Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın İskenderun ilçesinde yapılacak yeni konutların temel atma töreninde, CHP'li belediyelerin deprem bölgesinde olmadığını savunarak, 'Biz burası CHP'li demedik.Kimi deprem turistleri sadece fotoğraf çektirmek, görüntü vermek için arada bir buralara uğrayabilir. O arada yalan yanlış laflar da edebilirler. Siz onlara aldanmayın. Keşke bunun yerine ellerindeki imkanları geçici barınma merkezleri kurarak yardım faaliyetlerini sürdürerek yüreklerini depremzede kardeşlerimize açarak kullanabilseler de insanlarımızın gönüllerini alabilseler. İnşallah o da olur. Bugün ana muhalefetin 10'u aşkın 11 büyükşehir belediyesi var' diye konuştu.
KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A YANIT GEÇİKMEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bu sözlere yanıt gecikmedi. Kılıçdaroğlu, CHPli Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kaymakamlığı'nın İskenderun'da yaptığı çadır kentin fotoğraflarını paylaştı.
BÜYÜKŞEHİR, ODUNPAZARI VE TEPEBAŞI
BELEDİYELERİDEDEPREM BÖLGESİNDE
6 Şubat'da Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremin ikinci gününden itibaren Eskişehir Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin ekipleri deprem bölgesinde felaketin yaralarının sarılması, enkaz altında kalanların kurtarılması için günlerce canla başla çalıştı.
Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri üzerinde gerekli ekipmanların yüklü olduğu araç gereçlerini gönderdiler.
Büyükşehir Belediyesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesine insani yardımların yanı sıra çözülmesi gereken acil konularla ilgili de faaliyetlerde bulundu.
Peki bu faaliyetler neler?
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) ekipleri Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman başta olmak üzere kent merkezleri ve kırsal alanlarda depremzedelerin suya erişimi ve kanalizasyon altyapısı konusunda yoğun çalışma yürüttü. Halen de bu çalışmalar sürüyor.
Evler, işyerleri yıkılmış ve büyük hasar gördüğü için insanların en zorunlu ihtiyaçlarından birisi olan tuvalet ihtiyacını giderecek acil kapalı mekanlar gerekiyordu.
Seyyar tuvaletlerin kurulumu ve altyapısı, ısı yalıtımlı çadırların kurulumu gibi birçok çalışmada aktif görev alan ESKİ ekipleri, afetten ağır hasar alan illerin altyapısının ayağa kaldırılması için cansiperane görev yaptı.
Yeni hat yapımı, bakım onarım çalışmaları ile başta çadır kentler, konteyner kentler, sahra hastaneleri, ilçeler, köyler olmak üzere afet bölgesinde vatandaşları suya kavuşturmak üzere yoğun mesai yapan ekipler, tankerlerle temiz suyu vatandaşlara ulaştırarak su ihtiyacının yanı sıra olası bulaşıcı hastalıkların da önüne geçmiş oldu...
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri Kahramanmaraş, Malatya Doğanşehir ilçesi ve köyleri ile Adıyaman Gölbaşı Harmanlı Beldesi ve köylerinden sonra Hatay Samandağ ilçesi ve köylerindeki hayvan üreticilerine destek amacıyla 12 ton Büyükbaş hayvan yemi desteği sağladı.
Depremzedelerin internet erişimini sağlamak üzere Malatya'da 10 adet uydu internet erişim noktası kurdu.
Aydınlatma, havalandırma, lavabo, klozet, temiz su deposu ve içerideolabilecek su akıntısı için tahliye gideri ile konutlarda kullanılan tuvaletlerin standardındaki seyyar tuvaletler, Hatay Antakya, Gaziantep İslahiye ve Malatya başta olmak üzere afet bölgesine ulaştırıldı.
Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. depremin merkez üssü Kahramanmaraş'a TIR ve kamyonlarla 50 bin roll ekmek ayrıca Eskişehir 1. Ana jet Üssü Komutanlığı'ndan Malatya'ya hareket eden kargo uçağıyla da 5 bin adet roll ekmek sevkiyatı gerçekleştirdi.
ESKİ Genel Müdürlüğü de deprem bölgesinde afetzedelerin içme su ihtiyacına yönelik 0.5, 1, 1.5 ve 5 litre şişe sulardan oluşan 28 TIR ile Hatay, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş olmak üzere depremden etkilenen illere gönderdi.
TEPEBAŞI BELEDİYESİ AŞ EVİ AÇTI
Tepebaşı Belediyesi tarafından deprem bölgelerindeki hayvan üreticilerine destek olmak amacıyla başlatılan 'Bir çuval yem benden' kampanyası kapsamında toplanan 46 ton yem Hatay Kırıkhan'a ulaştırıldı.
Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türk Dişhekimleri Birliği, Eskişehir Diş Hekimleri Odası ve Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) iş birliğinde hazırlanan Mobil Diş Kliniği aracı, diş tedavisi için gerekli olan ekipmanlar ile birlikte Hatay'ın Samandağ ilçesinde Devlet Hastanesi bahçesinde depremzede vatandaşlara hizmet veriyor.
Tepebaşı Belediyesi tarafından üretilen ve deprem bölgesinin en acil ihtiyaçlarından olan seyyar tuvaletler Kahramanmaraş'ta kurulan çadır kente ulaştırılarak hizmete sunuldu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep'in İslahiye ilçesine ulaşarak aşevi kuran Tepebaşı Belediyesi ekipleri, ikinci günden itibaren her gün 5 bin kişilik kahvaltı ve sıcak yemek servisi yapmaya devam ediyor.
Tepebaşı Belediyesi ve Doğal Yaşam Merkezi tarafından 1 köpek boxı, 1 kedi boxı, 50 köpeğe ve kediye yetecek kadar ameliyat malzemesi ve ilaç paketlenerek Malatya'ya gönderildi.
Ayrıca Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyeleri ekipleri depremden sonra büyük sel faleketine uğrayan Şanlıurfa'da su çekimi ve temizlik çalışmalarına katıldı.
ODUNPAZARI BELEDİYESİ KONTEYNER KURDU
10 ilde büyük yıkıma neden olan asrın en büyük afeti sonrası, Odunpazarlıların büyük desteği ile yardım kampanyası yürüten Odunpazarı Belediyesi, bölgeye toplam 24 TIR yardım malzemesi, iş makinası ve kamyon gönderdi.
Odunpazarı Belediyesi bölgeye; tuvalet, banyo, mutfaktan ve 2 odadan oluşan 40 konteyner kent kurdu.
15 kişilik Odunpazarı Arama Kurtarma Ekibi OBAK, depremin hemen ardından çalışmalarını tamamlayarak önce Adana'ya gitti. Adana'dan Hatay'ın Antakya ilçesine giden OBAK, burada arama kurtarma çalışmalarını sürdürdü. İlk gün yola çıkan OBAK ekibine ilaveten, ikinci bir ekip de gönderdi. Antakya'ya giden ikinci OBAK ekibi, arama kurtarma çalışmalarına katıldı.
* * *
CHP'li 11 Büyükşehir Belediyesi'nin yani Eskişehir'in haricindeki belediyelerin deprem bölgelerinde neler yaptıklarını tam olarak bilmiyorum. Eskişehirli belediyelerin neler yaptıklarını özetleyerek yazdım.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, depremin meydana geldiği illerde inceleme gezileri yaparken Eskişehirli belediyelerin yapmış olduğu hizmetleri ya görmedi ya da özellikle görmesin diye o bölgeler gezdirilmemiş olmalı ki CHP'li Büyükşehir Belediyelerini kıyasıya eleştirmiş.
* * *

