'Belediyeler yolsuzluklarla, ihalelerle suçlanır. Ama Tepebaşı'nda böyle şeyler olmaz. Bu belediyede akçeli işlerin dönmediğini biliyorlar. İnsanlara yardım eden, herkese ulaşmaya çalışan bir belediye olduğunu bilirler. Herkese eşit hizmet verirsen diyalogun olur. Bu karşılıklı sevgi saygıya dayanan bir iştir. Benim şöyle bir lafım vardır: 'En iyi siyaset en iyi hizmettir' veya 'En hizmet en iyi siyasettir.' Bu benim kendi ürettiğim bir cümledir. Hakikaten de doğru. Sen iyi işler yaparsan, herkes senin hangi partiden olduğunu bilir, o partiye karşı, sana karşı bir güven başlar. Farklı görüşlerdeki kısımlar için de söylüyorum. Gerçekten de bu hayata geçti. Şimdi siyasi ortam öyle bir siyasi ortam ki sağdan oy alamazsan ne iktidar olursun ne de belediye başkanı olursun. Muhakkak sağdan oy alman lazım. Bu da nasıl olur. Az önce söylediğim gibi güvenle olur ancak. Sana güvenirse sağdaki insanlar oyunu verirler güvenmezlerse vermezler.'

ESKİŞEHİR'İ ANLATSIN

Bu sözler Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a ait. Ataç muhabirimiz Meltem Karakaş ile yaptığı röportajda; 'Sağdan oy alamazsan ne iktidar olursun ne de belediye başkanı olursun' diye konuşarak; önemli bir tespitte bulundu. Eskişehir'de önce Yılmaz Büyükerşen sonra da Ahmet Ataç sağdan önemli bir oranda oy almayı başararak, girdikleri seçimleri ard arda kazandılar. Peki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sağdan nasıl oy alacak? Belediye Başkanları hizmet üreterek, projeleri hayata geçirerek farklı görüşlerdeki insanların gönlüne giriyor. Kılıçdaroğlu'da Mehmet Bekaroğlu, İlhan Kesici gibi isimleri öne çıkararak, sağdan oy almaya çalışıyor. Oysa CHP sağın önemli isimlerini aday yapmak yerine, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin, Tepebaşı Belediyesi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıkları projeleri tüm Türkiye'de halka anlatsalar sağdan daha çok oy alır.

ÖNCE YERELDE İKTİDAR OLMALI

CHP öncelikle yerelde iktidar olmayı hedeflemelidir. Bundan dolayı başarılı belediye başkanlarına sahip çıkmalı, onların yaptıklarını seçim meydanlarında yüksek sesle dillendirmelidir. Büyükerşen ve Ataç örneğinde olduğu gibi tüm illerde doğru isimleri aday yapmalıdır. Seçildiğinde CHP'li kimliğini öne çıkaranları değil, halka hizmet edenleri aday yapmalıdır. Türkiye'de Sol oyları %30'u geçmiyor. CHP tek başına iktidar olmak istiyorsa daha önce Anavatan'a, DYP'ye, MHP'ye oy vermiş seçmenleri kazanmasını gerekiyor. Büyükerşen ve Ataç bu seçmenlerin oylarını alıyor. Hatta genel seçimde AK Parti'ye oy veren belli bir kesimin oylarını yerel seçimlerde alma başarısını gösteriyorlar. Bence Kılıçdaroğlu Türkiye'de tek başına iktidar olmak istiyorsa Eskişehir'i örnek almalı…

/////////

ESKİŞEHİR'DE ERDOĞAN'IN POSTERİNİ ASACAKLAR MI?

MHP 26 Şubat Pazar günü saat 14.00'te Gar Düğün Salonu'nda yapacağı toplantıyla Eskişehir'deki referandum çalışmalarına başlayacak. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, MHP Osmaniye Milletvekili ve MKY Üyesi Ruhi Ersoy, MHP MYK Üyesi Sultan Gündüz katılacak. MHP İstanbul İl Başkanlığı MHP İstanbul İl Başkanlığı da 19 Şubat'ta İstanbul'daki referandum çalışmalarının startını Halkalı'daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nden vermişti. Geceye salondaki dev Erdoğan posteri damgasını vurmuştu. Şimdi Eskişehir'de herkes; 'Gar Düğün Salonu'ndaki toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posteri asılacak mı?' diye soruyor.

foto şaka



MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel: Oğuzcuğum 2010 referandumunda birlikte çalışmadık mı? Şimdi karşı tarafa nasıl geçersin?

MHP eski İl Başkanı Oğuz Sever: Ben yerimdeyim Ruhsar Hanım. 2010'da da 'Hayır' dedim. Şimdi de 'Hayır' diyorum. Peki 2010'da 'Hayır' diyen Ruhsar Demirel şimdi neden 'Evet' diyor?