CHP önceki gün Porsuk Spor Salonu'nda çoşkulu bir törenle belediye başkan adaylarını tanıttı. Törende CHP'nin 13, ittifak yaptıkları İYİ Parti'nin iki adayı tanıtıldı.

'TÜRKİYE'NİN ESKİŞEHİR'İ VAR'
Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Ahmet Ataç ve Kazım Kurt taraftarları öne çıktı. Her iki başkan dövizler ve afişlerle desteklendi. Ancak Ataç taraftarlarının bu konuda daha organize ve çoşkulu olduklarını gözlemledim. Seyitgazililerde Uğur Tepe'ye büyük sevgi selinde bulundu. Uğur Tepe lehine sürekli sloganlar attılar. Törene eşiyle birlikte gelen Tepe tribünleri selamlayarak, büyük bir gövde gösterisinde bulundu. Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ile Çifteler Belediye Başkan Adayı Zehra Konakçı'nın taraftarları da dikkat çekti. Porsuk Spor Salonu hınca hınç doldu. Çok sayıda partili dışarıda kaldı. Emeklikte Yaşa Takılanlar (EYT) da törene katılarak, açtıkları döviz ve afişlerle mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Koskoca salonda ittifak yapılan İYİ Parti'nin logosunun olduğu sadece bir afiş vardı. Törenin ana sloganı 'Türkiye'nin Eskişehir'i Var. Mutlu Gururlu Huzurlu' idi.

HER ŞEY ÇOK GÜZELDİ
CHP'nin aday tanıtımı AK Parti'ye göre daha kalabalık ve daha coşkuluydu. Etkinliği sunan Soner Yüksel başarılı performansıyla tribünlerin daha da coşmasını sağladı. Etkinlikte gösterilen Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı Belediyelerinin tanıtım filmleri çok beğenildi. Özellikle Büyükşehir Belediyesinin tanıtım filmini çok profesyonel buldum. Belediye Başkan adayları tek tek kürsüye çıkarak CHP'lileri selamladı. Üç belediye başkanı (Büyükerşen-Ataç-Kurt) konuşma yaptı. Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan konuşma yapmadılar. Diğer adaylarda konuşma yapmadı. Kürsüye çıkıp, partilileri selamlayan 12 başkan adayı yerlerine oturtulmadı. Büyükerşen, Ataç ve Kurt'un konuşmaları bitene kadar kürsü önünde ayakta beklediler. Törende bu olayı kim düşünmüşse hatalı düşünmüş. Adayların üç başkanın konuşması sırasında ayakta bekletilmelerine hiç gerek yoktu. Herkes yerine oturur. Konuşmalar bittiğinde kürsüye davet edilirdi. Bu olayın dışında salonda CHP adına her şey çok güzeldi. Organizasyon başarılıydı.

ÖZEL'İN BABASI ES ESLİ
Törene CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de katıldı. Gözler PM Üyesi Gaye Usluer'i aradı. CHP'nin eski milletvekilleri Murat Kahyaoğlu, Zeki Ünal ve Murat Sönmez'de salondaydı. Eski milletvekilleri Vedat Yücesan, Mehmet Ali Arıkan, Cemal Okan Yüksel salonda yoktu. CHP'nin Eskişehir'de düzenlediği bu törende onlarda olmalıydı. Törenin assolisti yani başkonuşmacısı Özgür Özel'di. Her zamanki gibi AK Parti'yi sert bir dille eleştirirken, Büyükerşen, Ataç ve Kurt'un Eskişehir'e yaptıklarını övgüyle bahsetti. Özgür Özel, 1967-1971 yılları arasında Eskişehir'de öğretmenlik yapan babası Talat Özel'in Büyükerşen'e selamını iletti. Babasının Eskişehir'i çok sevdiğini ve bu sevgiden dolayı Eskişehirspor taraftarı olduğunu söyledi.

KIRSALDA DA İDDİALI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da çoşkulu konuşma yaptı. 'Sloganı Hakkari'den Edirne'ye kadar çınlayan 'Es Es Es Ki Ki Ki' sloganıyla bütün Türkiye'ye mal olmuş Eskişehirspor'un kentinde bulunmaktan büyük onur duyuyorum' diyen Ağbaba, Büyükerşen, Ataç ve Kurt'u ayakta alkışlattı. Porsuk Spor Salonu'nda yapılan bu görkemli aday tanıtımı CHP ve CHP adaylarına büyük moral oldu. CHP kent merkezinde en büyük favori. Han, Alpu, Mahmudiye, Seyitgazi, Çifteler, İnönü ve Mihalgazi'de de iddialı konumda. Kırsaldaki bu yedi ilçenin dördünü kazanabilir...
--------------------------------------------------------
AK PARTİ ALPU'DA ŞOK İSTİFA

AK Parti Alpu İlçe Başkanı Adnan Yavaş ve yönetim kurulu üyeleri toplu olarak istifa etti. Rafet Demirtaş'ın AK Parti'den yeniden aday olması nedeniyle daha önce yönetimden üç ikişi istifa etmişti. Yavaş ve yönetiminin aynı neden dolayısıyla görevlerinden istifa ettiği iddia ediliyor. Yavaş önceki gün kendi sosyal paylaşım hesabında 'Eğer bir gün; aklın ile vicdanın arasında kalırsan; vicdanını seç. Çünkü aklın çıkarını korur, vicdanın ise insanlığını' sözünü paylaşması dikkat çekti. Yavaş'ın yerine Büyükşehir ve Alpu Belediye Meclis Üyesi Halil Yavuz'un getirildi.
------------------------------------------------
FIKRA
ELBİSE

İngiltere Kralı George ile görüştüğü sırada, Gandi'nin üzerinde her zamanki gibi beyaz örtüsü vardır. Davetten çıkınca bir gazeteci sorar:
-Kıyafetiniz, bir kralla buluşmak için yeterli miydi?
Gandi hiç aldırmadan cevap verir:
-Kral, ikimize de yetecek kadar giyimliydi.