CHP'de 17 milletvekili aday adayı için temayül yoklaması yapılacaktı. Ancak son anda iptal edildi. Bunun yerine teşkilatların nabzını ölçmek için anket benzeri bir çalışma yapıldı.

İRFAN DEĞİRMENCİ'YE
SARICAKAYA SAHİP ÇIKTI
Önceki gün parti binasında il ve ilçelerin, kadın ve gençlik kolları başkanları yönetim kurullarıyla bir araya geldi. Başkanlar üyelerden nasıl bir milletvekili istediklerini bir kağıda yazmalarını istedi. Yazılan görüşler İl, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanları tarafından bir zarfa konularak, mühürlendi. Mühürlenen zarflar genel merkeze gönderildi. Peki Eskişehir parti teşkilatları nasıl bir milletvekili isted? Eskişehir teşkilatlarının gönderdiği zarflar genel merkezde açılmış. Genel Merkezden edindiğim bilgilere göre, İl ve ilçe teşkilatları Eskişehirli, örgütten gelen, partiye emek vermiş insanları milletvekili olarak görmek istediklerini belirtirken, dışarıdan gelecek vey tepeden inme adaylara karşı olduklarını dile getirdi. Bir tek Sarıcakaya CHP İlçe Yönetimi 'işten kovulduğu' için Gazeteci İrfan Değirmenci'nin Eskişehir'den aday gösterilmesine yeşil ışık yaktı. 'Demokratik ve adaletli bir ortam olmadığı' gerekçesiyle Alpu İlçe Yönetimi görüş belirtmedi. Beylikova'da 'Görüş bildirmiyoruz' derken, Günyüzü sadece adalet istediklerini belirtti. İnönü ve Seyitgazi ilçe yönetimleri il dışından aday istemediklerini ifade etti. Mihalıççık İlçe Yönetimi, mevcut milletvekillerinin aday gösterilmemesini istedi. Kontenjan aday istemediklerini belirtti. Sivrihisar İlçe Yönemi de 'Kim gelirse gelsin sonuna kadar sahip çıkar, çalışırız' görüşünü dile getirdi. Mahmudiye, Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçe Yönetimleri ve İl Kadın Kollları aday adayları arasında kimleri vekil görmek istediklerinin isimlerini de yazdı.


TEŞKİLATLARIN GÖRÜŞLERİ
Genel Merkez'den edindiği bilgilere göre Eskişehir CHP teşkilatlarının görüşleri şöyle;
Mihalgazi İlçe Yönetimi: Milletvekili adayları tanınmalı. Örgütten gelmeli. Sinan Özkar, Erdal Çakıcıer, Metin Tomsuk, Cemal Okan Yüksel, Utku Çakırözer,Figen Kahya.
Beylikova İlçe Yönetimi: Görüş bildirmiyoruz
Sivrihisar İlçe Yönetimi: Nitelikli örgüte sahip çıkan çıkmalı. Kim gelirse gelsin sonuna kadar sahip çıkar, çalışırız.
İnönü İlçe Yönetimi: İl dışından aday istemiyoruz
Seyitgazi İlçe Yönetimi: İl dışından aday istemiyoruz
Han İlçe Yönetimi: Örgüt görevini bilen, Eskişehirli, aktif ve dirsek temasında olacağımız bir kişi.
Alpu ilçe Yönetimi: Demokratik ve adaletli bir ortam olmadığı için görüş bildirmiyoruz
Mihalıççık İlçe Yönetimi: Kontenjan aday istemiyoruz. mevcut vekiller aday gösterilmemeli.
Mahmudiye İlçe Yönetimi: Emek veren kişiler olmalı. Birilerinin birilerini aday göstermesini kabul etmiyoruz.Metin Tomsuk, Cemal Okan Yüksel, Erdal Çakıcıer, Sibel Yeşildal, Muharrem şenel, Sinan Özkar, Utku Çakırözer.
Çifteler İlçe Yönetimi: Örgütten olmalı. Emek vermiş olmalı
Günyüzü İlçe Yönetimi: Adalet istiyoruz sadece.
Sarıcakaya İlçe Yönetimi: Yerli olmalı. İşten kovulduğu için İrfan Değirmenci'yi istiyoruz. Cemal Okan Yüksel, Sinan Özkar, İrfan Değirmenci, Utku Çakırözer, Figen Kahya
Tepebaşı İlçe Yönetimi: Tepeden aday gösterilmemeli.Örgütten gelmeli. Parti içi çalışmalar katılmalı.
Odunpazarı İlçe Yönetimi: Örgütten biri olmalı, Adaylarda genç kadın eşitliği göze alınmalı, Emek veren kişiler olmalı.
İl Disiplin Kurulu: Parti geçmişi olmalı
İl Kadın Kolları: Dışarıdan olmamalı. Engin Çakmak, Sinan Özkar, Nuray Akçasoy, Cemal Okan Yüksel, Utku Çakırözer, Sibel Yeşildal
Odunpazarı Kadın Kolları: Başkanımız olduğu için Sibel Yeşildal'ı görmek istiyoruz. Figen Kahya'yı kadınları kutuplaştırdığı için kesinlikle görmek istemiyoruz.
Mahmudiye Kadın Kolları: İl dışından aday istemiyoruz. Cemal Okan Yüksel, Metin Tomsuk, Sibel Yeşildal, Erdal Çakıcıer, Utku Çakırözer, Sinan Özkar
İl Gençlik Kolları: Gençliğe önem veren ve gençliğin içinden gelmiş biri eski il Başkanımız Sinan Özkar seçilebilecek noktada yer almalı.
Odunpazarı İlçe Gençlik Kolları: Temsil gücü olmalı, Dışarıdan olmamalı
--------------------------------------------------
ERDOĞAN'IN ESKİŞEHİR'E SELAMINI İLETTİ

