ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 14 Şubat Sevgililer Gününde bir hemşire görev başındayken, bir kadın sağlık çalışanının saldırısına uğradı.

ŞİKAYETÇİ OLDU
ESOGÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü yoğun bakım ünitesinde yatan bir hastanın kızı hemşire Z.K.'ye fiziksel ve sözlü şiddet uyguladı. Dayak sonrası yaralanan Yoğun Bakım hemşiresi Z.K. Tıp Fakültesi Acil Servis'te tedavi altına alındı. Z.K. kendisine şiddet uygulayan kadından şikayetçi oldu.

FACEBOOK'TA KINADILAR
Eskişehir Sağlık-Sen, Facebook sosyal paylaşım sitesinde bu şiddet olayını yayınlanarak, gerekli önlemleri almadıkları gerekçesiyle Hastane yönetimi ve Rektör Hasan Gönen'i esefle kınadı. Şiddete maruz kalan Z.K.'ye de acil şifalar diledi. Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi'nin sadece Facebook'ta bu olayı kınayarak tepki göstermesi dikkat çekti.

YÖNETİMDEN KORTUKLARI
İÇİN Mİ DUYARSIZ KALDILAR?
Tıp Fakültesi hastanesi çalışanları ve sağlık işkolunda faaliyet gösteren sendikalar hastane önünde toplanarak, bu olaya tepki göstermeleri gerekmiyor muydu? Sağlık-Sen basın açıklaması yaparak bu olayı kınamaları gerekmiyor muydu? Hastane yönetiminden korktukları için mi bu olaya duyarsız kaldılar? 'Dayak atanda sağlık çalışanı, yiyen de sağlık çalışanı' diye mi sessiz kaldılar? Ne yazık ki hastanede şiddete maruz kalan hemşire meslektaşları tarafından sahip çıkılmadı. Resmen yalnız bırakıldı.

*

MHP'DE KONGRE HEYECANI

MHP İl Kongresi 22 Şubat Pazar günü Anadolu Düğün Salonu'nda yapılacak. Kongreye katılan delegeler yeni İl Başkanlarını seçecek. Kongrede başkanlık için dört aday yarışacak. Oğuz Sever, Bilal Temen, Erkan Bursalı ve İsmail Candemir İl Başkanı olabilmek için yarışacaklar. 600 delegenin oy kullanacağı kongrede başkanlık yarışının Oğuz Sever ile Bilal Temen arasında geçeceğini tahmin ediyorum. MHP Eskişehir'de dört adaylı ve çekişmeli bir kongre yaşayacak. Seçimi kazanan İl Başkanı ve yönetimi, MHP'nin Eskişehir'de bir olan milletvekili sayısını ikiye çıkarmak için çalışacak.

**

ESKİŞEHİRLİ MİNİBÜSÇÜLERDEN
O CANİYE EN ANLAMLI TEPKİ

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Özgecan Aslan bindiği minibüsün şoförü tarafından feci şekilde öldürülerek, yakılmıştı. Bu caniye en anlamlı tepki Eskişehirli minibüsçü esnafından geldi.
'BENDE BABAYIM'
Bu proje Minibüsçüler Odası ile Eskişehir Kent Konseyi işbirliğiyle gerçekleştirildi. Esnaflar minibüslerinin camlarına 'Bu Minibüse Binen Her Kim Olursa Olsun Canı Bana Emanettir, Bende Babayım', 'Burası Eskişehir Bizler Farklıyız, Birbirimize Emanetiz', 'Bu Minibüse Binen Kim Olursa Olsun Canı Bana Emanettir. Bende Babayım', 'Ben Allah'tan Korkarım. Benim Kızım Da Şehir Dışında Öğrenci. Minibüsçü Arkadaşım Kızım Sana Emanet' şeklinde döviz ve siyah kurdelelerle yaşanan vahşete tepki gösterdi.

YENİ VAHŞETLER OLMASIN
Tarsus'da yaşanan bu vahşet ekmeğini alın teriyle kazanan tüm minibüsçülere mal edilemez. Her meslekten kötü insanlar çıkabilir. Yaşanan vahşete gösterdikleri anlamlı tepkilerinden dolayı Eskişehirli minibüsçü esnafını ve Eskişehir Kent Konseyi'ni kutluyorum. Artık Özgecanlar, Öznurlar, Gizemler vahşete kurban gitmesin diye haykırıyorum…

*

FOTO-ŞAKA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Haruncuğum birinci sıraya kendimi yazdım. Seçimi sürüklersin diye seni üçüncü sıraya yazdım.
Eski ETO Başkanı Harun Karacan: Nabi Bey şaka mı yapıyorsun? Oldu olacak üçe değil de beşe yazsaydın.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Haruncuğum seni beşe yazamam. O sıra için Salih'e söz verdim