Geçtiğimiz günlerde başrollerini Sadri Alışık ve Ayla Algan'ın oynadığı 'Ahh Güzel İstanbul' filmini izledim. 1966 yılında çevrilen Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı bir klasik olan filmin senaryosunu Safa Önal ile Ayşe Şaşa yazdı. Alışık'ın muhteşem oyunculuk sergilediği filmin iki ana karakterinin diyaloğu çok can alıcıydı. Ayşe karakterini oynayan Ayla Algan, Haşmet karakterini canlandıran Sadri Alışık'a 'Ne yapacağız şimdi bundan sonra?' diye soruyor. Haşmet; 'Bilmem. yaşıyoruz, iki kişiyiz ve birbirimizi seviyoruz. Korkma dünyada her zaman inanılacak sağlam şeyler bulunur' yanıtını veriyor. Filmde iki sevgili arasında geçen diyalog şu anda kötü durumda olan Eskişehirspor ve onu çok seven taraftarı için uyarlıyorum. Eskişehirspor ve taraftarı iki kişi ve birbirlerini çok seviyor. Geçmişten günümüze çok sayıda badireyi aşan Eskişehirspor taraftarı korkmamalı. Çünkü Alışık'ın dediği gibi; 'Dünyada her zaman inanılacak sağlam şeyler bulunur.' 96 milyon lira borç yükünün altına giren ve her gün yeni bir futbolcunun alacak dosyasıyla karşılaşan Kaan Ay Başkanlığındaki Eskişehirspor yönetimine, göreve geldiği günden beri saha içinden çok saha dışı problemleri çözmek için gece gündüz çalışan Teknik Direktör Fuat Çapa'ya her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı. Yönetimde taraftara umut olmak için inanılacak sağlam şeyler bulmalı...
---------------------------------------
MİHALIÇÇIK'TA ÜLKÜCÜLER YARIŞACAK

İYİ Parti Odunpazarı ve Mihalıççık Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Odunpazarı'nda Salih Karabacak, Mihalıççık'ta Serdar Ulucan İYİ Parti'nin adayı oldu. CHP Mihalıççık'ta aday çıkarmayarak, Ulucan'ı destekleyecek. Aynı ilçede AK Parti de aday çıkarmayıp, MHP'nin adayı Ali Yörük'ü destekleyecek. Serdar Ulucan Eskişehir siyasetinde tanınan bir isim. Ülkü Ocakları Başkanlığı ve MHP Odunpazarı İlçe Başkanlığı yapan Ulucan İYİ Parti'nin kuruluşunda da yer almıştı. Seçimin en iddialı partileri olan AK Parti ve CHP'nin adı 31 Mart yerel seçimlerinde Mihalıççık'ta olmayacak. Yaşanan bu durum bu ilçede yaşayan AK Partili ve CHP'li seçmeni üzdü. Başkanlık için iki ülkücü aday yarışacak. AK Partili ve CHP'li seçmenlerin tavrı bu yarışın galibini ortaya çıkaracak. Demokrat Parti ve DSP potansiyeli olan iyi bir aday çıkarmaları halinde sürpriz yapabilirler...
---------------------------------------------------
BBP ADAYI OLDU

Görünüm'de geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım yazıda İYİ Parti'nin Mehmet Çini'yi Sivrihisar Belediye Başkan adayı yapmak için onu ikna etmeye çalıştığını belirtmiştim. Ancak Çini İYİ Parti'nin değil de BBP'nin Sivrihisar Belediye Başkan adayı oldu. BBP'nin Günyüzü'nde Üstün Ünlü'yü ve Mihalgazi'de Yusuf Sakarya'yı belediye başkan adayı olarak gösterdiği öğrenildi. Sivrihisar'da kazanabilecek potansiyele sahip başkan adayı bulmaktan zorlanan İYİ Parti'nin daha önce CHP tarafından açıklanan Habil Dökmeci'yi aday göstereceği iddia ediliyor...
---------------------------------------------------
ACINIZI PAYLAŞIYORUM

