21 Mayıs 2015 tarihinde yaptığım 'Vali'den Kişiye Özel Görev' başlıklı haberde Vali Güngör Azim Tuna'nın kadrosu Eskişehir Büyükşehir'de bulunan eski Han İlçe Özel İdare Müdürünü 'Kişiye özel görevlendirme' ile Han Kaymakamlığına Yazıişleri Müdür Vekili yaptığı belirtmiştim. Haberde, maaşını Büyükşehir'den alan eski müdürün Kaymakamlıkta çalıştırılmasına yönelik tepkilere yer vermiştim. Vali Güngör Azim Tuna bu haber ile ilgili açıklama gönderdi.

'YİKOB İÇİN
GÖREVLENDİRDİK'
Vali Tuna imzalı açıklamada şu görüşler dile getirildi; 'Bilindiği üzere 6360 Sayılı kanun ile büyükşehir belediyesi bulunan illerde il özel idarelerinin tüzel kişilikleri kaldırılarak, görevlerinin bir kısmı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarına (YİKOB) verilmiştir. Anılan kanun, 3152 Sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Görev, yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik hükümleri uyarınca kamu yararının sağlanması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, hizmetlerin yerinde ve hızlı bir şekilde yürütülmesi amacıyla Kaymakamlık ilçe Yazışilleri müdürlükleri bünyesinde YİKOB İlçe bürosu görevlerinin de yürütülmesi belirtilmiştir. Bu nedenle Han İlçe Yazıişleri Müdürlüğü bünyesindeki YİKOB ilçe bürosu görevlerini yürütmek üzere Şube Müdürü Yüksel Başaran Valilik onayı ile görevlendirilmiştir. Adı geçenin Han İlçe Yazıişleri Müdür Vekili olarak görevlendirilmesi ise kaymakamlıkça görülen ihtiyaç üzerine Han Kaymakamlığının onayı ile yapılmıştır. Yazınızda belirtildiği gibi kişiye özel görevlendirme yapıldığı iddiası tamamen hayal ürünü olup, devlet kurumları iş ve işlemlerinin yürütümü iddialarla değil, gerçeklerle ve ilgili kanun ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde ihtiyaca göre gerçekleştirilmektedir.'

*************

ESKİŞEHİR'DE
HAYALET KÖYLER

MHP İl Başkanı Oğuz Sever ile geçtiğimiz hafta sohbet etmiştim. Sever, Eskişehir'deki köylerle ilgili tespitlerini benimle paylaştı. Milletvekili adaylarıyla köyleri gezdiğini ifade eden Sever, 'Buralarda genç nüfus kalmamış. Bir-iki ailenin yaşadığı veya kimsenin yaşamadığı köyler var. Ekip, biçerek, karnını doyuramadıkları için köylü artık şehre yerleşmiş. Bundan dolayı Eskişehir'de çok sayıda hayalet köy var. Bu boş köylere film platoları kurulabilir. Burada köy filmleri çekilebilir' dedi.

*********

ESKİŞEHİRSPOR'UN BORCU
NEDEN AZALMIYOR?

Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan başkan adaylığını açıkladığı basın toplantısında kulübün 68 milyon 555 bin TL kısa vadeli borcunun olduğunu söyledi. Toplam borcun ise 120 milyon liranın üzerinde olduğu öne sürülüyor.

ÇİLEK TRANSFERLER
YAPILMADI
Hoşcan adaylığını açıkladığı basın toplantısında kulübün borçları hakkında bilgi verirken, yeni dönemde yapmayı düşündüğü projelerden bahsetmemesi dikkat çekti. Hoşcan İki yıl önce verdiği 'Taraftarın daima gurur duyabileceği, sportif ve mali yönden, uluslararası düzeyde rekabet edebilen Eskişehirspor' vaadini gerçekleştiremedi. Zaten bu vaadi gerçekleştirmiş olsaydı taraftarın gözünde şimdiden 'Efsane Başkan' olurdu. Hoşcan iki yıldır Eskişehirspor Başkanlığı yapıyor. Bu sürede 'çilek' tarzında pahalı transferler yapılmadı. Taraftarın istediği gümbür gümbür maçları kazanan, her sene Avrupa Kupalarına katılan bir takım oluşturulmadı. Eski yönetimin kazandırdığı futbolcuları satarak, mevcut gelen gelirlerle kulübü idare etmeye çalıştı. Aslında idare etmemeli, yönetmeliydi.

BAŞARISIZ OLDULAR
İki yıllık süreçte Eskişehirspor'u borç yükünden kurtaracak yeni kaynaklar yaratılmadı. Fazla transfer yapılmamasına, Türk Dünyası Kültür Başkenliği'nden büyük bir gelir gelmesine Tarık, Erkan, Aytaç, Veysel transferlerinden iyi para kazanılmasına rağmen neden Eskişehirspor'un borcu azalmadı? Şu bir gerçek ki; Mesut Hoşcan yönetimi sportif ve mali açıdan son derece başarısız oldu. Mesut Hoşcan 31 Mayıs'ta yapılacak Kongrede tekrar başkanlığa aday. Bu başarısızlığa rağmen belki de tekrar Başkan seçilecek. Tekrar bu göreve seçilmesi halinde umarım geçmişten ders alır. 'Ben nerde yanlış yaptım' diye sorar? Kendisini hataya sürükleyen kılavuzlarından kurtulur.

foto şaka

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Ruhsar Hanım, Eskişehir'in diğer milletvekili adayları neden kürsüye çıkmadı?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel: Benden daha fazla alkış alırlar diye ben çıkmalarını istemedim desem, Genel Başkan kızar. Yükseklik korkuları varmış, ondan çıkmak istemediler Genel Başkanım.