Genel Seçimlere 23 gün kaldı. Siyasi partilerin milletvekili adayları, çarşı, pazar, esnaf, oda, sokak, ilçe ve köy gezilerini aralıksız sürdürüyor.

USLUER ÜÇÜNCÜ
SIRA ADAYI GİBİ
Bu siyasi çalışmalarda kadın adaylar öne çıkıyor. CHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Gaye Usluer çalışkanlığı ile öne çıkıyor. Usluer, üçüncü sıra adayıymış gibi, yürekten ve özveriyle çalışıyor. AKP'nin üçüncü sıra milletvekili adayı Emine Nur Günay'da çok çalışıyor. Ancak sıralamadaki yeri nedeniyle zaten çok çalışması gerekiyor. Günay'ın milletvekili seçilmesi için AKP'nin Eskişehir'de birinci parti olması şart.

DEMİREL BİR İLKİ
GERÇEKLEŞTİRECEK
MHP 1. Sıra Milletvekili Adayı Ruhsar Demirel'de seçim çalışmalarına hızlı girmişti. Aynı hız ve tempoyla çalışmalarını sürdürüyor. Demirel, büyük bir sürpriz olmazsa 7 Haziran'da ikinci defa Eskişehir milletvekili seçilerek, bir ilki gerçekleştirecek. Eskişehir'de iki defa üst üstü milletvekili seçilen ilk ve tek kadın olacak. 7 Haziran'da seçilecek altı milletvekilinden en az ikisi kadın olacak. AKP birinci parti olması durumunda bu sayı üçe çıkacak. Böylesi bir durumda Eskişehir siyasetine kadınlar damga vurmuş olacak.

*********************************

ONU ÖLDÜ SANIP, İŞYERİNE
BAŞSAĞLIĞI İÇİN GELMİŞLER

1999- 2004 yılları arasında Bozan Belediye Başkanlığı 2009-2014 yılları arasında İl Genel Meclis Üyeliği de yapan Hüseyin Kurtuluş'un Alanönü'nde emlakçı dükkanı var. Dün Gökmeydan'da bir işim vardı. Dönüşte Kurtuluş'u ziyaret edip, çayını içtim. 2009-2014 yılları arasında Bozan Belediye Başkanlığı yapan Hasan Hüseyin Pekçan geçtiğimiz hafta vefat etmişti. Kurtuluş, bu vefat sonrası çok sayıda kişinin Hüseyinleri karıştırdığını belirterek, 'Ben yokken emlakçı dükkanına başsağlığı için gelenler olmuş. Ortağım ilk başta bu başsağlığı dileklerini anlayamamış. Ben buradayken, dükkana gelenler de oldu. Benim sağ olduğumu görünce büyük şaşkınlık yaşadılar. Evimi telefonla arayanlar oldu. Ben telefona çıkınca, büyük bir şaşkınlık içerisinde, 'hatırını sormak için aradık' diyorlar. Hasan Hüseyin Pekçan kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum. Benim öldüğümü sanıp, üzülen dostlarıma sesleniyorum; ben ölmedim' dedi. Bence bu yanlış anlamanın sevindirici bir yanı var. Hüseyin Kurtuluş, kendisinin ne kadar çok sevildiğini yaşarken öğrenmiş oldu. Vefat eden eski Bozan Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Pekçan'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun…

*******************************

İKİ ESKİŞEHİRLİ TÜRKİYE'NİN TÜKETİCİ
SORUNLARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR

Tüketici Dernekleri Federasyonu'nun (TÜDEF) tüm Türkiye genelinde 37 bin üyesi var. 2003 yılından beri faaliyet gösteren TÜDEF'in 93 şubesi var. Böylesine önemli bir federasyonun Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Eskişehirli. Harb-İş Sendikasi eski Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak TÜDEF'in Genel Başkanı. Yol-İş Sendikası'nın eski Eskişehir Şube Başkanı Rıdvan Atan'da TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı. Her ikisi önceki gün İstanbul'da Gümrük ve Tekel Bakanlığı tarafından düzenlenen uluslararası toplantıya katıldı. Atak ve Atan, 'Tüketici Örgütleri ve Piyasa Gözetimi Denetimi Kurumları Arasındaki İş Birliğini Artırmaya yönelik Avrupa Birliği Ürün Güvenliği ve Piyasa Gözetimi Paketi' konulu toplantıda Eskişehir'i temsil ettiler. Toplantıda söz alan Atak ve Atan, güvensiz ürünlere yönelik denetimlerin attırılması gerektiğini vurgulayarak, bunun kontrollerinde tüketicilerin aktif rol oynaması gerektiğini belirttiler. Eskişehir'in yetiştirdiği önemli sendikacılar olan Atak ve Atan, toplantıda Soma Faciasında yaşamını yitiren yiğit madencilerin anılmasını talep etmiş. Bu talep yerinde bulunarak, toplantıda 301 madenci anıldı. Uluslararası düzeyde yapılan toplantıya Bulgaristan, Yunanistan, Slovakya ve İtalya'dan temsilciler katıldı. Toplantıya TÜSİAD, MÜSİAD, Sanayi Odaları ve TÜRMOB'tan temsilciler de iştirak etti.

*******

foto şaka

MHP Eskişehir 1. Sıra Milletvekili Adayı Ruhsar Demirel: Eskişehir'de iki defa üst üste milletvekili seçilen ilk ve tek kadın ben olacağım.

MHP Eskişehir 3. Sıra Adayı Mustafa Kemal
Tekin:
Ruhsar Hanım kerameti kendinizde mi sanıyorsunuz? Sizin yerinize, bizim mahalledeki Ayşe nineyi aday yapsak oda seçilirdi.

MHP Eskişehir 4. Sıra Milletvekili Adayı Emine Edizgil: Mustafa Kemal Bey, Ayşe nineyi nereden çıkardınız? Beni birinci sıraya koysalar, ikinci sıradaki arkadaşı da milletvekili çıkarırdım.

MHP Eskişehir 2. Sıra Milletvekili Adayı Kayıhan Çağlar: Emine Hanım birinci sırada olsaydı beni de milletvekili çıkarırdı. Şimdi biz beşimiz çalışarak ancak bir tek Ruhsar Hanımı milletvekili yapacağız.