Eskişehir'in ilk ve tek outlet alışveriş Merkezi Neoplus Outlet; ziyaretçilerinin alışveriş keyfini daha konforlu ve daha refah bir ortamda yaşamaları için renovasyon çalışmalarına başladı. Başta ismi, logosu ve kurumsal kimliği olmak üzere kiralamadan, ortak alanlara, mimariden, çevre düzenlemesine kadar hemen her alanda kendini yenileyen Vega Outlet, baştan sona yenilenen yüzüyle ziyaretçilerine hizmet vermeye hazırlanıyor. TASİGO'da Otel'de dün NeoPlus AVM'nin Nata Holding tarafından satın alınması ve işletmesinin JLL Türkiye tarafından yapılmaya başlanması ile basın lansmanı yapıldı. Toplantıya NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, NATA Holding CEO'su Cüneyt Kandemir, JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, NATA Holding Yönetimi Kurulu Üyesi Yusuf Tanık katıldı. CEO Cüneyt Kandemir, kentin 5 AVM'sinden biri olan NeoPlus AVM'yi NATA Holding'in 50 milyon dolarlık planlı yatırımla aldığını belirterek; Vega Outlet ismiyle devam edecek olan AVM'ye Türkiye'nin önde gelen markalarının açılacağını söyledi. Vega Outlet 2018 yılında devraldığı yatırımlarını, Eskişehir ve çevre illerin en prestijli Outlet alış veriş merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Vega Outlet'te 50 bin metrekarelik kiralanibilir alan var. Bu yerde ulusal ve uluslarrası markaların yer aldığı 100'ü aşkın mağaza yer alıyor. Yıllık 6 milyon ziyaretçinin ağırlanması planlanıyor. Ülkenin zor şartlarında NATA Holding Eskişehir'e 50 milyon dolarlık yatırım yapmasını önemsiyorum. Umarım bu yatırımlarının karşılığını alırlar. Edindiğim izlenime göre kendileri çok iddialılar. Gerekli araştırmayı yapmışlar. Vega Outlet Eskişehir'e ve yatırımcılarına hayırlı olmasını dilerim...
-------------------------------------------------
ESKİDEN SİYASETTE NEZAKET VARDI

Tarihi fotoğrafta Türk Siyaset tarihine damga vuran dört isim görünüyor.

GAZETECİ KOVDURMADILAR
Merhum Süleyman Demirel, merhum Bülent Ecevit, merhum Necmettin Erbakan, merhum Alparslan Türkeş. Bu dört isim yıllarca birbirleriyle mücadele etti. Genel Başkanı oldukları partiyi iktidara getirebilmek için çalıştılar.
Halk bu dört ismin yaptığı siyaseti çok sevdi. Onlara, 'Baba', 'Karaoğlan', 'Hoca', 'Başbuğ' lakaplarıyla seslendi. İçlerinden üçü Başbakanlık yaptı.
En çok Başbakanlık yapan Demirel, 1993-2000 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı da yaptı. Biz bu dört büyük siyasetçinin ağzından karşısındaki rakibine hitaben 'seviyesiz bir söz' duymadık. Onların zamanında siyasette bir zerafet vardı. Patronları arayıp, kendi aleyhlerine yazan gazetecileri kovdurmayı hiç düşünmediler.

EKRANDA TARTIŞIRLARDI
Kendilerine isyan eden vatandaşı korumalarına dövdürmediler. Şehit babalarına hakaret etmediler. Terör örgütleriyle hiçbir zaman pazarlık etmediler. Milleti ötekileştirmediler. Kendileri gibi düşünmeyenleri 'Hain', 'terörist' diye yaftalamadılar. Her seçim öncesi dördü televizyon ekranlarına çıkarak, birbirleriyle medenice tartışırdı. Projelerini anlatır, onları yarıştırırlardı. Karşısındakine hakaret etmeden siyasi tartışma yapılabileceğini herkese gösterdiler. TRT'de yapılan bu programlar büyük ilgi görürdü. Herkes seçim öncesinde parti liderlerinin projelerini, birbirlerine yönelik eleştirilerini pür dikkat izlerdi. Özellikle Demirel ve Erbakan'ın mizahi yönleri çok güçlüydü. Rakiplerine mizahi dille yaptıkları siyasi göndermeler hala unutulmadı.