Serhat Tunç, AK Parti'nin genç milletvekili aday adayları arasında dikkat çeken bir isim. Aday adayı olarak hep sahada özveriyle çalışıyor. Mütevazi kişiliğiyle sadece partililerin değil, başka siyasi görüşteki insanlarında takdirini topluyor. Tunç önceki gün Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) 11. Uluslararası Öğrenci Buluşmasının finalinin yapıldığı Haliç Kongre Merkezindeki toplantıya katıldı. Tunç, bu toplantı ile ilgili yaptığı paylaşımının altına 'Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması Finaline katıldım. Reis-i Cumhurumuzun Eskişehir'imize selamları var' diye yorumda bulundu. Tunç'un milletvekili aday listesinde ilk üçe girmesi uzak bir ihtimal. Ancak 4, 5, 6 da olsa listede yer almasının AK Parti'nin Eskişehir'deki performansına olumlu etkisinin olacağını düşünüyorum.
Tunç gibi kendini yetiştirmiş gençlerin Türkiye siyasetinde daha fazla yer almaları gerektiğini düşünüyorum...
-----------------------------------------
MUTLULUKLAR DİLİYORUM

Gazetemizin eski başarılı muhabirlerinden olan Güray Ateş önceki akşam Şoförler Odası Grand Düğün Salonunda hayatını Buse Çolpan ile birleştirdi. Genç çiftin nikahını Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç kıydı. Gecede 'kardeşim' kadar sevdiğin güzel yürekli insan Güray Ateş'in nikah şahitliğini yaptım. Genç çifti bu mutlu günlerinde aile yakınları ve dostları yalnız bırakmadı. İki güzel insanın hayata birlikte adım atmalarına şahitlik etti. Sevgili Güray ve Buse'ye ömür boyu mutluluklar diliyorum. Birbirlerine çok yakışan Güray ve Buse gerçekten mutlu olmayı hak ediyor…,
---------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eskişehirspor eski Başkanı Halil Ünal: Ali Abi takımın 200 milyon lira borcu var. Puan silinmemesi için acil 35 milyon lira bulmam lazım.
Eskişehirspor eski Başkanı Ali Çelikoğlu: Abovvv! 200 milyon mu, borç? Quaresma'yı, Muslera'yı aldınız da mı Hoşcan ile birlikte bu kadar borç yaptınız? Halilciğim 'Kendi düşen ağlamaz' derler. Takımı bu borca sokanlar pamuk ellerini ceplerine atar.
------------------------------------------------
DİKTATÖR SİNEMADA
Şili'nin ünlü diktatörü Pinochet bir gün kılık değiştirip sinemaya gider. Salondaki yerine oturur. Kimse onu tanımamıştır.
Derken ışıklar söner. Film başlar. Filmin bir sahnesinde Pinochet'in görüntüsü gelir perdeye. Sinemadaki bütün seyirciler ayağa kalkıp alkışlamaya ve Pinochet lehinde tezahürata başlar. Durumdan memnun Pinochet yayıldıkça yayılır koltuğa. Keyfi yerinde gururla perdeye bakmaktadır.
Yan koltuktaki adam Pinochet'in kulağına eğilir:
'Arkadaşım salon sivil polisler ve hafiyelerle dolu. Hepsi namussuz diktatörün uşağı. Ayağa kalk ve sen de alkışla. Bu herif için kendini astırmaya değemez.'