CHP'de kongre takvimi belli olmasına rağmen, Eskişehir parti yönetimlerinin görevden alınması ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

'O KADAR EMİN OLMA'
CHP Genel Merkezine çok yakın bir isimle dün telefonla görüştüm. Kendisine, 'Artık Eskişehir örgüt yönetimlerinin görevden alınması çalışmaları durdu, değil mi?' dedim. O kişi de bana, 'Bu konuda o kadar emin olma. Her an Eskişehir'e bir yazı gönderilerek, mevcut yönetimler görevden alınabilir. Eskişehir'den etkili ve güçlü isimler, mevcut yönetimlerin görevden aldırabilmek için girişimlerini aralıksız sürdürüyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bu güçlü isimlerin görüşlerini asla göz ardı edemez. Koalisyon görüşmeleri olumsuz sonuçlanması durumunda mevcut yönetimler anında görevden alınır. Koalisyon görüşmeleri olumlu olsa da yine aynı tablo yaşanabilir. Şu bir gerçek ki, CHP Eskişehir örgütleri yeniden dizayn edilmek isteniyor. Bunu isteyenlerin Genel Merkezde güçleri fazla' dedi.

HEPSİNİN
KARİZMASI ÇİZİLİR
Ben de 'Görevden alınan yönetimler, kongrelerde yeni atanmış yönetimleri yenerse, Genel Başkanın karizması çizilmez mi?' diye sordum. O da bana, 'Yönetimleri görevden aldıranların karizmaları da çizilmiş olmayacak mı?' diye karşılık verdi. 7 Haziran seçimleri sonrasında mevcut CHP Eskişehir yönetimlerini görevden alabilmek için toplantılar düzenlendi. Bu toplantılarda konuşulanlar basına yansıyınca, CHP PM Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Eskişehir örgütlerini görevden almak için kimsenin girişimde bulunmadığını söyledi. Ancak Usluer'in açıklamasının aksine, bu girişimler hala devam ediyor. Sanki yeni seçilen üç milletvekilinden ikisi mevcut yönetimlerin görevden alınmasını istemiyor. Ancak bunu durdurmaya güçleri yetmiyor. Dışarıdan böyle bir izlenim var. Peki bu izlenim doğru mu? Doğru olup, olmadığı yakında ortaya çıkar…

************************

NİHAYET TÜM FOTOĞRAFLAR KALDIRILDI

Görünüm'de 9 Temmuz 2015 tarihinde kaleme aldığım, 'Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam mı?' başlıklı yazımda Eskişehirspor'un mabedi olan, Atatürk Stadyumu'nun kapalı tribünün üst kısımlarına Eskişehirspor Teknik Direktörü ve futbolcuların fotoğrafların yer aldığını belirterek, altı ay önce Eskişehirspor teknik direktörlüğü görevinden istifa eden Ertuğrul Sağlam, geçen sezonun devre arasında Eskişehirspor'dan ayrılan Erkan Zengin, Aytaç Kara ve Erman Kılıç'ın fotoğraflarının hala kaldırılmamasını eleştirmiştim.

ÜSTLERİNE YAPIŞTIRILDI
Bu yazım sonrasında tribünün üst kısmında yer alan Ertuğrul Sağlam'ın fotoğrafı kaldırıldı. Panoya Skibbe'nin fotoğrafı konulmayarak, boş bırakıldı. Geçtiğimiz devre arasında ayrılan Erkan Zengin ve Aytaç Kara'nın fotoğraflarının üzerine alelacele Gökhan Siverek ve Abdülaziz Solmaz'ın iki yıl önce çekilmiş fotoğraflarının yapıştırıldı. Abdülaziz Solmaz 4 yıl önce Eskişehirspor'a transfer olduktan sonra fazla forma şansı bulamamıştı. İki sezon kiralık olarak başka takımlara gönderilen Abdülaziz, bir yıl önce Giresunspor'a transfer olmuştu. Geçen yıl Ankara Demirspor'da şampiyonluk yaşayan Gökhan Siverek, Eskişehirspor'un Kartepe kampına götürülmedi.

TAKIMDAN BİHABERLER Mİ?
Bende yaşanan bu durumu 13 Temmuz'da köşemde sert bir şekilde eleştirerek, 'Stadyumdan sorumlu yöneticiler Abdülaziz'i hala Eskişehirspor'a oynadığını mı sanıyor? Gökhan Siverek'in kampa bile götürülmediğinden bihaberler mi? Acemilik mi diyeyim? Yoksa iş bilmezlik mi diyeyim? Yaptıkları bu hatalarla, 50 yıllık dev kulüp olan Eskişehirspor'a zarar veriyorlar' diye yazmıştım.

YENİ KADRO ASILACAK
Bu yazımdan birkaç gün sonra başta yapılması gerekenler nihayet yapıldı. Atatürk Stadyumu'nun kapalı tribünün üst kısımdaki tüm fotoğraflar kaldırıldı. Lig başlamadan önce teknik direktör Michael Skibbe ve 2015-2016 Sezonu takım kadrosunda bulunan futbolcuların yeni formalarıyla çekilmiş fotoğrafları bu yerlere asılacak. Ben bu konuyu köşemde dile getirmeseydim, Sazova'daki yeni stadyum hizmete girinceye kadar eski fotoğraflar kaldırılır mıydı?

*********************************

nostalji

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN MİLLETVEKİLLİĞİNE

23 yıl önce. Yıl 1992. Çifteler'in CHP'li Belediye Başkanı İsmail Özen (1933 doğumlu), DYP-SHP Koalisyon Hükümeti'nin Başbakan Yardımcısı ve SHP Genel Başkanı merhum Erdal İnönü ile birlikte. İnönü Çifteler Sakaryabaşı Turistik Otel'in açılışını yapmak üzere ilçeye gelmişti. 1968-1977 arası Çifteler Belediye Başkanı olan İsmail Özen 1977-1980 arası CHP Eskişehir Milletvekili oldu. 1989-1994 yılları arasında SHP'den Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. Bir ilçe belediye başkanlığından milletvekilliğine seçilen Özen siyasetteki başarısıyla öne çıktı. 82 yaşındaki Özen CHP'nin Eskişehir'de yaşayan tarihi olduğu için partililerden büyük saygı görüyor. Siyasi birikim ve tecrübelerini gençlerle paylaşıyor.

foto şaka

CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli: Sevgili CHP'liler İl Başkanı olarak sizlerle daha nice bayramları birlikte geçireceğim.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Ersen sen bırak bayramları, kongre süreci başlamadan başkanlıktan olma yeter!
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Adam İl Başkanlığında uzatmaları oynuyor, ama farkında değil. Birisi faksa baksın. Belki görevden alınma yazısı gelmiştir.