AK Parti, CHP ve MHP'nin 31 Mart 2019 seçimlerinde merkez dışındaki kırsal ilçelerdeki adaylarının kimler olacağı merak ediliyor.

BEYLİKOVA'DA
ÖZTAY VE SAVAŞ
İlimizdeki hemşeri derneklerinin yöneticilerinin ilçelerinde başkan aday adayı olması dikkat çekiyor. Beylikovalılar Derneğinin eski Başkanı Muammer Öztay MHP'nin Beylikova Belediye Başkan adayı oldu. Öztay'dan sonra Beylikovalılar Dernek Başkanlığına seçilen Tolga Savaş'ta CHP'den belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Savaş'ın aday gösterilmesi halinde 'halef-selef dernek başkanları' seçimde yarışacak. Eskişehir siyasetinde güçlü lobisiyle dikkat çeken Mihalıççıklılar Yaptırma Yaşatma Yardımlaşma Sosyal Dayanışma Ve Kültür Derneği'nin (MİYAD) eski Başkanı Nurettin Kaba, AK Parti'den Mihalıççık Belediye Başkan aday adayı oldu.
TEPE VE KAYA
Kırkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Uğur Tepe'de CHP'den Seyitgazi İlçe Belediye Başkan aday adayı oldu. Alpu'da Pomakların beldesi Osmaniyeli olan Kemal Kaya, Türkiye Pomak Dernekleri Federasyonu (PODEF) Genel Başkan Yardımcısı.
Sadece Pomakların değil, başta Bozan olmak üzere Karakamış, Bahçeçik, Ağaçhisar, Büğdüz, Özden, Dereköy ve Gökçekaya'da da büyük oy potansiyeli olan Kemal Kaya, AK Parti'den Alpu Belediye Başkan aday adayı oldu. Çiftelerliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Vedat Çeliker'de AK Parti Han Belediye Başkan aday adayı oldu. 2019 seçimlerinde 'bu altı isimden birkaçı belediye başkanı seçilmesi' halinde bir sonraki seçimde hemşeri dernek başkanlarına ilgi çok daha büyük olur...
----------------------------------
AYAKLARI TİTREMEMELİ

Vali Özdemir Çakacak geçtiğimiz Cuma günü ES GROUP'u ziyaret etti. Cakacak ile Eskişehir ve Türkiye gündemiyle ilgili keyifli sohbet ettik. Sportmen ve mütevazi kişiliğiyle öne çıkan Çakacak, insanların devlet dairelerine giderken, ayaklarının titrememesi gerektiğini söyledi. Çakacak; 'Yaptığım toplantılarda daire müdürlerine hep söylüyorum. Kendi eşinizin ve çocuklarınızın devlet dairelerine bir iş için giderken, nasıl muamele görmesini istiyorsanız, vatandaşa da öyle muamele yapılmasını sağlayın. Onlara tepeden bakmayın. Bazen vatandaş işin olup olmamasına bakmıyor. Dokunmaya bakıyor' dedi. Mevlana Celaleddîn-i Rûmî; 'İnsanlar kıyafetleriyle karşılanırlar, bilgileriyle ağırlanırlar, ahlaklarıyla uğurlanırlar' demiş. Mersin'de Çakacak'a görkemli bir veda töreni yapılmış. Kozmopolit bir kent olan Mersin'de tüm etnik, siyasi ve dini görüşe sahip insanlar törene katılarak, Çakacak'ı gözyaşları içerisinde uğurlamış. Demek ki Çakacak, bilgisi, mütevaziliği ve ahlakıyla Mersinlilerin gönlüne girmiş. Bu kentte önemli izler bırakmış. Çakacak'ın Eskişehir'de de halkın gönlüne gireceğini ve görevi bittiğinde aynı duygularla ağırlanacağını düşünüyorum...
--------------------------------------------------
BÜYÜKŞEHİR ADAYI GİBİ KONUŞTU

