Adam seyahatten dönmüş, akşam yemekten sonra sormuş: “Eeee ne var, ne yok bakalım!” Kadın boynunu bükmüş: “Ne olsun, otobüste adamın biri gözlerini dikti bakıyor...” Adamın şivesi biraz bozuk: “Du bakalım ne olacak?” Kadın devam etmiş: “Apartmana girdim adam peşimde! Asansöre bindim, dairenin kapısını açtım adam peşimde...” “Du bakalım ne olacak?” Kadın olanları anlatmaya devam ediyor: “Yatak odasına girdim, soyundum, makyajımı temizledim, boy aynasında kendime baktım, ışığı söndürdüm, hafif kırmızı loş, yatağa uzandım.” Adam yine, “Du bakalım ne olacak?” deyince kadın dayanamamış: “Ulan sersem herif, olanlar oldu, daha ne bekliyorsun?”

Sekiz milyon mültecinin ‘tüm yükünün Türk halkının sırtına yüklendiği’, devletin tüm kurumlarının ‘saygınlığının bilinçli şekilde’ yok edildiği, başta üniversiteler ve okullar olmak üzere tüm kurumlarda gerici vakıfların cirit attığı, 'bilimin değil de cehaletin prim yaptığı', afetlerde bilim adamlarına değil de din adamlarına itibar edildiği, adam yerine konulmadıkları için ülkenin yetişmiş beyin gücünün yurt dışına gitmek zorunda bırakıldığı, hukukun ayaklar altına alındığı, 'sendikaların emekçinin değil de güç sahiplerinin yanında olduğu' çocuklara tecavüz edenleri korumak için yayın yasaklarının getirildiği, ortamda ne yazık ki ülkemizde hala “Du bakalım ne olacak?” diyenlerin sayısı çok ama çok fazla!.. Başımıza bundan fazla daha ne kötülük gelecek? Albet Camus çok güzel söylemiş. “Hiçbir şey korkuya dayanan saygı kadar iğrenç değildir” diye...

40 YILLIK MUHTAR; “HER ŞEYİ TADINDA BIRAKMAK GEREK”

Eskişehir’de 40 yıldır hiçbir seçimi kaybetmeyerek Gültepe Mahallesi’nde Muhtar olan Ali Al 31 Mart yerel seçimlerinde aday olmayacak.  muhtar olan 1984 yılından beri 8 dönemdir muhtarlık yapan 78 yaşındaki Ali Al, her şeyi tadında bırakmanın gerektiğini söyleyerek bu seçimlerde adaylıktan çekildi.  Ali Al gerçekten çok iyi kalpli ve başarılı bir muhtar. Gültepelilerin sevdiği ve saygı duyduğu bir isim. Aday olsaydı, yine muhtar seçilirdi. Ali Al’ın her şeyi tadında bırakmak sözü biraz komik olmuş. Demek ki Al, 40 yılda ancak muhtarlığın tadına varmış.

NOSTALJİ

SÜLEYMAN DEMİREL TEMELİNİ ATTIĞI HASTANEYİ AÇTI

Tarih: 19 Ocak 1994.  30 yıl önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 900 yataklı Tıp Fakültesi Hastanesi’nin  açılışı yapılıyor. Açılış kurdelesini dönemin Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel kesiyor. Tarihi fotoğrafta açılış törenine katılan Eskişehir’in protokol üyeleri dikkat çekiliyor. ESOGÜ’nün Kurucu Rektörü merhum Esat Erenoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı açılışa TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, dönemin Milli Eğitim Bakanı Nevzat Ayaz’da katıldı. Fotoğrafta DYP Eskişehir Milletvekili Fevzi Yalçın, dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven, Prof. Dr. Şan Özalp, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Soydaş (O tarihte DYP Merkez İlçe Başkanıydı) Tıp Fakültesi Özel Kalem Müdürü Ayfer Uğurlu (Şarkıcı Özgün’ün annesi) dönemin Eskişehir Emniyet Müdürü İsmail Taşkafa dikkati çekiyor. Demirel 1970’li yıllarda temelini attığı Tıp Fakültesi Hastanesi’ni açmanın gururunu yaşadı.

DÜNYA TARİHİ

BLUES SAKSOFONCU BÜYÜK JAY MCNEELY

Yıl 1953. 71 yıl önce Amerikalı Rhythm And Blues Saksofoncusu Big (Büyük) Jay McNeely’den muhteşem resital…

UNUTULMAZ REPLİKLER

“Eğer savaşacak kadar güçlü değilsen, düşmanını kucaklamalısın. Her iki kolu da sana sarılı iken, sana silahını doğrultamaz” Seven Years in Tibet / Tibet'te Yedi Yıl