Yedi gün sonra Eskişehirspor Konya'da Galatasaray ile Türkiye Ziraat Kupası Final maçına çıkacak.

43 YILLIK ÖZLEM
27 yıl sonra tekrar final oynamanın heyecanını yaşayan Kırmızı Şimşekler, bu maçta 43 yıllık kupa özlemini sona erdirmeye çalışacak. Eskişehirspor Kupa'da finale çıktıktan sonra ligde ard arda puanlar kaybetmeye devam ediyor. ES ES son maçında kendi evinde Kayseri Erciyesspor'a 1-0 mağlup oldu. Bu maçla ES ES küme düşme korkusu yaşayan rakibine adeta cansuyu verdi.

EN AZ PUAN TOPLAYAN
İKİNCİ TAKIM OLDU
Kupada finale çıkarak büyük başarı kazanan Eskişehirspor özellikle ikinci yarıda ligde istikrarsız sonuçlar aldı. İkinci yarıda oynadığı 14 karşılaşmadan sadece iki galibiyet elde etti. ES ES bu galibiyetleri kendi evinde Fenerbahçe'yi 2-1,Elazığspor'u 1-0 yenerek aldı. 7 maçı beraberlikle bitirdi. 5 maçta sahadan mağlup ayrıldı. Oynadığı 14 karşılaşmada sadece 8 gol attı. Kalesinde 14 gol gördü. 14 maçta sadece 13 puan toplayabildi. İkinci Yarıda en az puan toplayan takım 10 puan ile Medical Park Antalyaspor oldu. İkinci yarıda en az puan toplayan ikinci takım 13 puanla Eskişehirspor oldu. Ligin dibine demir atan Kayserispor bile ikinci yarıda 14 puan topladı.

AZ GOL ATTIK
Eskişehirspor 30 golle ligin en az gol atan ikinci takımı durumunda. Ligin en az gol atan takımı26 golle Kayserispor. O kadar puan kaybına rağmen Kaleci Boffin sayesinde Eskişehirspor hiç küme düşme korkusu yaşamadı. Eskişehirspor yediği 29 golle ligin en az gol yiyen üçüncü takımı. Ligin en az gol yiyen takımları 28'er golle Galatasaray ve Kardemir Karabükspor.

TAKVİYE ŞART
Başkan Mesut Hoşcan ve Yönetim Kurulu Eskişehirspor'un ikinci yarı istatistiklerini ve yaşanan gol sorunu iyi irdelemesi lazım. Gelecek yıl 'Feda' edebiyatıyla takıma gerekli takviyeler yapılmazsa, bu takım küme düşebilir. Gelecek yıl Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek olan Eskişehirspor'da bekleneni veremeyen yaşlı futbolcular gönderilerek, yerlerine genç ve yetenekli oyuncular kazandırılmalı. Takıma bir değil, iki iyi golcü futbolcu transfer edilmeli. Orta sahaya iyi bir maestro alınmalı. Boffin, Özgür Çek, Diego, Tarık, Aytaç, Erkan Zengin'in kesinlikle takımda kalmaları sağlanmalıdır.

ESKİŞEHİR'E GETİRECEK
Finale çıkarak taraftarını sevindiren Eskişehirspor'un, 7 Mayıs'ta Galatasaray'ı yenerek, başarısını Türkiye Ziraat Kupası ile taçlandıracağına inanıyorum. Büyük ES ES taraftarının dediği gibi 'O Kupa Eskişehir'e Gelecek.' Futbolcuların armalarına ve formalarına sahip çıkarak, 43 yıl sonra Ziraat Türkiye Kupası'nı Eskişehir'e getirecek.

*

ES ES'Lİ KADINLARIN ŞAMPİYONLUK GURURU

Görünüm Spor'da 19 Mart'ta kaleme aldığımı 'Kızlarımız Şampiyonluğa Koşuyor' başlıklı yazıda 1. Lig'e Yükselme Play-Off karşılaşmalarına grup lideri olarak katılmaya hak kazanan Eskişehirspor Kadın Futbol Takımı'nın şampiyonluğa koştuğunu yazmıştım. Yazıda, 'ES ES'li kızlarımıza 1. Lig'e Yükselme Play-Off karşılaşmalarda başarılar diliyorum. Grup maçlarında gösterdiği performansı bu karşılaşmalarda da sürdüreceklerine inanıyorum. Önümüzdeki yıl Kadınlar 1. Ligde Eskişehirspor'u görmek istiyorum' demiştim. ES ES Kadın Futbol Takımı beni yanıltmadı. Play-off maçlarında rakiplerini dize getirerek 1. Kadınlar Futbol ligine yükseldi. Siyah Kırmızılı takım Play-Off ilk maçında Karşıya Koleji'ni penaltılarla 7-6 yenerek adını finale yazdırdı. Final maçında rakibi Kocaeli temsilcisi Kireçburnuspor'u 2-1 yenerek 1. Kadınlar Futbol Ligine yükseldi. Şampiyon ekibimizin gollerini Melek ve penaltıdan Damla attı. Teknik Direktör Selçuk Şahinel, Antrenör Pınar Konca ve Kadın Futbol Takımımızı kutluyorum. Aynı başarıyı 1. Ligde de göstermelerini bekliyorum.

NOSTALJİ

ES ES 43 YIL ÖNCE EN BÜYÜK KUPA
FİNALİNDE CİM BOM'U YENMİŞTİ

Eskişehirspor 7 Mayıs'ta Konya'da Türkiye Ziraat Kupası Finali'nde Galatasaray ile karşılaşacak. ES ES bu maçı kazanarak, 43 yıllık kupa özlemine son vermek istiyor. 43 yıl önce Türkiye Kupası Şampiyonu Eskişehirspor ile Türkiye Ligi Şampiyonu Galatasaray en büyük Kupa için finalde karşılaşmışlardı.

FETHİ'NİN GOLÜ
30 Haziran 1971 tarihinde Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Lig Şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası Şampiyonu Eskişehirspor Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde karşılaştı. Ünlü Hakem Doğan Babacan'ın yönettiği maçta Kırmızı Şimşekler Kalede Mümin, İlhan-İsmail Arca, Kamuran, Süreyya, Abdurahman, Halil, Burhan, Vahap, Ender, Fethi 11'iyle maça çıktı. Galatasaray 4. Dakikada Metin Kurt'un golüyle 1-0 öne geçiyor. 51. Dakikada sahneye çıkan Kaptan Fethi Heper skoru eşitliyor. 64. Dakikada Ender Konca ES ES'i 2-1 öne geçirdi. 87. Dakikada Gökmen skoru 2-2 yaptı. 90. Dakikada Ender'in sert ortasına ayak koyan Fethi skoru 3-2 yaptı.

CEVDET SUNAY'IN
ELİNDEN ALDI
Doğan Babacan'ın bitiş düdüğüyle ES ES kupanın sahibi oldu. Kaptan Fethi, dönemin Cumhurbaşkanı merhum Cevdet Sunay'ın elinden bu önemli kupayı aldı. Ankara'da büyük zafere imza atan futbolcular Eskişehir'de görkemli şekilde karşılandı.

foto şaka

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan: Ahmet Başkanım, Türkiye Ziraat Kupası'nı alıp, Eskişehir'e getireceğiz
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Siz Kupayı Eskişehir'e getirin, takıma en iyi golcü futbolcuyu ben alacağım.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam: Birileri devre arasında golcü futbolcu alsaydı şimdi Şampiyonlar Ligi'ne gitmenin hesabını yapıyorduk.