Sincan’da oynanan oyun ve maç sonu yaşanan sorunlar camiayı olumsuz bir havaya sokmuştu. Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri’nin ön ayak olmasıyla bu sorunlar çözüldü. Diri, basın-teknik heyet-yönetim üçgeninde tarafları bir araya getirirken, daha sonra da üç taraftar grubuyla geniş çaplı toplantı yaptı. Yönetim, takım, taraftar ve basın kısa sürede tekrar kenetlendi. Camia olarak ihtiyacımız olan da buydu zaten. Bu kenetlenmenin Kaynaşlı maçına olumlu sirayet edeceğini bekliyorduk, öyle de oldu.

***

Bir hafta önce Sincan karşısında mücadele eden takımla, bugün Kaynaşlı karşısında mücadele eden takım arasında geceyle gündüz gibi fark vardı. Coşku, istek, inanç, oyun kurgusu… Bir maçta bu etkenleri mumla ararken, diğer maçta bunları rahatça gösteren bir takım vardı. Anormal bir durum bu.

***

İlk devre yüklenen, istekli bir Eskişehirspor izledik. Özellikle solda Hayrettin Cengiz-Sergen Şakirler uyumu ve kanat akınları rakibin sağını çökertti. Dakika 9’da yeni transfer Emirhan Recep’in golüyle Es Es öne geçti. Golün de erken gelmesiyle oyunun momentumu tamamen Eskişehirspor’a geçti. Hakan Aydemir, Fatih Çakır, Emirhan Recep, Sergen Şakirler pozisyonlara girdi. 37’de Fatih’in ortasında Sergen kafayla farkı 2’ye çıkardı. İlk devrenin sonlarında Serdar Sudun’un füzesini savunma çıkardı. Coşkulu oyunun meyveleri de gelince ilk devre Eskişehirspor için harika geçti.

***

Orta saha ve savunmada da ayakta duran, yerinde müdahaleler yapan taraf Siyah-Kırmızılılardı. İkinci devrede Eskişehirspor farkı 3’e çıkaracak pozisyonlar yakalasa da cömertçe harcadı. Bu ligde her zaman söylüyoruz yakaladığını atacaksın. Rakibin de gardı düşecek, zirve yarışındaki takımların da gözü korkacak. Kaleci Turgut Kirveli’nin ikinci devre kritik birkaç kurtarışı vardı.  Eskişehirspor, peş peşe 5 maçtır gol atmayı başaran Kaynaşlı’ya karşı ‘kalesini gole kapatacak mı?’ derken uzatma dakikalarında rakip farkı 1’e indirdi. Eşitlik golü için son anlarda iki kez duran top kazandılar. Bu fırsatları tanımamak lazım…

***

Son düdükle Eskişehirspor kritik maçtan 3 puan çıkarmayı başardı. Ancak galibiyete rağmen belirtelim, bu takımın bir oyun dengesine ihtiyacı var. Sakatlıklarda etkiliydi ancak yine de Sincan ve Kaynaşlı maçlarındaki uçurum farklar açıkçası düşündürücü. Haftaya Gölbaşı deplasmanında bugünkü futbolun esintilerini gösteren bir Eskişehirspor arzuluyoruz. Ercan Kuruçay ve Kerem Eryılmaz gibi isimler muhtemelen dönecek. Elinde Barış Memiş, Ahmet Sezer, Hasan Alp gibi kozlar da var. Her maçın havası elbette farklı olur ama şampiyon olacak takım bu oyunu Gölbaşı'nda da göstermeli.

***

Maçta 90 dakika oyunun içinde olan bir taraftar vardı. Atmosfer harikaydı. Son düdükle çok sayıda çocuk sahaya coşkuyla koşup futbolculara sarıldı. Futbolcularla fotoğraf çekme yarışındaydılar. Gözlerindeki heyecan gelecek için bizleri de ümitlendirdi…

Eskişehirspor’un yaşaması gerekiyor.

Eskişehirspor’un nesil kaybetmemesi gerekiyor.

Eskişehirspor’un şampiyon olması gerekiyor!