Bir anket firması CHP'nin Eskişehir'deki bazı kurultay delegelerini telefonla arayarak, onlara sorular yöneltmiş.

SİZCE KİM GENEL BAŞKAN OLMALI?
Onlara, 'Sizce CHP seçimlerde başarılı oldu mu?', 'CHP koalisyon hükümetine girmeli mi?' 'Sizce olası yapılacak bir kurultayda Genel Başkan olarak kimi görmek istersiniz?' soruları sorulmuş. Genel Başkanlık için şu isimler arasında tercih yapılması istenmiş; 'Kemal Kılıçdaroğlu, Metin Feyzioğlu, Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül, Haluk Koç, Fikri Sağlar.' CHP'nin Eskişehir kurultay delegelerinden birisi İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın genel başkan olarak görmek istediğini söylemiş. Telefondaki ses, listede olmamasına rağmen, birkaç kurultay delegesinin daha Kocasakal ismini verdiğini söylemiş.


'CHP'Yİ SEÇİMLERDE BAŞARISIZ BULDULAR'
Eskişehir'de aranan kurultay delegeleri, CHP'yi seçimlerde başarısız bulduklarını söylemiş. Kurultay delegeleri bu anketin kimin tarafından yaptırıldığını merak etmiş. Seçim sonuçları, koalisyon ve genel başkan adayı sorularının yer aldığı bu anketi CHP Genel Merkezi mi yaptırdı? Yoksa olası bir kurultayda genel başkanlığa aday olmak isteyenlerden birisi mi yaptırdı?

****************************************

TARLADA BIRAKTIKLARI
İZLERİ UNUTULMALI

7 Haziran Seçimlerinde Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Erman Gölet, Metin Tomsuk ve Erdal Çakıcıer milletvekili adayı oldular. CHP Eskişehir'de başarılı oldu. İlk üç sırada yer alan Usluer, Çakırözer ve Yüksel milletvekili seçildi. Bu başarıda 4, 5 ve 6'ncı sıra milletvekili adaylarının da bu büyük payları var. Atalarımız 'Tarlada izi olmayanın arpada gözü olmaz' demiş. Bugün tarlada izleri olmayanlar şimdiden ortaya çıkıp, il başkanlığı kulislerine başladı. CHP'nin Eskişehir'deki başarısında tarlada büyük izleri olan Erman Gölet, Metin Tomsuk ve Erdal Çakıcıer unutulmamalı. CHP Genel Merkezi bu üç ismi onore etmelidir. Çünkü CHP Genel Merkezinin yapamadığını CHP'nin Belediye Başkanları, Eskişehir Örgütü ve milletvekili adayları yaptı. CHP Eskişehir'de Türkiye ortalamasının 14 puan üzerinde oy aldı.

********************************************

12 GAZETECİYİ USULSÜZ ŞEKİLDE DİNLEMİŞLER
28 Şubat 2015 günü başlatılan operasyon sonucunda aralarında polis müdürü, amirinin de bulunduğu 25 polis memuru gözaltına alınmıştı.

DAVA DÜN BAŞLADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yanı sıra benimde aralarında bulunduğum gazeteciler, kamu görevlisi, politikacı, avukatların bulunduğu 107 kişinin usulsüz şekilde dinlendiği iddia edilmişti. Herkesin merakla beklediği 'Usulsüz Dinleme Davası' dün Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Bende müşteki (şikayetçi) sıfatıyla bu davaya katıldım. 'Ayhan Aydıner, Kemal Aydoğmuş, Cihan Yıldırım, Murat Taşkın, Vedat Celal Alp, Engin Bayrı, Hakkı Sağlam, Hakkı Kutlu, Özdemir Uçak, Yılmaz Karaca, Ali Baş ve Murat Keskin.' Bu isimler Eskişehir'de usulsüz şekilde dinlendiği iddia edilen gazeteciler.

TÜRK MAHKEMESİ
KARAR VERECEK
Sanıklar hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak, kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kanunen yok edilmesi' iddiasıyla dava açıldı. Artık bu olayla ilgili Yüce Türk Mahkemesi karar verecek. Biz de gazeteciler olarak bu davayı takip ederek, okurlarımızı bilgilendireceğiz…

********************************************

VELİLER BAKAN AVCI'DAN TELAFİ SINAVI İSTİYOR

Eskişehir'in meslek liselerinde çocukları okuyan velilerden elektronik posta aldım.

HAYALLERİ BİTMESİN
Veliler gönderdikleri postada, Eskişehir'deki meslek liseleri hazırlık sınıfında eğitim gören öğrencilerin yüzde 10'lık kısmının sınıfta kaldığını belirterek, 'Ya biz velilerin ilgisizliğinden ya da okul yöneticilerinin çocukları bu konuda iyi bilgilendirmemesinden dolayı bu sıkıntıyı yaşadık. Sınıfta kalan çocuklarımız okullarından soğuyacaktır. Çocuklarımız akademik başarıyla bu okullara yerleşmedi. Çocuklarımız bir meslek edinmek için bu okullara yerleşti. Sınıfta kalmaları onları okullarından uzaklaştırır. Meslek sahibi olma hayallerinin bitmesine neden olabilir' dediler.


SANAYİDE NİTELİKLİ İNSAN
GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR
Veliler konuyla ilgili şu görüşlerini dile getirdi; 'Bizler Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek, sınıfta kalan meslek lisesi öğrencilerine telafi sınavları yapılmasını istedik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen yanıt yazısında, bu talebimizin Milli Eğitim Bakanlığının takdirinde olduğu belirtildi. Eskişehir Milletvekili olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı kendi yetkisini kullanarak, sadece Eskişehir değil, tüm Türkiye'de sınıfta kalan meslek lisesi öğrencileri için yeni bir telafi sınavı yapılmasını sağlamalıdır. Milli Eğitim Bakanları daha önceki yıllarda bu yetkilerini kullanarak, telafi sınavları yaptırmışlar. Türkiye sanayisinde nitelikli insan gücü eksikliği yaşandığı bir ortamda, böyle bir karar alınması ülke ekonomisinin yararınadır.'

foto şaka

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Ahmetciğim, sakın koalisyon hükümeti kurma. Erken seçim AK Parti için daha iyi olur.
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Abdullah Bey aklınca, erken seçimde milletvekili seçilip, kongrede beni devirmeyi planlıyor. Yemezler! En iyisi ben Gandi Kemal ile koalisyon kurup, Başbakanlığımı Gül'e kaptırmayayım.