CHP'nin Eskişehir Milletvekili aday adayları önceki gün Mavi Ada'da düzenlenen görkemli bir toplantıyla tanıtıldı.

BAŞKANLARDA KATILDI
Renkli görüntülerin sahne olduğu bu tanıtım toplantısında kürsüye çıkan milletvekili aday adayları CHP'nin iktidar olacağını vurgularken, partide birlik ve beraberlik rüzgarı estirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, İl Başkanı Ersen Yeniceli, Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Küçükoğlu, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük'te bu toplantıya katıldılar.

GİDİLMEDİK YER KALMAMALI
Tek tek söz alan milletvekili aday adayları, Aydınlık bir Türkiye ve CHP iktidarı için omuz omuza çalışacaklarını haykırdı. CHP'nin 23 milletvekili aday adayı (Gaye Usluer, Erdal Çakıcıer, Azmi Kerman, Nihat Çuhadar, Zeki Ünal, Erman Gölet, Orhan Kesikoğlu, Cemal Okan Yüksel, Metin Tomsuk, Hülya Akkoyun, Haydar Aras, Bülent Arıkan, Mehmet Emin Çakmak, Halil Çelik, , Ersin Ertürk, Yunus Emre Karabulut, Volkan Kılıç, Adnan Özkan, Erol Özkan, Sinan Özkan, Muharrem Şenel, Muharrem Varlık, Ayten Yıldız) bu tanıtım toplantısıyla görkemli bir başlangıç yaptı. CHP aday adayları 7 Nisan'a kadar milletvekili adayı gibi çalışmalılar. İlçeler, köyler ve en kenar mahallelerde gidilmedik yer bırakmamalılar. 7 Nisan'dan sonra Genel Merkez tarafından belirlenen milletvekili adaylarıyla birlikte seçime kadar aynı hızla çalışmalarına devam etmelidir. CHP'de artık söz bitti. Artık yapılacak tek şey çok çalışmaktır.

*

ESKİŞEHİRLİ GENEL MÜDÜRDEN ROTASYON AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdür Vekili Fethi Fahri Kaya, Eskişehir Seyitgazilidir. Uzun yıllar Eskişehir'de eğitim yöneticisi olarak başarılı işlere imza atan Kaya, bugün İnsan Kaynakları Genel Müdür Vekili olarak Türkiye'deki tüm öğretmen atamalarından sorumludur. Kaya, öğretmenlerin rotasyonu konusunda A.A. muhabirine açıklamalarda bulunmuş, Kaya Bakanlığın, öğretmenlere kolaylık sağlayacak şekilde, Valiliklerce belirlenecek eğitim bölgeleri içindeki diğer okullar arasında rotasyon yapılmasını planladığını belirtmiş. Rotasyonun öğretmenin ikametgahına göre yapılacağını vurgulayan Kaya, 'Öğretmenimizin görevli bulunduğu okulun eğitim bölgesi içindeki en yakın okullara rotasyonu yapılacak. Yani öğretmenlerimizin okulu değişecek sadece. Aynı eğitim bölgesi içinde görev yapan öğretmenlerin kendi aralarında yerleri değişecek. Öğretmenimizin görev yeri bir ilçedeyse, buna uzak başka bir ilçeye rotasyonu yapılmayacak. Öğretmenlerimizin kurulu düzenlerinin bozulmaması için böyle bir karar aldık. Bunun dışında öğretmen başka bir eğitim bölgesine rotasyon isterse, bu talebini de gözeteceğiz. Rotasyon, büyükşehirler dışında, merkez ilçesi olmayan tek bir eğitim bölgesi olan illerde ise il içinde yapılacak. Böylece öğretmenlerimizin bulundukları kuruma daha bir şevkle ve heyecanla hizmet edeceklerini düşünüyorum' dedi. Kaya, taslağa göre, ara sınıflarda görevli öğretmenlerin hemen rotasyona tabi tutulmayacağını, öğrencilerini 4. sınıftan mezun etmelerini bekleyecek bir düzenleme getireceklerini belirtti. Fethi Fahri Kaya, eş durumu tayinlerinde istenen ilde norm kadronun bulunmadığı hallerde eşleri 3'üncü bir ilde buluşturacak şekilde tayin yapılacağını söyledi. Kaya bu açıklamayla 'Rotasyon ile başka bir ile atanırım. Evimden uzak bir yerdeki kuruma gönderilirim' korkusu yaşayan öğretmenleri biraz olsun rahatlattı.

*

NOSTALJİ

15 YIL ÖNCE ESKİŞEHİR
EĞİTİMİNİ YÖNETENLER


Yıl 2000. 15 yıl önce. Yer Halk Eğitim Merkezi. Yetişkinlere yönelik eğitim semineri veriliyor. Dönemin Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İbrahim Gümüş, Mehtap Şenol ve Yakup Erdoğan seminere katılıyorlar. Her üçü de Eskişehir eğitimine büyük hizmetleri oldu. Onların aktif olarak çalıştığı yıllarda Eskişehir OKS'de Türkiye birincisi, ikincisi olurken, ÖSS'de hep ilk üç içerisinde yer aldı. Özellikle İbrahim Gümüş 1998-2005 yılları arasında yaptığı toplam kalite çalışmaları, Liderlik eğitimleri ve bilgisayar kurslarıyla Eskişehir Milli Eğitim'ine çağ atlatan bir yönetici oldu. O yıllarda bilgisayar bilen öğretmen ve yönetici sayısı çok azdı. Mehtap Şenol dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile öne çıktı. Bu fotoğrafta yer almayan İsmail Samur, Turhan Kaya'da Eskişehir'in başarısında önemli rol oynamış yöneticilerdir. Daha sonra Milli Eğitim'de görev alanlar, Gümüş'lerin, Şenol'ların, Samur'ların, Erdoğan'ların, Kaya'ların attığı başarı temellerinin üzerinde görev yaptı…

FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan: Ahmet Başkanım, kulübe maddi destek sağlanması konusunda bize yardımcı olur musunuz?

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Mesutcuğum, Eskişehirspor'un 1 yıllık bütçesi, benim belediye bütçemle aynı. Senin 25 futbolcuya bakamadığın parayla ben 323 bin kişiye hizmet götürüyorum.