'Biz istiyoruz ki Eskişehir'in makus talihi değişsin, Eskişehir kamburlarından kurtulsun. Biz istiyoruz ki Eskişehir daha iyisiyle daha güzeliyle daha gelişmiş bir şehircilik anlayışına kavuşsun. Böyle gelmişse de böyle gitmesin... Bugüne kadar yapılan yapılmış, bu şehre statüko ve durağanlık hakim olmuştur. Cumhur İttifakı Eskişehir'e sahip çıkacaktır. Cumhur ittifakı Eskişehir'in kaderine damga vuracaktır. Beka için milli karar Eskişehir için istikrar... Biriz, beraberiz. Eskişehir'in umutlarını mutlaka tazeleyeceğiz. Zillet ittifakının şımarıklığına bu şehrimizde el ele, omuz omuza mutlaka son vereceğiz. Cumhur İttifakı, Eskişehir'in önünü açacaktır. İnancım ve umudum budur. Cumhur İttifakı, Eskişehir'i çantada keklik görenlerin hesabını bozacak, uykularını kaçıracak, ezberlerini alt üst edecektir. Bu devran değişmelidir. Eskişehir hiç kimsenin tutsağı, hiç kimsenin oyuncağı, hiç kimsenin arka bahçesi değildir.'

TOZ ZERRESİ KADAR TANIMIYOR
Yukarıdaki bu zehlir zemberek sözler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ait. Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda düzenlenen 'Sağduyunun Birlikteliği Eskişehir Buluşması'nda konuşan MHP Lideri anlaşılan 'Eskişehir'i ve Eskişehir'de yaşayanları bir toz zerresi' kadar tanımıyor. MHP'nin Eskişehir'de aldığı oylardan da galiba bihaber. Eskişehir'de 'hiçbir zaman iddialı olamayan bir partinin genel başkanı olarak kentin makus talihini değiştirmekten' söz ediyor. Dört dönemdir MHP ve ülkücülerin önemli bir bölümü her yerel seçimde oylarını 'o statükocu dediğin Belediye Başkanlarına' oy veriyor. Her 'başı sıkıştığında kurtardığı' AK Parti'ye bu kesimden neden çok az oy gidiyor? Bahçeli 'Eskişehir hiç kimsenin tutsağı, hiç kimsenin oyuncağı, hiç kimsenin arka bahçesi değildir' sözleriyle doğru tespit yapmış.

YERELDE HEP HÜSRANA UĞRADI
Eskişehir halkı 'bugüne kadar hiç kimseye tutsak' olmadı. Hiç kimsenin oyuncağı da olmadı. Bugüne kadar 'hiç kimsenin arka bahçeliğine' de soyunmadı. Oyunu kullanırken, hep sorguladı. Genel seçimlerde AK Parti beş kez (3 Kasım 2002- 22 Temmuz 2007- 12 Haziran 2011- 1 Kasım 2015- 24 Haziran 2018) Eskişehir'de birinci çıktı. CHP AK Parti'yi sadece bir kez (7 Haziran 2015) geçebildi. Genel seçimlerde CHP'yi beş kez geçen AK Parti, yerel seçimlerde dört dönemdir (18 Nisan 1999- 28 Mart 2004- 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014) 'Yılmaz Büyükerşen karşısında hep hüsrana' uğruyor. Yaşanan bu durum Bahçeli'nin sözlerini doğruluyor. Eskişehir halkı 'çok bilinçli olduğu için' yerel seçimlerde partilere değil, adaylara bakıyor. 'Kim Eskişehir'i daha geliştirir, daha güzel hizmetler yapar' diye düşünür. 'Belediye Başkanımız illa iktidar partisinden olsun' diye hiçbir zaman ısrarı olmadı. Bu konuda 'yapılan tehditlere de hiç boyun' eğmedi. Eskişehir'in 'şu halinden o kadar mutlu ve huzurlu ki bunun bozulmasını' istemiyor. Komşumuz olan Kütahya ve Afyon'da 'yapılan belediyeciliğin aynısının Eskişehir'de yapılmasını' istemiyor. Ne diyeyim 'birilerine arka bahçesi olmayı alışkanlık haline' getirenler, Eskişehirliden bunu beklemesin.
------------------------------------------------------
KARA ÖRÜMCEKLİ FOTOĞRAF DA HEDİYE EDİLMELİYDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Danışmanı olan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Alexander Dugin geçtiğimiz günlerde Eskişehirspor'u ziyaret etti. Dugin, Eskişehirspor Başkanı Kaan Ay, Mali Asbaşkan Mehmet Şimşek, Başkan Danışmanı Halil Gürbüz ve Teknik Direktör Fuat Çapa ile Eskişehirspor'a verilebilecek katkı ve projeler üzerine görüşmeler yaptı. Görüşme sonrasında Kulüp Başkanı Kaan Ay, Dugin'e Eskişehirspor forması hediye etti.