'Eskişehirspor'u Süper Lig'e tekrar çıkaracağım'
İş İnsanı Eskişehirspor'un eski başkanı Nebi Hatipoğlu kalabalık katılımın olduğu iftar programında İYİ Parti'den aday adaylığını açıkladı.
Eskişehirspor Başkan Vekili Fatih Baturaygil Eskişehirsporlu futbolcuların imzalı, çerçeveli formasını hediye ederken, Hatipoğlu'nu önce milletvekili sonra bakan olarak görmek istediklerini kaydetti. Eskişehirspor taraftarlarından Gürol Bakırcı da Hatipoğlu için özel yazdığı şiirin yer aldığı bir fotoğraf hediye etti..
Çok sayıda taraftar da iftar programının yapıldığı mekanın dışında beklerken Hatipoğlu'nun lehinde tezahüratlarda bulundu. Nebi Hatipoğlu yaptığı konuşmasında Eskişehirspor'u başkanlığında yaptığı gibi Süper Lige çıkaracağının sözü verdi.
Hatipoğlu, 'Buradan tüm cefakar taraftarımıza söz veriyorum Eskişehirspor'u Süper Lig'e tekrar çıkaracağım'dedi.
* * *
Eskişehirspor 2015 – 2016 sezonu sonunda Spor Toto Süper Lig'e veda etmişti. 2007-2008 sezonunda Nebi Hatipoğlu başkanlığı döneminde Bank Asya 1. Lig play-off finalinde Boluspor'u mağlup eden Eskişehirspor, 12 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkmayı başarmıştı...
Bugün TFF 3. Liginde ligde kalma mücadelesi veren Eskişehirspor yeniden süper lige
Çıkar mı bilemem. Ancak özellikle bu sezon ligde kalması gerekiyor. Ardından da çıkabilmesi için 2023-2024 sezonundan itibaren önce 3. Lig, ardından 2. Lig, 1'inci lig de peş peşe şampiyon olması gerekir.
Milletvekilliği süresi eğer bir erken seçim olmazsa 5 yıl sürecek. 14 Mayıs seçimlerinde Nebi Hatipoğlu milletvekili seçilirse bugünkü AK Parti milletvekilleri gibi kulübe uzak kalmaz. Geçmişte de kulubün içerisinde bulunduğu zor günlerde verdiği destekler unutulmaz. Milletvekili seçilirse elinden gelen tüm desteği mutlaka verecektir.
Verir de Eskişehirspor 5 yıllık milletvekilliği döneminde yeniden süper lige çıkabilir mi?Şahsen bunun biraz zor olacağını düşünüyorum.
İnşallah Siyah-Kırmızılı Kulüp Nebi Hatipoğlu'nun milletvekilliği döneminde zoru başarır da süper lige yeniden döner.
O günleri özlemle bekliyoruz.
* * *

FIKRA:

Aldatamadım
Temel de diğer komşuları gibi geçimini denizden sağlar.
Takasi ile çıktığı balık avından her seferinde bol avla dönerken, nedense son seferinde hiçbir şey yakalayamaz.
Akşam eve döndüğünde eşi Fadime sorar:
– Ula Cemal, hani paluklar?
Temel, balık avlayamadığı için üzgündür ama karamsarlığının eşini de etkilemesini istemez, işi şakaya vurur:
– Ne yapayım Fadime… Habu pen bugüne kadarbaluklari aldattum; şimdi ise onlar penim oltama vurmadiler.
* * *