İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Çankaya 1 Mayıs 2014 tarihinde başka bir göreve atanmak üzere görevden alınmıştı. Onun yerine 10 Haziran 2014 tarihinde Mehmet Salih Söğüt İl Müdürü olarak atanmıştı.

MAHKEMEYİ KAZANMIŞ
Çankaya görevden alınması olayını mahkemeye taşıdı. Ancak Çankaya bu mahkemeyi kazanmasına rağmen hala görevine başlamadı. Kendisi 20 günlük rapor alıp, kuruma göndermiş. Çankaya'nın mahkemeyi kazanması nedeniyle mevcut İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Tarım Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'ne mühendis olarak görevlendirildi. Çankaya'nın göreve başladıktan sonra tekrar alınmaması için rapor alıp, Eskişehir'e gönderdiği iddia ediliyor. Çankaya'nın göreve başlamaması ve Sögüt'ün Bakanlığa gitmesi nedeniyle İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne İl Müdür Yardımcısı Rıdvan Akpolat vekalet ediyor.

GİDİP GELMELER
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde yönetim bazında yaşanan bu belirsizlik kurumda çalışanları tedirgin ediyor. Bu konuyla ilgili görüştüğüm bazı kurum çalışanları, 'Mahkemeyi kazanan 'tekrar beni görevden alırlar' diye gelmedi. Mevcut müdür mahkeme kararı sonrasında kadronun dolu olması nedeniyle Ankara'ya gitti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu belirsizliği gidermelidir. Ya mahkeme kararını uygulayıp, Çankaya'nın müdürlüğüne onay verecek. Ya da onu pasif bir üst göreve getirip, Eskişehir'e istediği kişiyi İl Müdürü olarak atayacak. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde bu gidip gelmeler Eskişehir çiftçisine verilen hizmeti olumsuz yönde etkiler' diye konuştu.

***

İKİSİ DE GÜROL YER'İN YÖNETİMİNDEYDİ

Gürol Yer, 2002 ile 2009 yılları arasında MHP Merkez İlçe Başkanlığı yapmıştı. Gürol Yer'in yönetiminde tanıdık isimler yer almıştı. Oğuz Sever, Gürol Yer'in yönetiminde ikinci başkanlık yapmıştı. Ayhan Sezer'de aynı yönetimde Esnaflardan Sorumlu Başkan Yardımcısıydı. Önce Ayhan Sezer 3 Haziran 2012'de MHP İl Başkanlığına seçildi. Sezer geçtiğimiz günlerde milletvekili aday adayı olduğu için İl Başkanlığı görevinden istifa etti. Sezer'den sonra Gürol Yer ekibinin önemli parçalarından olan Oğuz Sever 22 Şubat'ta yapılan İl Kongresi'nde İl Başkanlığına seçildi. Bir önceki İl Başkanı Sezer'de, yeni seçilen İl Başkanı Sever'de Gürol Yer başkanlığında yıllarca aynı yönetimde çalıştılar. Bundan dolayı İl Başkanlığı yabancıya gitmedi. Sezer'in bıraktığı İl Başkanlığını eski ekip arkadaşı Sever almış oldu.


***

AKP'DE YETKİN TETİK
RÜZGARI

Yetkin Tetik, Eskişehir merkez sağ siyasetinin önemli figürlerinden birisidir. 1984-2002 yılları arasında DYP ve Hüsamettin Cindoruk'un kurduğu Demokrat Türkiye Partisi'nde aktif şekilde politika yaptı. 1999 yılında Tepebaşı Belediye Başkan adayı oldu. 2002 yılında DYP'den ikinci sıra milletvekili adayı oldu. Eskişehir Kırım Derneği Başkanlığı yaptı. 2004 yılında AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faruk Karaçay'ın, 2007 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın seçim çalışmalarına katıldı. Tetik, 7 Haziran Genel Seçimlerinde AKP'den Eskişehir Milletvekili aday adayı oldu. Tetik adaylık açıklamasında, 'Siyaset kurumu çok önemli, halka ulaşmanın en kısa en net en şeffaf yoludur. Ülkemize ve şehrimize hizmet etmek, sorunların üzerine gitmek adına herkesin mutlaka siyasi yelpazede görev alması gerektiğini düşünenlerdenim' dedi. Eskişehir'de değişik siyasi görüşlerdeki insanlar tarafından sevilen bir isim olan Tetik'in, milletvekili aday listesine girmesi durumunda partinin oylarının artmasına olumlu bir etkisi olacağını düşünüyorum.

*

ESKİŞEHİRLİLER KESİKOĞLU'NA
İSTANBUL KARARINI DEĞİŞTİRTTİ

Eskişehir'in son yıllarda yetiştirdiği değerli bir siyasetçilerden birisi olan Orhan Kesikoğlu daha önce bana, 'Yıllardır aktif siyaset yaptım. Halka en iyi hizmeti yapmak için siyasetin önemini biliyorum. CHP'den milletvekili seçilip, hem İstanbul'a hem Eskişehir'e hem de ülkeme hizmet etmek istiyorum. İstanbul 1. Bölgeden milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunacağım' demişti. Bu konuşmamızın üzerinden 3-4 gün geçtikten sonra Kesikoğlu, İstanbul'dan aday olmaktan vazgeçti. CHP'den Eskişehir Milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. Benim ilk yazımdan sonra çok sayıda kişi Kesikoğlu'nu arayarak, 'Neden İstanbul'dan aday oluyorsun? Sen Eskişehir çocuğusun. Eskişehir'in sorunlarını en iyi bilenlerdensin. Eskişehir'den aday adayı ol' diye telkinlerinde bulunmuş. Kesikoğlu'da kendisini arayanlara hak vererek, İstanbul kararını değiştirmiş. Eskişehir'den milletvekili aday adayı olan Kesikoğlu, Hüsamettin Cindoruk'a çok yakın bir isim. Kesikoğlu'nu oğlu gibi seven Cindoruk, onun listede seçilebilecek bir yere gelmesi için girişimlerde bulunur…

*

foto şaka

MHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Ayhan Sezer: Sayın Genel Başkanım İl Başkanı olarak, yerel seçimlerde Odunpazarı bölgesindeki MHP oylarını tam 2,5 kat arttırdım.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Ayhan sen Odunpazarı İlçe Başkanı mısın? Emine Edizgil'in, Odunpazarı'nda aldığı oyu, sen 13 ilçede alamadın. Sonra kalkıp, o kadının başarısını mı sahipleniyorsun?