Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı dün Mos Mos Cafe Restoranda basın mensuplarıyla buluştu. Toplantının yapıldığı yerin Avcı için ayrı bir anlamı da vardı. Avcı 2011 yılında Eskişehir Milletvekili adayı olduğunda basın mensuplarıyla ilk defa Mos Mos Cafe Restoranda buluşmuştu. Avcı basın mensuplarının tüm sorularını içtenlikte yanıtladı. Ben de kendisine 'AK Parti son yapılan iki referandumda Eskişehir'de istediği sonucu almadı. 16 Nisan'da nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?' diye soru yönelttim. Avcı bu soruma; 'Türkiye genelinde nasıl bir sonuç bekleniyorsa Eskişehir'de de o sonucu bekliyoruz. Türkiye'de esen rüzgar Eskişehir'de de eser. Samsun'dan, Antalya'dan, İstanbul'dan, Ankara'dan nasıl bir sonuç bekliyorsak Eskişehir'den de onu bekliyoruz. Eskişehir ayrıca bugüne kadar yapılan hizmetlere bakarak oy kullanacak. Eskişehir kör değil, nankör hiç değil. Herkes bir şey söylüyor ama biz de 16 Nisan'da söyleyeceğiz. Eskişehir'den çatlak ses çıkmaz' diye yanıt verdi. Avcı bu sözleriyle 'Hayır oyu' verecekleri bir bakıma nankör olmakla itham etti. Avcı'ya göre Eskişehir halkı nankörlük yapmayacak. Evet oyları fazla çıkacak. Ya dediğinin tersi bir sonuç çıkarsa ne olacak? 'O kadar hizmet yapmamıza rağmen Eskişehir bize nankörlük yaptı. Artık Eskişehir'e o kadar hizmet yapmayacağız mı' denilecek? Avcı yine de Eskişehir'de Hayır oyu vereceklere karşı insaflı davranmış. Cumhurbaşkanı ve Başbakan gibi 'Terörist, FETÖ'cü vatan haini' diyebilirdi(!)

//////

OFSAYTTAN GOL ATMAYA ÇALIŞTI

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı; CHP Milletvekili Utku Çakırözer'in '3. Üniversite AKP'lilerin oylarıyla rededildi' açıklamasıyla ilgili de konuştu. Avcı; 'Reddedilen 3'üncü üniversite değil, reddedilen 3'üncü üniversite üzerinden şov yapmak ve gündem oluşturma girişimi. Utku Çakırözer benim mektepten kardeşimdir, onu üzmek istemem, ama çocukça bir girişim. Biz üniversite şeyini hazırlayıp Milli Eğitim Komisyonu'na kadar getirmişiz, sonra denmiş ki benzer 5 -6 üniversiteyi YÖK'le yapılacak düzenlemeyle mevcut YÖK kanununa göre uluslararası nitelikte üniversite kurmak da sıkıntı var. Uluslararası anlaşmalı üniversiteler YÖK yasasına tabi olmayabiliyor. YÖK yasasına göre bunu tekrar gündeme alıp yapalım dedik. Milli Eğitim Bakanımız o zaman bunu gündemden aldı. Gündemimiz de zaten. Şimdi sanki hiç olmamış ve konuşulmamış gibi, tam referandumda ofsayttan da olsa nasıl bir gol atarız gibi yaklaşımlar; yakışık da değil' dedi. Bu konuda ben Avcı'ya hak veriyorum. Gerçekten Çakırözer, Nabi Avcı tarafından hazırlanan kanun tasarısının gündeme alınması için teklif vererek, AK Partililere gol atmak istemiş. 'Üçüncü üniversiteyi AKP'liler engelliyor' algısı yapmaya çalışmış. Bu konuda etik davranış sergilememiş…

/////

FOTO ŞAKA


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Oğlum Hollanda bizden özür dileyene kadar attığın tüm goller ofsayt diye iptal edilecek. Ayağını bile kırsalar senin lehine asla faul verilmeyecek.

Galatasaraylı futbolcu Wesley Sneijder: Cumhurbaşkanı daha Referandum yapılmadan önce böyle konuşuyorsa; bir de 'evet' çıkarsa kim bilir bana ne yapar? En iyisi ben köyüme geri döneyim.