MHP'den istifa eden 300'e yakın isim Meral Akşener tarafından Ekim ortasında kurulacak olan yeni partiye geçmeye hazırlanıyor. Eskişehir'den Meral Akşener'e omuz verecek olan MHP'liler dün Balkan Kültür Evi'nde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını MHP eski İl Başkanı Oğuz Sever yaptı. Sever;'Yönetimi iktidarın dümen suyuna girmiş bir MHP içinde kalarak ülkemizin tek adam rejimine sürüklenmesini önlemenin artık imkanı kalmamıştır. Bu yüzden biz Akşener'in başlatmış olduğu bu yeni mücadeleye omuz vermeyi bir milli vazife sayıyoruz. Bilinsin ki bu mücadele milletin talebiyle ortaya çıkmıştır. Türkiye siyasette yeni bir oluşumu hasretle beklemektedir' dedi. Meral Akşener'in kuracağı yeni partiye Eskişehir MHP teşkilatlarının tanıdığı çok sayıda isim destek olacak. MHP eski İl Başkanları Oğuz Sever, Ahmet Vural, Kadir Diker, Kırka eski Belediye Başkanı Salih Yıldırım, Milletvekili adayları Şenel Altun, Mehmet Emin Yeşil, eski il ve ilçe yöneticileri Orhan Güngör, Ertuğrul Altınel, Rıdvan Sarıyıldız, Serdar Ulucan Cemal Tunalıer, İbrahim Bazarkaya, İsmail Koca, Ahmet Boztepe, Coşkun Edizgil, Eğitim ve sendika dünyasından İbrahim Dursun, Mehmet Demirbaş, Hasan Gürbüz, Timur Faruk Yatmaz, Turhan Kaya ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Sefa Şen, Akşener'in kuracağı partiye destek olacaklar. MHP'de ikinci dalga istifalarında önümüzdeki günlerde olacağı belirtildi. ilimizdeki diğer siyasi partilerden de Akşener'e destek için istifaların olması bekleniliyor...

'İZMİR MARŞI GİREN YERE BYLOCK GİRMEZ'
Erkan Yolaç yıllarca 'Evet-Hayır' yarışması yaptı. Programda yarışmaya katılanlar 'Mehter Marşı' ile Yolaç'ın yanına geliyordu. Yolaç'ın sorusuna 'Evet' veya 'Hayır' deyip kaybedenler 'İzmir Marşı' ile yerlerine gidiyordu. Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan bir ay önce 'Bugün Türkiye'de maaselef tüm statlar İzmir Marşı'nı söylüyor. Konya hariç. İzmir Marşı bir tek bizim stadda söylenmiyor' diyerek kendi taraftarına teşekkür etmişti. Aynı Ahmet Şan, 'FETÖ' mensuplarının kullandığı belirtilen şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Şan 2011 yılından beri yürüttüğü Konyaspor Başkanlığından istifa etmek zorunda kaldı. ByLock kullandığı iddia edilen Konyaspor Başkanı 'Evet-Hayır' yarışmasında olduğu gibi İzmir Marşı ile gönderilmiş oldu. Ne diyeyim? 'İzmir Marşı giren yere ByLock girmez'


'HAYAT BU ÇOCUKLAR İÇİN YAŞAMAYA DEĞER'
Kentimizin spor ve basın camiasında büyük emekleri olan Gürcan Sayma son süreçte çok ciddi sağlık sorunları yaşadı. Mücadeleci kişiliğiyle bu sağlık sorunlarının üstesinden gelen Sayma tekrar spor sahalarına döndü. Tepebaşı Kolej altyapısının başına geçen Sayma, öğrencileriyle çektirdiği fotoğrafı kendi sosyal paylaşım sitesinde paylaşarak; 'Hayat bu çocuklar için yaşamaya değer işte' diye yorumda bulundu. Sayma'nın yetiştirdiği çok sayıda futbolcu başta Türkiye'nin Süper Ligi olmak üzere tüm liglerde boy gösterdi.
Eskişehir için devamlı üreten Sayma'ya 'Geçmiş olsun' diyorum. O'nun Türkiye için daha yetiştireceği çok genç sporcular var...


