'Eskişehir eğitimde, sanayide ve ticarette yaptığı ataklarla ülkemizin seçkin şehirlerinden biri haline gelmiştir. Bu gelişmede payı olan Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibi başta olmak üzere herkesi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.' Bu sözler Kemal Kılıçdaroğlu'na değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait. Toplu açılış töreni için Cuma günü ilimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Anı Defterine, bu sözlerini yazarak, Başkan Büyükerşen ve ekibini Eskişehir'de yapılan hizmetlerinden ötürü tebrik etti. Erdoğan, göreve geldiği 18 Nisan 1999'dan bugüne yaptığı sayısız hizmetlerle Eskişehir'i Avrupa kenti yapan Yılmaz Büyükerşen'in hakkını teslim etmiş oldu. Umarım onun bu duygu ve düşüncelerinden AK Parti'nin Eskişehir'deki bazı temsilcileri de gerekli dersleri alır. Sırf Büyükerşen'i engellemek adına 'istemezük' demekten vazgeçerler.
/////
CHP'NİN AK SAÇLILARI

CHP'nin eski İl Başkanı İsmet Süder, eski parti yöneticileri Erol Sönmez ve Erdal Babayiğit geçtiğimiz günlerde eski milletvekili ve eski Çifteler belediye Başkanı İsmail Özen'i ziyaret etti.

KIRSALDAN VEKİLLİĞE

1968-1977 arası Çifteler Belediye Başkanı olan İsmail Özen 1977-1980 arası CHP Eskişehir Milletvekili oldu. 1989-1994 yılları arasında SHP'den Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. Bir ilçe belediye başkanlığından milletvekilliğine seçilen Özen siyasetteki başarısıyla öne çıktı. CHP'nin Eskişehir'de yaşayan tarihi olan ve partililerden büyük saygı gören 84 yaşındaki Özen bugün siyasi birikim ve tecrübelerini gençlerle paylaşıyor. 60'lı 70'li yıllarda DSİ'de örgütlü olan GES-İŞ (Türkiye Gaz Enerji ve Su İşleri Sendikası)'in eski Eskişehir Şube Başkanları Erol Sönmez, İsmet Süder sendikal yaşamlarının ardından CHP'de aktif siyaset yaptılar.

KAZANDIĞI SEÇİMİ VERDİ

2007-2011 yılları arasında CHP Eskişehir Milletvekili olan Murat Sönmez'in babası olan Erol Sönmez, 40 yıl önce 1977 yılında CHP'den Eskişehir Belediye Başkan adayı oldu. Karşısında Adalet Partili Hicri Sezen vardı. Oy kullanma işlemi bitiyor, sandıklar açılıp sayılıyor. CHP'li Erol Sönmez tüm sandıklarda açık ara önde. İlk sonuçlar Sönmez'in belediye başkanı olduğu şeklinde açıklanıyor. CHP'de sandık başında görevli olanlar dahil herkes çalınan Cumhuriyet Marşları ile sokaklara dökülüyor. İddiaya göre; yeni sandıklar çıkıyor ortaya, bazı sandıklar da kayboluyor. Seçimi; Adalet Partisi adayı Hicri Sezen'in kazandığı açıklanıyor. CHP içerisinde yıllardır Erol Sönmez'in kazandığı seçimi sandıklara sahip çıkılmadığı için kaybedildiği anlatılıyor.

BABACAN VE OTORİTER

İsmet Süder CHP'de İl Başkanlığı döneminde babacan tavrı ve otoritesiyle öne çıktı. Süder, CHP'nin unutulmaz İl Başkanları arasında yer alıyor. CHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı yapan Erdal Babayiğit, demokrat ve uzlaştırıcı kişiliğiyle partide sevilen bir isim. CHP'nin ak saçlılarının referandum öncesindeki bu buluşması bir hayli anlamlı. Merkez sağın ak saçlılarından sonra CHP'nin de ak saçlıları sahaya çıkmaya başladı…

///////
ELMA VE PATATES BIÇAKLAYACAKLAR MI?
Eski İçişleri Bakanı Meral Akşener'in referandum sürecindeki programlarına iptaller gelmeye devam ediyor. 21 Mart tarihinde Niğde'de yapılacak salon toplantısı Valilik tarafından iptal edildi. Valilik'ten gelen yazılı açıklamada OHAL gerekçe gösterilerek salon toplantısına izin verilmeyeceği ifade edildi. Etkinlikle ilgili asılan afişler toplatıldı. Geçtiğimiz günlerde İzmit'te AK Partili bir grup genç, Hollanda'yı protesto etmek için portakal bıçakladı, portakal sıkıp suyunu içmişti. Sözde demokrasi çığırtkanlığı yapan AK Partili gençler Akşener'e yapılan bu haksızlık karşısında eylem yapacak mı? Niğde Türkiye'nin elma ve patates deposudur. Hollanda'ya ders verecek kadar demokrasi aşığı olan gençler gerçekten bu konuda samimiyseler etkinliği iptal eden Niğde Valisi'ni elma ve patates bıçaklayarak protesto etmeli(!)
////////
NOSTALJİ

TRT DUAYENLERİ ESKİŞEHİR'DE
Yıl 1998. 19 yıl önce. Yer: eski Özgüven Tesisleri. TRT'nin ilk sanatçılarından olan ve Yurttan Sesler Korosu'nu kuran Alaattin Palandöken ve TRT Sanatçısı Ali Gürlü, kentimizin yetiştirdiği önemli bir değer olan Tevfik Eriş'i ziyaret ediyor. 'Nazmiyem', 'Kirazımın Dalları' gibi sayısız derlemeleri olan Tevfik Eriş ES TV'de 'Köşe Bucak Hikayeler' programıyla Eskişehir'in geleneklerini, değerlerini ortaya çıkarıyor. Hayatı TRT'de belgesele konu olan Eriş, Eskişehir'in 300 köyünde program gerçekleştirdi. 1947'de Mahmudiye'de doğan Ali Gürlü Lise öğrenimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra 1966'da TRT'nin açtığı stajyer sanatçı adayı sınavını kazanarak İstanbul Radyosu'nda çalışmaya başladı. TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı olan Ali Gürlü birbirinden güzel seslendirdiği türkülerle Türkiye'de türkü severlerin gönlünde taht kurdu 1997'de kendi isteğiyle emekli oldu. 12 Ağustos 2014'de vefat eden Alaattin Palandöken'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.
//////
TELE ŞAKA

ABD Başkanı Donald Trump: Kanka tıpkı konuştuğumuz günü. Alman kadının yüzüne hiç bakmadım. Elini sıkmayarak, O'nu yok saydım.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Kanka biz sana 'Turp' diyorduk. Gerçekten turp gibi sağlam çıktın ya! Eyyyy Merkel bize dandik yaparsan bugün Amerikan, yarın da Osmanlı tokadı yersin.