DOKUMA FABRİKASINDA
Eskişehirspor ve A Milli Futbol Takımının Efsane Kaptanı İsmail Arca Efsane Rus kaleci Lev Yaşin'in kentimizde bir Eskişehirspor maçı sonrasında çekilmiş fotoğrafını göndererek; 'Şu anda görev yapan Eskişehirspor Yönetim Kurulu kulübün geçimişini, mazisini, tarihini bilse bu fotoğrafı, formayla birlikte Putin'in Danışmanına hediye ederdi. Böylece ona büyük bir jest yapmış olurlardı' dedi. Fuar Şehirleri Kupası'nda Sevilla'yı eleyen Eskişehirspor 20 Ekim 1971 tarihinde 'Kara Örümcek' lakaplı Lev Yaşin'in yöneticiliğini yaptığı Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla karşılaştı. İlk maçı Dinamo Moskova 1-0 kazandı. Maç sonrasında Dinamo ve Eskişehirsporlu yönetici ve futbolcular Sümerbank Dokuma Fabrikasının tesislerinde verilen yemekte bir araya geldi. Bu tarihi fotoğraf orada çekildi.

DÜNYADA GÜNDEM OLURDU
Fotoğrafta Dünya da tüm zamanların en iyi kalecisi olarak kabul edilen Lev Yaşin, Eskişehirsporlu futbolcular, Mümin Özkasap, Fethi Heper, Halil Gündürdü (Riva Halil) Taşkın Yılmaz, Burhan İpek (Koko Burhan) Mustafa Yuvalar (Köylü Mustafa) Gegiç'in Yardımcısı Abdullah Matay ve Kulüp Yöneticisi merhum İsmet Erden ile objektife poz veriyor. Dinamo Moskova 3 Kasım 1971'de oynayan ikinci maçı da Rusya'da 1-0 kazanarak, Eskişehirspor'u eledi. Keşke ES ES yönetimi Arca'nın dediğini yapmış olsaydı. 48 yıl öncesine ait Yaşinli fotoğrafı çerçeveletip Putin'in Danışmanına hediye etselerdi. Böylece Eskişehirspor'un Dünya spor camiasında gündem olması sağlanırdı. Dugin sayesinde Dinamo Moskova ile işbirliği çalışmaları yapılırdı.
--------------------------------------------------------
YÜZÜGÜLLÜ'DEN
EN GÜZEL SÜRPRİZ


Göreve seçildiği günden beri hayata geçirdiği projeler ve mütevazi kişliğiyle büyük beğeni toplayan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü 8 Mart'ta ilçelerinde yaşayan kadınlara büyük sürpriz yaptı. 1000 Sivrihisarlı kadını kültür gezileri kapsamında Konya'ya gönderdi. Kadınları bizzat kendisi uğurlayan Yüzügüllü onlara karanfil verdi. Kadınlar Mevlana Celaleddîn-i Rûmî'nin Şehri Konya'da Mevlana Müzesini gezdiler. Konya'yı Mevlana Müzesini gezmekten dolayı mutlu olan kadınlar kendileri için düzenlenen bu etkinlikden dolayı Yüzügüllü'ye teşekkür etti. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın öncülük ettiği bu kültür gezileri özellikle kadın ve çocukların sosyalleşmelerinde önemli rol oynuyor. Onların ülkenin önemli kültür yerlerini, kentlerini ve insanlarını tanımalarını sağlıyor. 1000 kadını Konya'ya gönderen Yüzügüllü onlara 8 Mart'ta en güzel ve anlamlı hediyeyi vermiş oldu...
----------------------------------------------
NOSTALJİ
AÇILIŞI TBMM BAŞKANI YAPTI


Yıl: 1993. 26 yıl önce Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) hizmet binası açılıyor. Açılışı TBMM Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk ile DYP'li Devlet Bakanı Cavit Çağlar ve dönemin ESİAD Başkanı Orhan Kesikoğlu birlikte yapıyorlar. Tarihi fotoğrafta kentimizin başarılı işadamlarından Gürdal Abacı da yer alıyor. Gerçekten o yıllardaki ESİAD imza attığı işlerle hep kent gündeminde yer alıyordu. Kentimizin önemli sorunlarının çözümünde etkin oluyordu. Siyasi partilerin yerel birleşenlerini ve Eskişehir'in tüm milletvekillerini Eskişehir paydasında bir araya getiriyordu. 1990'lı yıllarda ESİAD'ın yarattığı etkiyi daha sonraki yıllarda hiçbir demokratik kitle örgütü yapamadı.
------------------------------------------
FIKRA
İHTİYAÇ KALMADI

Hemşire elindeki idrar tahlil kabını sarışına uzattı. 'Yanda banyo var. Buna yapın. Doktor da birazdan gelecek' dedi. Sarışın banyoya girdi. Az sonra yüzünde rahatlamış bir ifadeyle çıktı. Elindeki kabı hemşireye uzattı. 'Banyoda bir tuvalet vardı' dedi. 'Buna ihtiyaç kalmadı..'