TEK KALE MAÇ OYNUYOR
Türkiye'nin zor günler geçirdiği 80'li ve 90'lı yıllarda gerçekten demokrasi varmış. 'Türkiye'ye ileri demokrasi getireceğim' diyenler 3 Kasım 2002'de iktidar oldu. Seçim öncesi liderlerin tartıştığı programlar ortadan kaldırıldı. Türk medyasının %90'ına hükmeden iktidar her seçim öncesinde tek kale maç oynuyor. Kendisi gibi düşünmeyenlerle televizyona çıkıp, tartışmayı bile tahammül edemiyor. Her seçim öncesinde yandaş gazetecilerle ısmarlama sorularla programlar yapılıyor. Ben merhum Demirel'in, merhum Ecevit'in, merhum Özal'ın, merhum Erbakan'ın, merhum Türkeş'in, merhum Erdal İnönü'nün, Mesut Yılmaz'ın, Tansu Çiller'in açık oturumda bir araya geldiği o programları özlüyorum. Türk halkı o günleri ve siyasetteki eski nezaketi özlüyor. Ülkeyi bugün yönetenlerden de aynı duyarlılığı bekliyor…
----------------------------------------------------
ÇALIŞ-KILINÇ-BİLİCİ

CHP'nin eski İl Yöneticileri Gülcan Çalış, İrfan Kılınç ile eski Odunpazarı İlçe Başkanı Halil Bilici Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı oldular. Gülcan Hanım partinin tüm etkinliklerine katılarak, çalışmalara özveriyle katkı veriyor. Yıllardır karşılık beklemeden partisinin Eskişehir'de ve Türkiye'de başarılı olması için didiniyor. İrfan Kılınç İyi partilidir, gerçek bir CHP emekçisidir. Partide yıllarca yöneticilik yapmış bir isim olan Halil Bilici de Meclis üyeliğine hak eden bir isimdir. Partinin zor günlerinde ellerini taşın altına sokan Çalış, Kılınç ve Bilici aday listesinde seçilebilecek sıralara konulacak mı? Bu sorunun yanıtını listeler belirlendikten sonra öğreneceğiz...
----------------------------------------------
NOSTALJİ
DEMİREL RİCA ETTİ ECEVİT VEKİL YAPTI

20 yıl önce. 14 Eylül 1998. Avukat Mail Büyükerman'ın Batıkent Mahallesi'nde yaptırdığı Mail Büyükerman İlkokulu'nun açılışı yapılıyor. (Bugün bu bina ortaokul olarak hizmet veriyor.)

DSP'DEN SEÇİLDİ
Okulu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Mail Büyükerman ile birlikte açıyor. Tarihi Fotoğrafta, dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Soydaş, Tepebaşı Belediye Başkanı Ömer Eker'de yer alıyor. DSP Genel Başkanı merhum Bülent Ecevit, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Süleyman Demirel'in ricasıyla Mail Büyükerman'ı Eskişehir 3. Sıra Milletvekili adayı yaptı. O seçimde 'DSP 3 milletvekili' çıkardı. Bü-
yükerman, Mahmut Erdir ve merhum Necati Albay ile birlikte Eskişehir'den TBMM'ye gitti.

SADECE ÜÇ OY ALDI
'Clark Gable bakışları, Atatürk sesini taklit etmesi' ve ilginç konuşmalarıyla 'Meclisin renkli isimlerinden birisi' oldu. O kürsüye çıktığında Milletvekilleri Büyükerman'ın konuşmasını dinleyip, 'gülmek için' salona koşuyordu. Milletvekili iken Merhum Savaş Ay'ın 'Hangi takımı tutuyorsunuz?' sorusuna 'Ben yalnız kendi takımımı tutarım' diye yanıt veren Büyükerman, Hülya Avşar Şov'a da konuk olmuştu. Büyükerman'ın, 'Hülya Avşar'ın bacakları çarpık. Kendisiyle öpüştük ama yayınlamadı. Kocası herhalde çok kıskanç' sözleri magazin basınında geniş yer tutmuştu. 16 Nisan 2000'de Başbakan Bülent Ecevit'in onayını almadan Cumhurbaşkanlığına aday oldu. Ecevit'in tepki göstermesi üzerine DSP'den istifa etti. 27 Nisan 2000'de yapılan ilk tur oylamada en fazla alkışı alan isimdi. Ancak 'sadece üç oy' alabildi. Ahmet Necdet Sezer üçüncü tur oylamada 330 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilmişti.
-------------------------------------------
FIKRA
Sevgili…

- Hocam, arkadaşlarımızla her yıl toplanıyoruz. İçimizden biri eşinden ayrı yaşamaya başladığı için yeni kız arkadaşını aramıza getirdi. Diğer bütün eşler o kızcağıza ve bu olayı gerçekleştirebilen arkadaşımıza sinir oldular, kin ve nefretle baktılar. Sebep ne olabilir sizce?
- Bak Çekirge, bir hapishane müdürü olduğunu düşün. Mahkûmlardan biri hapishanenden kaçıyor ve artık ona ulaşılamayacak bir yerden sana dil çıkartıp el salıyor. Diğer mahkûmlara da bu işin pekala başarılabileceği mesajını verip kötü örnek oluyor. Sen olsan sinirlenmez misin? Kudurmaz mısın?