NOSTALJİ

28 YIL ÖNCE SEÇİM ZAFERİ
Eskişehir'in unutulmaz Belediye Başkanı merhum Selami Vardar 24 Ağustos 2001 tarihinde vefat etti. Bugün Vardar'ın ölümünün 16'nci yıldönümü. Eskişehirliler Vardar'ı bugün mezarı başında anacak. Ben de 16'ncı ölüm yıldönümü dolayısıyla bugünkü köşemin 'Nostalji' bölümününü Eskişehirlilerin Selami Amcası'na ayırdım.
PARTİ ÖNÜNDE KUTLAMA
Tarih fotoğraf 28 yıl öncesine ait. Tarih: 26 Mart 1989 gece saat 01.00'de. Yer, SHP Eskişehir parti binasının önü. Yerel seçim sonuçları açıklanıyor. Selami Vardar 79 bin 767 oy ile Eskişehir Belediye Başkanlığına seçiliyor. Toplam oyların yüzde 43,11'ini alan Vardar, partilileriyle birlikte büyük sevinç yaşıyor. Fotoğrafta SHP'liler ile seçim zaferini kutlayan Vardar, daha sonra Belediye'de Genel Sekreteri olacak olan Aytaç Çınar'ın otomobiliyle parti binasından ayrılıyor. O zaman SHP'nin genç Merkez İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, partinin önemli isimleri Mustafa Taşlak, Salih Yörü ve Erdoğan Ulukan'da fotoğrafta dikkat çekiyor. O seçimde ikinci parti DYP oluyor. DYP'nin sendikacı adayı Muhittin Yılmaz 51 bin 869 oy aldı. İktidar partisi olan ANAP'ın adayı olan Fethi Heper 35 bin 396 oyda kaldı.
HAKKINI TESLİM ETTİLER
Selami Vardar 1973- 1977 ve 1989-1994 yılları arasında iki dönem Eskişehir Belediye Başkanlığı, 1976-1978 ile 1992-1994 yılları arasında Eskişehirspor Kulübü Başkanlığı yaptı. 1919 yılında Mihalıççık ilçesi Ahırözü köyünde doğan Vardar, İlköğrenimini Mihalıççık'ta, ortaokul ve liseyi Ankara da bitirdi. İstanbul Üniversitesi Maliye Bölümünden mezun oldu. 1942 yılında Eskişehir Ticaret Lisesine öğretmen olarak atandı. İki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Maliye Bakanlığında dokuz yıl hesap uzmanı olarak görev yaptı. Bu görevinden kendi isteği ile ayrılarak yeminli mali müşavir olarak çalışmaya başladı. Vardar özellikle 1989-1994 yılları arasında yaptığı Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı büyük altyapı hamlesiyle dikkat çekti. O yıllarda Eskişehir'de alt yapı yoktu. Vidanjörler vardı. Evlerdeki fosseptiği vidanjörler çekerdi. Sezai Aksoy tarafından başlatılan altyapı çalışmaları Vardar döneminde büyük hız kazandı. Vardar parayı yer altına gömerek Eskişehir'in altyapı sorununu çözdü. O yıllarda altyapı çalışmaları nedeniyle haksız eleştiriler almıştı. O gün onu eleştirenler daha sonra Vardar'ın hakkını teslim etti.



FOTO ŞAKA
Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: Biz iktidara geldiğimizde tuvalet 1 milyon liraydı. Biz ülkeyi nerelerden nerelere getirdik:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Evet siz gelmeden önce kredi kartından para çekip tuvalete gidiyorduk(!)



FIKRA

SÖYLE O ŞEREFSİZEAdamın birinin evine bir kedi musallat olmuş. Adam ne yaptıysa kediyi evden uzaklaştıramamış. Bunun üzerine kediyi alıp uzak bir yere götürmeye karar vermiş. Kediyi götürmüş götürmesine ama 5 saat sonra kedi geri gelmiş. Bunun üzerine adam daha uzak bir yere götürmüş kediyi. Kedi bu sefer geç te olsa 7-8 saat sonra çıkagelmiş. Adam iyice sinirlenmiş. Almış kediyi mesafesi uzak, yolları karmakarışık bir yere götürmüş ve bırakmış. Fakat bu sefer dönüş yolunda kendisi kaybolmuş. Bunun üzerine adam evi aramış ve karısına sormuş.
– Hanım kedi eve geldi mi?
– Geldi bey, çok oldu sen nerelerdesin?
– Söyle o şerefsize gelsin beni alsın.