ES ES Halil Ünal Başkanlığında yaptığı transfer bombalarıyla daha sezon başlamadan PTT 1. Ligine damgaya vurdu.
'BİZE BORCU
OLACAK'
Başkan Halil Ünal 1 ay önce Akaminko transferinin imza töreninde 'Ligde en az gol yiyen açık ara şampiyon olan bir takım kurmaya çalışıyoruz. Kurduğumuz kadro bu ligin kadrosu değil. Süper lig kadrosu. PTT ve TRT'nin bize borcu olacak. Bu ligi değerli hale getiriyoruz' demişti. Ünal daha sonra ard arda yaptığı transferlerle yaptığı açıklamanın ne kadar doğru olduğunu gözler önüne serdi.
Erkan Zengin, Semih Şentürk, Hürriyet Güçer, Chikeluba Ofoedu, Bruno Ferreira Mombra Rosa, Jerry Akaminko, Uğur İnceman, Bilal Aziz Özer, Felix Michel transfer edildi. Trabzonspor'un genç yıldızla Ramazan Övüç ve Gökhan Alsan yolda. Fenerbahçe'nin milli stoperi Hakan Çinemre'de transfer edilebilir. Takımda Boffen, Ahmet Kamil Çörekçi, Kaan Kanak, Axel Meye gibi yıldızlarda yeni sezonda ES ES'te sahne olacak. Takımda Berkay, Dorukhan, Ömer Faruk Canbirdi, Fevzi Yıldırım, Murat Uçar gibi süper lig deneyimi yaşamış futbolcularda var.
DESTEĞİ NEDEN
ESİRGİYORSUNUZ?
Başkan Ünal transferlerle PTT 1. Ligi değil, Süper Lig kadrosu oluşturdu. Süper Lig'deki büyük gelirlerin olmaması ve sırtlarında 150 milyon lira borç yükü olmasına rağmen, büyük özveriyle PTT 1. Lig'de şampiyonluğa oynayacak kadroyu oluşturan Halil Ünal ve arkadaşları her türlü desteği hak ediyor. Bakan Nabi Avcı ve AK Parti'nin Eskişehir Milletvekilleri takımı küme düşüren Mesut Hoşcan'a verdiğiniz desteğin yüzde 20'sini neden Halil Ünal yönetiminden esirgiyorsunuz? Eskişehirspor yıldızlar topluluğu kadrosuyla PTT 1. Liginde en büyük reytingi alacaktır. Bakan Nabi Avcı bundan dolayı Eskişehirspor'a ekstradan para verilmesi konusunda Futbol Federasyonu, PTT ve TRT nezdinde girişimlerde bulunmalıdır. Kulübe yeni kaynaklar bulunması konusunda yardımcı olmalılar. Eskişehir'in en büyük markası Eskişehirspor'dur. Bu kenti yöneten herkes bu markayı hak ettiği yer olan Süper Lige taşınması mücadelesinde Halil Ünal ve yönetimine tam destek vermelidir…

*

2017 SPORDA ESKİŞEHİR'İN YILI OLUR

Benim kuşağımdaki insanlar basketbolu 'Beyaz Gölge' (The White Shadow) filmiyle tanıyıp sevdi. Bu film sonrası okul bahçeleri ve parklara basketbol potaları konuldu.

NALGA VE BÜKER
Bu sayede bu spor futboldan sonra Türkiye'nin en çok sevilen ikinci spor dalı oldu. Ancak Avrupa ve Dünya'da alınan kupa sayısı bakımdan futbolun önüne geçti. Başarılı işadamı Sinan Özeçoğlu Eskişehir Basket'e Başkan olduktan sonra yaptığı yatırımlarla spor kamuoyunda büyük takdir topladı. 2016-2017 yılında 1. Ligde mücadele edecek olan Eskişehir Basket yaptığı yıldız transferlerle dikkat çekiyor. Sean Marshall, Josh Duncan gibi iki önemli yabancı basketbolcuyu kadrosuna katan Eskişehir Basket, yeni transferlerle Cemal Nalga, Evren Büker, Yunus Emre Sonsırma, Murat Göktaş, Kerem Gülmez, Özgün Önver, Efekan Coşar, Cuhan Mumcuoğulları, Mehmet Alemdar'ı aldı. Takımda geçen sezondan bir tek Gökhan Yazıcıoğlu kaldı.

ŞAMPİYON
KADRO
Özeçoğlu ve ekibi büyük fedakarlıklarla transfer ettiği 12 devadamla şampiyon kadroyu oluşturdu. Bu yıl sporda Eskişehir'in yılı olacak. Eskişehir'in hem futbolda hem basketbolda şampiyon olup, Süper Lige çıkacağını inanıyorum. Hem Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, hem de Eskişehir Basket'in Başkanı Sinan Özeçoğlu yaptıkları transferlerle üstlerine düşeni yaptı. Artık top futbolcu ve basketbolcu kardeşlerimizde. Başantrenör Brad Greenberg, Teknik Direktör Alpay Özalan kendilerine sunulan bu kaliteli malzemeyi en iyi şekilde kullanarak, takımı şampiyon yapmalıdır…

*

NOSTALJİ

ALİ SAMİ YEN'DE
ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

32 yıl önce, Tarih: 26 Mayıs 1984. Yer: İstanbul Ali Sami Yen Stadı. İkinci Futbol Ligi A Grubu son maçı. Lider Eskişehirspor, Beykoz 1908 takımı ile karşılaşıyor. Bir önceki hafta Karşıyaka'yı mağlup eden ES ES'in şampiyon olması için bir puan yetiyor. Beykoz'un kümede kalması için mutlaka bu maçı kazanması gerekiyor. Eskişehir'den İstanbul'a taraftar akıyor. 25 bini aşkın Eskişehirspor taraftarı Ali Sami Yen Stadyumu'nu dolduruyor. Herkes ES ES'den farklı bir galibiyet bekliyor. Özellikle maçın son dakikalarında taraftar ecel terleri döküyor. En sonunda maçı yöneten hakem düdüğünü çalıyor. Maç 0-0 sona eriyor. Eskişehirspor 49 puanla şampiyon oluyor. Birinci Lige çıkıyor (Bugünün Süper Ligi) Karşıyaka 48 puanla ikinci sırada ligi bitiriyor. Stadı dolduran taraftarlar şampiyonluk sevincini yaşıyor. İstanbul Kırmızı Siyaha boyanıyor.

foto şaka

Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan: Halil Başkan, 'Biz 40-50 kombine alarak, ES ES'e destek olalım' dedik.
Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Ömerciğim sen ağa adamsın. Sana değil 50, 100 kombine yazsam ayıp olur. Sana beş loca yazıyorum, ailenle, yönetiminle rahat rahat maç seyredersin.
Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan: Şimdi 'Sen ağa adamsın. 5 loca sana ayıp olur deyip' koca tribünü de her an bana yazabilir. Ben en iyisi kaçıp, gideyim.