Sosyal Paylaşım Sitesi'nde kendisini 'Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Defansif Ortasaha' olarak nitelendiren Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman'ı herkes profesyonel sendikacı zannediyordu. Buna kendi sendikasının üyeleri de dahil. Çünkü Karaman hafta içinde hep sendikada çalışıyordu. Okula gitmiyordu.

TOKİ SAVAŞ KUBAŞ'TA
Daha sonra Karaman'ın profesyonel değil, amatör defansif orta saha oyuncusu olduğu ortaya çıktı. Her ortamda, 'Eskişehir'de en çok üyeye sahip sendikayız' diyen Karaman'ı Genel Merkez'in neden profesyonel sendikacı yapmadığı kafalarda soru işareti bıraktı. 7,5 ay önce yaptığım, 'Derse Girmeyen Sendika Başkanına Maaş Kıyağı' haberiyle Amatör sendika yöneticisi olmasına rağmen Muammer Karaman'ın geçtiğimiz Eylül 2014 'den itibaren görev yaptığı TOKİ Savaş Kubaş Anadolu Lisesi'nde hiçbir derse girmeden maaş aldığını ortaya çıkarmıştım.

SKANDALA
İMZA ATTILAR
Karaman devletin, haftanın dört günü okulda derse girmesi için verdiği maaşı almasına rağmen, okula gitmiyor. Hafta içinde her gününü sendika binasında geçiriyordu. Peki burada ne yapıyordu? Hem Eğitim Bir-Sen hem de diğer sendikaların üyesi okul müdürlerine verilecek puanların değerlendirilmesi, ilçeden gelecek sendika üyelerine kent merkezinde yer bulunması, yönetimde kader birliği yaptığı arkadaşlarını vekaleten de olsa yönetici yapma işleriyle uğraşıyordu. Memurlar bir aylık maaşlarını peşin alıyor. Tarih Öğretmeni olan Muammer Karaman hiçbir derse girmeden Eylül 2014 ayı için 2493,03 Lira, Ekim 2015 ayı içinde 2537,50 Lira maaş aldı. Karaman'ın Eylül ayında 136 Lira da ek ders ücreti aldığı da öğrenildi. TOKİ Savaş Kubaş Anadolu Lisesi yönetimi de profesyonel sendikacı olduğuna dair kendilerine hiçbir evrak getirmeyen Karaman'a ders dağıtımı yapmayarak büyük bir skandala imza attı. Okulda görev yapan öğretmenler, Karaman'ın okulun açıldığı ilk günden bugüne liseye gelmediğini belirtirken, onun hiçbir derse girmediğini ifade ettiler.

MÜDÜR ÖZEN 'ÜZERİ
KAPATILMAZ' DEMİŞTİ
Okulların açıldığı 15 Eylül'den bugüne okulda hiçbir derse girmeyen Karaman'ın Ekim 2014 başında geçici görevle bir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Müdür Yardımcısı olarak atandı. Haberimizin çıktığı güne kadar burada da okula hiç gitmedi. Haberimizin üzerinden bir hafta geçtikten sonra Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'e bu olayla ilgili işlem yapıp, yapmadığını sordum. Özen, 'Sizin gazete haberinizden sonra konuyla ilgili inceleme başlattım. Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, TOKİ Savaş Kubaş Anadolu Lisesi ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüklerinden bu konuyla ilgili yazılı bilgi istenmesi talimatını verdim. Bu bilgileri bir rapor haline getirip, bana sunacaklar. Bana gelen raporda, sizin haberinizde belirttiğiniz gibi; Sendika Başkanı Muammer Karaman ve ilgili okul yöneticilerinin suç, kusur ve ihmallerinin olduğu ortaya çıkarsa, gerekeni yaparım. Kesinlikle olayın üzerinin kapatılmasına müsaade etmem' demişti.

