Emekli Öğretmenler Derneği üyeleri, Eğitimciler Derneği üyeleri, Eğitim Sen yöneticileri 18 Mart öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü kapsamında basın açıklaması yaptı.

 Öğretmen gruplamaları, eğitim sisteminde yapılması gereken değişiklikler ve ÇEDES uygulamasıyla ilgili bilgiler veren EĞİT-DER Sekreteri Bekir Konuk, "Laik, çağdaş ve bilimsel eğitime dönülmeli" dedi. 

ÖĞRETMENLERİ GRUPLAYARAK ÇAĞDAŞ BİREYLER YETİŞTİREMEYİZ

Konuk, "Günümüzde  laik, çağdaş ve bilimsel eğitimden söz edilemez duruma gelinmiştir. Dünyanın hiçbir yerinde okul binaları ne kadar donanımlı olursa olsun bunların nitelikli öğretmen yerine geçmesi mümkün değildir. Öğretmenleri başöğretmen, uzman öğretmen, kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve ücretli öğretmen gruplamaları ile özgür çağdaş soran sorgulayan bireyler yetiştiremeyiz" diye konuştu. 

EĞİTİMDE HER BAŞARI ÖĞRETMENLE GERÇEKLEŞİR

Türkiye'de ki eğitim sistemini eleştiren Konuk, "Eğitim sisteminin değişmesi önemlidir. Ama ondan önce teknoloji iyi kullanan ve bu teknoloji iyi kullanma becerisi kazanmış, üretime, ülke kalkınmasına ve kamusal eğitime katkıda bulunacak öğretmen yetiştirmek çok önemlidir diye düşünüyoruz.
Şunu asla unutmayalım dünyada eğitim sistemi kötü olup da gelişmiş ülke ya da eğitim sisteminin iyi olup da geri kalmış bir ülke yoktur. Ülkemizde sürdürülen eğitim sistemi adaleti, özgür düşünmeyi, öğrenciyi mutlu etmeyi sağlayamamış öğrenme isteğini arttırmamış bunların peşinden yoksulluğu önleyememiştir. Tüm bunların ışığında Türkiye'de bir an önce kapsamlı ,bilimsel, Türkiye koşullarına uygun bir eğitim reformu yapılması zorunludur ve acildir. Böyle bir reformun geciktirilmesi ulusumuz için büyük kayıplara yol açacaktır. Bu nedenle laik, çağdaş ve bilimsel eğitime dönülmelidir. Çünkü bunları göz ardı eden bağnaz düşünceli bireyler yetiştirmek için yol almaya çalışan ortamlarla karşı karşıya kalıyoruz"
ifadelerini kullandı. 

MEB gastronomik lezzetleri ödüllendirdi MEB gastronomik lezzetleri ödüllendirdi

TOPLUM OLARAK MÜCADELE VERMELİYİZ

ÇEDES uygulamasının kalkması için taraf oldukları mücadeleye destek isteyen Konuk, şu sözleri kullandı: "ÇEDES uygulaması ile okullarımıza imamların gönderilme uygulaması kabul edilemez. Soyut kavramları algılama yaşında olmayan çocuklarımızın kafalarını karıştırmaya, onların beyinlerini yıkamaya çalışan ve pedegojik formasyonu olmayan bireylerin sınıflarımızda işi olmamalıdır. Bunun mücadelesini toplum olarak beraber vermeliyiz. Bu anlamda EĞiT-DER olarak bu uygulamanın kalkması için açılan davaya taraf olduk. Bu mücadelede güç birliğine ihtiyaç vardır. Tüm STK'larla beraber bunun mücadelesine güç vermeliyiz. Biz EĞİT-DER olarak belediyelerle iş birliği kapsamında Belde Evlerinde, Halk Merkezlerinde kursiyer kadın velilerimizle söyleşilerimize devam ediyoruz. Bu anlamda da desteklerinizi bekliyoruz."

ÇEDES NEDİR: Çedes, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesinin kısaltmasıdır. Bu proje, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan bir protokolle hayata geçirilmiştir.
 

Muhabir: Eray Çankaya