Gazetemizin Köşe Yazarı Tarık Sayer'in değerli eşi emekli eğitimci Şennur Sayer geçirdiği kalp krizi sonrasında vefat etti. Şennur Sayer'in naaşı Yenikent'te Yunus Emre Camii'nden kaldırılan cenaze namazı sonrasısında Esentepe'de aile mezarlığında toprağa verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt , eğitimciler, akrabaları ve dostları bu acılı günlerinde Sayer ailesinin yanında oldu. Şennur Sayer'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Cemal Süreya, 'Özlemek, ölmekten sadece iki harf fazla be çocuk' demişti. Eşi, çocukları, dostları ve sevenleri Şennur Sayer'i hep özlemle anacak. Başta sevgili dostum, abim, değerli eğitimci Tarık Sayer olmak üzere tüm Sayer ailesine baş sağlığı diliyorum. Acınızı paylaşıyorum.
-------------------------------------------------

NOSTALJİ
AŞEVİ AÇILIŞI

Yıl:1995. 24 yıl önce Büyükşehir Belediyesi Aşevi Kurşunlu Külliyesi'nde açılıyor. Açılışı dönemin Valisi Ali Fuat Güven ve Eskişehir'in ilk Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aydın Arat birlikte yaptı. Tarihi fotoğrafta dönemin Odunpazarı Belediye Başkanı Ayhan Boyer, İmar Limited Genel Müdürü Bekir Sıtkı Saraç ve Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şamil Özcan'da yer alıyor. Aydın Arat iki yıl sonra 18 Eylül 1997 tarihinde safra kesesi rahatsızlığı nedeniyle Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Arat, beyin damarlarında tıkanıklık ve sol tarafında kuvvet yetersizliği nedeniyle 22 Eylül'de nöroloji servisine alındı. 4 Ekim 1997 tarihinde Tıp Fakültesi Hastanesi'nde saat 15.30'da vefat etti. 55 yaşında yaşamını yitiren Arat'ın Eskişehir'e çok değerli hizmetleri oldu. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. İlk Valilik görevini Eskişehir'de yapan Ali Fuat Güven, daha sonra Bursa Valiliği'ne atandı. Güven, sert ve disiplinli bir Vali'ydi. Tam bir devlet adamıydı. Eskişehir'de başarılı hizmetlerde bulundu. Eskişehir'de iz bırakan ve unutulmayan valiler arasında yer aldı. Dönemin Odunpazarı Belediye Başkanı Ayhan Boyer 1999 seçimlerinde başkanlığı kaybetti. Naif bir insan olan Boyer, kentte doğruları savunmaya bugünde devam ediyor. Dönemin İmar Limited Genel Müdürü ve merhum Aydın Arat'ın sağ kolu olan Bekir Sıtkı Saraç, DYP'de Merkez İlçe ve İl Başkanlıkları yaptı. İki dönemdir Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği yapıyor. Siyasi yaşamını Yılmaz Büyükerşen'i destekleyerek, sürdürüyor...
----------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

TBMM Başkanı Binali Yıldırım:
Devlet Bey, reis beni çok seviyor. O'nun sayesinde milletvekili oldum. Sonra Bakan oldum. Başbakan oldum. Meclis Başkanı oldum. Şimdi de İstanbul Belediye Başkanı olacağım. Göreve geleceğim başka bir makam kaldı mı?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Bin Ali deyince biniyor, in Ali deyince iniyorsun. Seni sevmeyecekte kimi sevecek? Erdoğan muhtarları da çok seviyor. Seni yarın muhtar yaparsa, hiç şaşırmam.
-------------------------------------
FIKRA
ÇAPKINLARA

John isten çıkmadan önce karısını evden arar;
Tatlım, patron bir kaç arkadaşıyla beraber komşu eyaletteki büyük gölde balık avlamaya gidecek, benimde gelmemi istiyor.
Bu hafta sonunu orada geçireceğiz. Bu benim terfi almam için iyi bir fırsat. Benim için yeteri kadar giysi ve olta takım çantamı hazırlar mısın?
Direk ofisten çıkacağız ve geçerken evden çantaları alırım. Ha, yeni ipek mavi pijamamı da koymayı unutma.
Karısı biraz işkillenir. Fakat kocasının istediklerini yapar. Hafta başında adam eve gelir, biraz yorgundur ama iyi gözükmektedir.
Karısı onu karşılar ve çok balık tutup tutmadığını sorar.
John: Ha, evet epey balık tuttuk . Fakat sana söylediğim pijamayı çantaya koymamışsın.
Karısı: Koymuştum. Ama balık olta takım çantasına koymuştum.!!!