlivan'ın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı kadrosu geldi. Özden Akkaya'nında kadrosu gelmesi bekleniliyor. Ancak Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez'e bu kadro verildi. Üzmez'in asıl kadrosu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı olurken, Tepebaşı'nda görevlendirme ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı. Bir ay önce Bülent Üzmez'in Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosu geldi. Şimdi onun kadrosu boşaldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 'adalet' diye bir kavram varsa bu kadroya Akkaya'nın atanması gerekiyor. Ancak Eskişehir'den birileri onu yine atatmamaya uğraşıyor. Milli Eğitim Şube Müdürlüğünde görev süresi 2018 yazında dolacak olan Osman Cebeci rotasyonla başka bir ile atanması gerekiyor. Bugün Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman ve Eğitim Bir-Sen Genel Merkezinin Üzmez'in boşalttığı kadroya Cebeci'nin getirilmesi için çalıştığı kulislerde konuşuluyor. Akkaya'da Eğitim Bir-Sen Üyesi, Cebeci de aynı sendikaya üye. Eğitim Bir-Sen Genel Merkezi ve Eskişehir Teşkilatı kendi üyeleri arasında nasıl ayrım yapabiliyor? Burada adaletli olan ne? Yaklaşık beş yıldır vekaleten ve büyük özveriyle İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Akkaya'ya bu kadronun verilmesi mi doğru? Yoksa görev süresi dolduğu için yasalara uygun bir şekilde rotasyonla başka bir ilde görev yapması gereken Cebeci'nin Eskişehir'de kalması için bu kadronun ona verilmesi mi doğru? Birilerinin aynı ilde tutmak için 'böyle senaryolar üretilecekse' Bakanlık rotasyonu kaldırsın. Milli Eğitim Bakanlığı Cebeci'yi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı yaparsa, kendi koyduğu kuralı delmiş olacak. Bu da eğitim çalışanlarının Bakanlığa karşı güvenlerini azaltacaktır. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, ve eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, umarım Bakan İsmet Yılmaz'ı kendi koydukları kuralı delmemeleri konusunda uyarır...


*****

FOTO ŞAKA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:
Yılmaz Hocam, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bana destek verirseniz sevinirim.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Meralciğim, ben geçen seçimde 'Ekmek için Ekmelettin'i bile destekledim. Seni niye desteklemeyeyim? Bizim Genel Başkan yine ne yapar eder, yine ekmekten sonra 'pasta-börek' misali bir aday çıkartır!

*****
FIKRA
ŞANSLI PİZZACI


Fabrikanın patronu, müdürünü yanına alarak ani bir baskınla fabrika içinde personeli kontrole çıkar.
Dolaşırken tembel tembel oturan bir genç görür ve çok sinirlenir.
– Haftalığın ne kadar senin?
– 300 Lira efendim.
Patron cüzdanını çıkarır ve gence 300 Lirayı uzatır.
– İşte haftalığın şimdi git bir daha gelme!
Genç 300 Lirayı alır ve oradan gider.
Patron müdüre dönerek:
-Bu genç ne kadar zamandır burada çalışıyordu?
Müdür:
-O genç burada çalışmıyor efendim, yalnızca pizza siparişimizi getirmişti.