Benim kuşağım 1980'li yılların başında TRT'de yayınlanan Beyaz Gölge (The White Shadow) filmiyle basketbolu sevdi.
İZLEME FIRSATI
Bu film sonrasında tüm parklara ve okul bahçelerine basket potaları kondu. Türk gençliği bu sporu o kadar sevdi ki, Avrupa ve Dünya Kupalarında alınan kupa sayısı ile basketbol futbolun önüne geçti. Eskişehir gibi kültür düzeyi yüksek ve aydın insanların olduğu kentte bir basketbol takımının olmaması bir hayli üzücüydü. Başarılı işadamı Sinan Özeçoğlu sayesinde Eskişehir'de bu eksiklik giderildi. Özeçoğlu'nun yaptığı yatırımlar sayesinde Eskişehirli basketbolseverler salonlarda bu sporu izleme fırsatına kavuştu. Nesine.Com Eskişehir Basket Türkiye Basketbol 1. Liginde şu anda zirvede. Federasyon Kupası Final mücadelesinde Nesine.com Eskişehir Basket, İstanbulspor Beylikdüzü'nü 84-79'luk skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Koç Brad Greenbergson önderliğinde 12 Dev Adam bu önemli kupayı Eskişehir'e getirdi. Sıra artık Lig Şampiyonluğunda.
ÖRNEK ALMALI
İnanıyorum ki 'Potanın Şimşekleri' bu kupayı da Eskişehir'e getirecektir. Buna inancım tam. Ben Özeçoğlu'ndan önümüzdeki yıl Türkiye Süper Lig'de ilk beşe oynayacak bir takım yaratmasını bekliyorum. Nesine.Com Eskişehir Basket'in Avrupa Kupalarında ülkemizi devamlı temsil eden ve uzun vadede Türkiye Şampiyonu olacak bir kulüp olmasını istiyorum. Basketbola yaptığı yatırımlarla herkesin takdir ettiği gerçek bir 'Spor Adamı' kimliğine kavuşan Özeçoğlu'nun bu vizyona sahip olduğunu biliyorum. Eskişehirspor Başkanı ve Yönetimi bence Özeçoğlu'nun Nesine.Com Eskişehir Basket için yaptıklarından kendilerine örnekler çıkarmalı.
----------------------------------------------------
NOSTALJİ


TBMM ÖNÜNDE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİKTEN İKİ AY SONRA
ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ
30 yıl önce. Tarih 24 Eylül 1987. SHP'nin Eskişehir Örgütü tam kadro Genel Merkeze gidiyor. Genel Başkan Erdal İnönü ile Eskişehir Milletvekili sıralamasının nasıl yapılacağı konusunda görüşme yapıyorlar. Eskişehir Heyeti Eskişehir'de önseçim yapılmasını istiyor. İnönü bu talebi olumlu karşılayarak, Eskişehir'de milletvekili adaylarını önseçimle belirleyeceklerini söylüyor. Eskişehir'de önseçim yapılmasını SHP Milletvekili aday adayları Zeki Ünal, Demircan Arıkan, İsmail Özen, Azmi Kerman Abdülkadir Adar TBMM önünde fotoğraf çektiriyor. 1 Kasım 1987 Pazar günü Eskişehir'de Hakim huzurunda önseçim yapılıyor. Petrol-İş'in Eskişehirli Genel Başkanı Cevdet Selvi 2312 oy ile seçimden birinci çıktı. Zeki Ünal 1859 oyla ikinci, Doğan Könel 1461 oyla üçüncü oldular. O yıllarda milletvekili olan Münir Sevinç 1274 oyla dördüncü olabildi. Merhum Demircan Arıkan 1251 oyla beşinci, Orhan Aydın 1175 oyla altıncı oldu. Önseçimde ilk iki sırayı alan Cevdet Selvi ve Zeki Ünal 29 Kasım 1987 seçimlerinde Eskişehir Milletvekili seçildiler. Böylece Zeki Ünal TBMM önünde fotoğraf çektirdikten iki ay sonra milletvekili olarak, o meclise girdi.
----------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Vuralcığım Genel Başkan ziyaretlerini haftada ikiye çıkaralım.
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük: Başkanım çok iyi fikir. Haftada üç de olsa fena olmaz.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Peki bu ziyaretler için Genel Başkandan kim randevu alacak? Vallahi kimse bana bakmasın Eskişehir'in tek vekili ben değilim.