'İSTİFA ETMİŞ SAYILIR'
657 sayılı Devlet Memurları Kanununa; 'Memurun izinsiz ve kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın göreve gelmemesi halinde, göreve gelinmeyen gün sayısına göre değişen disiplin cezaları uygulanmakta, göreve gelmemenin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde ise, memur çekilmiş (istifa etmiş) sayılmaktadır.' Profesyonel bir sendikacı olmayan Karaman'ın kabul edilebilir bir mazereti olmadan 10 günden fazla okula gitmediği için, aslında istifa etmiş sayılması gerekiyordu.

ARTIK GÜNAHA GİRMİYOR
Ben bu olay ile ilgili daha sonrada defalarca arayıp, soruşturmanın akıbetini Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'e sordum. Hep, 'Soruşturma devam ediyor' yanıtını aldım. Karaman'ın iktidar yanlısı sendikanın başkanı olması nedeniyle bu soruşturmanın arkasından bir şeyin çıkacağına hiç ihtimal vermedim. Ancak haberlerimiz sonrasında yaşanan tepkiler nedeniyle Muammer Karaman artık sendikacılığı profesyonel yapıyor. Maaşını Sendika Genel Merkezinden alıyor. Yani benim sayemde görevini yapmadan, Öğrencilere Tarih dersini anlatmadan devletten aldığı maaşı evine götürmüyor ve böylelikle artık günaha girmiyor. En azından bunu sağladık.

HAZRETİ ÖMER VE
DEVLETİN HAZİNESİ
Hazreti Ömer (R.A.) bir gece makamındayken, Ashabtan biri ziyaretine gelir. Selam verir. Selamı alınmamıştır. Oturur. Ömer işiyle meşgul. Sahabe bekler. Ömer çalışır. Selam alınmamış, yüzüne bile bakılmamıştır. İş biter. Ömer mumu söndürür. Bir başka mumu yakar. O anda selamını alır. Konuşmaya başlar. Sahabe sorar: - Ya Ömer, niçin hemen selamımı almadın ve niçin bir mumu söndürüp diğer mumu yaktın ve ondan sonra benle konuşmaya başladın?
Hazreti Ömer (R.A.): - Evvelki mum devletin hazinesinden alınmıştı. O yanarken özel işlerimle meşgul olsaydım Allah indinde mes'ul olurdum. Seninle devlet işi konuşmayacağımız için kendi cebimden almış olduğum mumu yaktım, ondan sonra seninle meşgul olmaya başladım. Sahabenin gözleri yaşarır, ellerini kaldırarak şöyle dua eder: -Ya Rabbi! Hattab oğlu Ömer'i bizim başımızdan eksik etme! Devletin mumunu bile özel işlerinde kullanmayan bir Hz Ömer'e bakınız. Bir de bugün 'Türkiye'de en çok üyeye sahibiz' diye övünen bir sendikanın başkanının 8 ay önce yaptıklarına bakınız. Çok yazık...

URFALI TEKRAR
GÜNDEME GETİRDİ
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı dün yaptığı basın toplantısında İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'in yaptığı yanlışları sıralamış. Urfalı, 'Müdür Özen, Malum Sarı Sendika başkanının (Muammer Karaman) göreve gitmeden maaş ve ücret almasıyla ilgili yapılan inceleme ve soruşturmanın akıbetinin ne olduğunu kamuoyuna açıklamamıştır' demiş. Ben Özen'e tekrar soruyorum, 'Derse Girmeyen Sendika Başkanına Maaş Kıyağı' soruşturmasının akibeti ne oldu? Yoksa 'Derse girdi' gösterilip, soruşturmanın üzeri kapatıldı mı? Müdür Özen'den bu soruşturmayla ilgili açıklama bekliyorum…

*

foto şaka

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Salihciğim keşke seni üçüncü sıraya, Emine Nur Günay'ı ikiye yazsaydım.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca: Anlaşılan Nabi Bey'i Günay'ın seçilememesi korkusu sardı. Başbakanın Ekonomi Danışmanını üçüncü sıraya yazarsan, böyle kara kara düşünürsün.