'2001 yılında kurucu merkez ilçe başkanı olarak göreve başladım. 3 Kasım 2002 seçimleri öncesinde liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın' emri ile sokak, sokak, köy köy, mahalle mahalle gezerek AK meşaleyi Eskişehir'de yaktık. Sevincimizi, hüznümüzü paylaştık, ekmeğimizi bölüştük, dara düşenin yanında olduk. Düğününde beraber eğlendik, cenazesinde birlikte üzüldük. Gençlerle stada gittik birlikte ES-ES çektik. Yaşlılarımızla çayımızı beraber yudumladık. Velhasıl bu şehrin hep sevdalısı olduk. İlk günkü aşkla yeniden kolları sıvamak ve hizmet kervanına katılmak, güvenin ve hizmetin şehri yapmak için yola çıktık. Bu ulvi niyetlerle Tepebaşını AK kadrolarla kucaklaştırmak ve AK hizmetlerle buluşturmak için sizlerle el birliği, gönül birliği ve güç birliği yapmaya söz veriyorum.' Yukarıdaki bu sözler AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan adayı Hasan Tuç'a ait. Tuç aday adaylığını görkemli bir törenle açıklarken, partililerine birlik mesajı da verdi. '31 Mart sabahına kadar yanımızdakilerin elini hiç bırakmayacağız' diyen Tuç, salondaki herkesin el ele tutuşmasını isteyerek 'Biz bunu başaracağız' dedi. Tuç'un aday adaylığı açıklamasında en çok Yılmaz Büyükerşen'i eleştirdi. Aday gösterilmesi halinde rakibi olacak Ataç ile ilgili eleştiri yapmaması dikkat çekti. Yaşanan bu durumu toplantıya katılan bazı partililer; 'Tuç yoksa Tepebaşı değil de Büyükşehir'e mi aday' sorusunu akıllara getirdi. Çünkü Tuç, Büyükşehir aday adayı veya AK Parti İl Başkanı gibi konuştu. Eski milletvekili Fahri Keskin, Odunpazarı eski belediye başkanı Burhan Sakallı, AK Parti eski il başkanı Fikret Dönmez, eski parti yöneticileri Mustafa Birsen, Halil İbrahim Sarıkaya ve Milli Görüş hareketinin önemli ismi İbrahim Atıcı törende dikkat çeken isimlerdi. 2001 yılında Birilerinin 'bu parti başarılı olamaz' diye AK Parti'ye soğuk baktığı bir dönemde Kurucu İl Başkanı Osman Yüksel ile birlikte elini taşın altına sokan Tuç, aday yapılması halinde Tepebaşı seçimleri renkli geçer...
--------------------------------------
NOSTALJİ
BİRLEŞME YEMEĞİ

32 yıl önce. Tarih 10 Şubat 1986. Yer Ekrem Restaurant. Sosyal Demokrasi Partisi( SODEP) ve Halkçı Parti (HP)'nin birleşmesinden sonra her iki partiye mensup yöneticiler hep birlikte yemek yiyor. Solda Birleşmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Masada 'Halk Beni İstiyor' sözüyle ünlenen dönemin en ünlü avukatlarından olan eski İl Başkanı merhum Demircan Arıkan, Erman Gölet'in eğitimci babası merhum Ali Gölet, Zeki Ünal, Nihat Çuhadar, Dişçi Yüksel, Tek Gıda-İş Şube Başkanı Ali Ekber Özkaya ve merhum Eyüp Pınar yer alıyor. Demircan Arıkan birleşme sonrası oluşan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP)' nin İl Başkanı oluyor. Masada o gün 33 yaşında genç parti yöneticisi olan Zeki Ünal bir yıl sonra SHP Milletvekili seçiliyor.
--------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay:
24 Haziran seçim sonuçlarına göre Büyükşehir'i kesin alırız. Bence siz aday olun.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Emine Hanım sizin matematiğinize göre kesin kazanıyorsak size aday yapalım.
AK Parti eski İl Başkanı Dündar Ünlü: Siyasette iki artı iki dört etmiş olsaydı belediyelerde 14 yıldır AK Parti iktidar olurdu.
------------------------------------------
FIKRA
10 DOLAR VERMEDEN

Mişon ile Salomon beş parasız New York'a gelirler ve 1 yıl sonra buluşmak üzere birbirlerinden ayrılırlar. 1 yıl sonra Salomon buluşma yerine üst baş dökülür, hırpani bir vaziyette gelip beklerken bir de ne görsün: Mişon buluşmaya Limuzin ile gelir. Salomon şaşkın sorar: Seni zengin görüyorum bense hala beş parasızım. Ne iş yaptın da böyle zengin oldun? Mişon: Tuvalet işletiyorum ama çok lüks bir tuvalet. Müşteri geliyor pisuvarın yanındaki kutuya 50 cent atıyor, işini hallediyor, yandan bir robotik kol çıkıyor, tutuyor, yıkıyor ve yerine bırakıp fermuarı çekiyor. Hıımmm der Salomon ve 1 yıl sonra buluşmak üzere ayrılırlar. 1 yıl sonra Mişon buluşmaya yine Limuzin'i ile gelip beklerken bir de ne görsün Salomon helikopter ile gelir. Bu kez Mişon şaşkın : Geçen sene üstün başın dökülüyordu, 1 yıl sonra ise seni benden daha zengin olmuş görüyorum, ne iş yaptın da bu kadar zengin oldun? Salomon : Tuvalet işletiyorum ama çok lüks bir tuvalet. Mişon: Eee benimki de... Salomon: Müşteri geliyor pisuvarın yanındaki kutuya 50 cent atıyor, işini hallediyor, yandan bir robotik kol çıkıyor, tutuyor, yıkıyor. Mişon : Eee benimki de... Salomon : Ancak benim tuvaletteki robotik kol 10 Dolar vermeden bırakmıyor.