Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin ile Fatih Anadolu Lisesi'nin bir etkinliğinde karşılaştım.

TEPKİLERE
YANIT VERDİ
Kendisine Türk Kızılayı Hasırca Kampının neden 19 yıllığına Gençlik Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildiğini sordum. Çünkü bu tahsis konusunda kamuoyunda tepkiler vardı. Yaz tatillerinde burada dar gelirli ailelerin çocukları kamp yapıyordu. Girgin; 'Hasırca Kampında değişen bir şey yok. Yine yaz tatillerinde öğrencilerimiz burada tatil yapacak. Bu konuda bir sıkıntı yok. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü ile protokol yaptık. Onlar yaptığımız tesislerin iç tefrişatını üstlenecek. Ayrıca çevre düzenlemesini de yapacak. Bu tesis üç ay yine Eskişehir'in çocuklarına açık olacak. Diğer aylarda ise milli sporcular kamp yapacak' dedi.

BEŞ YILDIZLI TESİS
Türk Kızılayı Hasırca Kampı 1959 yılında kurulduğunu belirten Girgin; 'İlk yıllarda çadırlarla başlamış. Daha sonraki yıllarda 10 prefabrikten oluşan, yemekhaneleri olan bir kamp haline getirildi. Ben 2010 yılında Başkan seçildikten sonra ilk burasını düzeltmeyi aklıma koydum. Burada çatılar akıyordu, elektrik sıkıntılıydı, ısıtma sistemi yoktu. Sadece 2 ay hizmet veriliyordu. 8 milyon liralık proje hazırladık. Türk Dünyası Kültür Başkentliğinden 4 milyon lira ödenek aldık. 4 milyon lirayı da Türk Kızılayı verdi. Kalıcı eser olarak burasını yaptık. 100 dönümlük alanda Eskişehir'e 5 yıldızlı konaklama tesisi kazandırdık. Bu tesis artık sadece iki ay değil, yılın 12 ayında hizmet verecek. Türkiye'de böyle bir kamp yok' dedi.

320 YATAK
KAPASİTELİ
Kamp alanının toplamda 320 yatak kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Girgin; 'Bir konuk evimiz, beş adet 20 kişi kapasiteli bungalov evimiz ve 4 adet 280 kişilik blok tipi konaklama binamız mevcut. Ayrıca kafeterya, seyir kulesi, 400 kişilik yemekhane, 300 kişilik anfi tiyatro, resim ve sergi salonu, sosyal tesis ve eğitim birimi de kampta yer alıyor. Çocuklar için oyun alanı, kapalı yüzme havuzu, voleybol, futbol, tenis, basketbol sahaları ile paintball oyun sahası, doğa yürüyüşü yapılacak yürüyüş parkurları da kamp alanında yer alıyor' dedi.

SİYASİ AKTÖR
OLABİLİR
Yüksel Girgin gerçekten büyük bir iş başararak, Eskişehir'e 5 yıldızlı konaklama tesisi kazandırdı. Dar gelirli çocukların yaz tatilinde burada kamp yapacağını açıklayarak, bu konuda yaşanan endişelere son verdi. Eskişehir'in en başarılı demokratik kitle örgütü başkanlarından olan Girgin yakın zamanda kentin önemli siyasi aktörlerinden birisi olabilir. Özellikle AK Parti'de şu günlerde 'Yüksel Girgin' ismi parti kulislerinde yüksek sesle seslendiriliyor…

***
FOTO ŞAKA


Mahalle Muhtarları: Yılmaz Hocam, bizi Ankara'ya götürüp, Kılıçdaroğlu ile görüştürür müsünüz?

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Turistik gezilere Ahmet Ataç ile Utku Çakırözer bakıyor. Onlara müracaat edin.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Mahallelerde sorun bitti de bir gezi işi kaldı ya! Vallahi bu geziler yüzünden artık kendimi milletvekili değil de, seyahat acentesi gibi görmeye başladım.