4,5 yıl Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yapan Bülent Üzmez '16 gün önce' görevden alınmıştı. Üzmez İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandı.

YAZISI BEKLETİLDİ
Ancak Bakanlıktan gelen 'görevden alınma' yazısının İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir süre bekletilmesi Üzmez'in 'görevinde kalacağı' iddialarına neden olmuştu. Hatta eğitim camiasıı Eskişehir milletvekillerinin Üzmez'in görevden alınmasını 'iptal ettirdikleri dedikodusuyla' çalkalanmıştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz hafta Üzmez'e 'görevden alınma yazısını tebliğ ederek', bu dedikoduları sonlandırdı. Üzmez'in İl Milli Eğitim Şube Müdürü olarak değil de 'İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapacağı' iddia ediliyor. Peki Üzmez'in yerine kim Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü olacak. Şu anda bu konuda en güçlü aday Baksan Çıraklık Merkezi Müdürü İlhan Özata. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Özata'nın babası olan İlhan Özata ilimizin başarılı eğitim yöneticilerinden birisi. Kendisini uzun yıllardır tanırım. Dürüst, dünyaya geniş açıyla bakabilen ve çalışkan bir kişiliğe sahiptir. Eğitim Bir-Sen Yönetiminde de görev alan Özata'nın arkasında sendika desteği de var.

CEYLAN TEPEBAŞI'NA
ATANABİLİR
Şimdi bazı eğitimci dostlarımızın 'Son yönetmeliğe göre okul müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürü olamıyor' serzenişlerini duyuyorum. Evet olamıyor. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kendi tasarrufunda olan 76. Maddeyi kullanarak, istediği okul müdürünü ilçe milli eğitim müdürü yapabilir. Yani Özata Bakanın yetkisiyle Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanabilir. Özata'nın dışında başka yöneticilerinde adları Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için geçiyor. Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosu Kütahya'ya atanan Hasan Başyiğit'e ait. Kütahya'da kadro boşalmadığı için bu durum yaşanıyor. Bundan dolayı Kürşat Önder Ceylan Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü vekaleten yapıyor. Odunpazarı'nda yaptığı çalışmalarla hem öğrencilerin hem de eğitimci ve velilerin takdirini kazanan Ceylan, kadrosu boş olan Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanabilir. Odunpazarı'nda rüştünü ispatlayan Ceylan, aynı başarıyı Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde de yapar.

AVCI SESLERİ
Seyitgazi'nin ödül rekortmeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı'nın adı da Tepebaşı için geçiyor. 2 Üstün Başarı, 6 Başarı, 2 Takdir, 8 Teşekkür, 1 Maaş ödülüne sahip olan Avcı 3 kitap yazdı. Entellektüel birikimi ve eğitim yöneticiliğinde başarısıyla öne çıkan Avcı'da Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini layıkıyla yerine getirir. 2013-2015 yılları arasında Han, 2015'ten günümüze Mihalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Fatih Şahin'in adı da Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için geçiyor. Yüksek Lisansı da bulunan Şahin, ilçelerdeki gösterdiği başarılı performansı merkezde de gösterir.
Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serhat Murat'ın da adı Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için geçiyor. AK Parti İnönü İlçe Başkanının kayınbiraderi olan Murat'ın İlçe Müdürlüğü için şansı biraz az gibi. İkieylül Ortaokulu'nun başarılı ve deneyimli Okul Müdürü Celal İrtekin'in adı da bu makam için geçiyor. Bugüne kadar gittiği her okulda başarılı olan İrtekin daha üst görevleri hak ediyor. Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Musa Özgür Karatay'da Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için geçen isimlerden biri. Çalıştığı okulun sınavlardaki başarısı ortada. İlimizde yapılan sınavlarda hep ilk iki sırada yer aldı.

BİR KADINA
EMANET EDİLEBİLİR
5 yıldır Tepebaşi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yapan Tülay Gündoğan'ın adı da İlçe Müdürlüğü için seslendiriliyor. YÖK Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Üniversitesi'nin eski Rektörü Naci Gündoğan'ın eşi olan Tülay Gündoğan bu görevi layıkıyla yapar.
Eskişehir gibi çağdaş bir kentte kadın İlçe Milli Eğitim Müdürünün görev yapmasını tüm kent olumlu karşılar. Milli İrade İlkokulu Müdürü Işıl Karacak ve Gazi Yakup Satar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İrem Çakır'ın adları da Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için kulislerde seslendiriliyor.
Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 3'ü kadın 10 ismin adı geçiyor. Bakalım Tepebaşı'nın yeni İlçe Milli Eğitim Müdürübu isimlerden birisi mi olacak? Yoksa dışarıdan sürpriz bir isim mi gelecek? Bunu bekleyip göreceğiz...
------------------------------------------------------
NOSTALJİ
KIR'ATIN DEV ÇINARLARI

Fotoğraftaki üç isim Adalet Partisi ve DYP'nin efsaneleridir. Fotoğraf 1994 yılına ait. Merhum Belediye Başkanı Aydın Arat 1994 yerel seçimleri öncesinde partililere yemek veriyor. Bu yemeğe katılan partinin dev çınarları merhum İsmail Sürücü, Feridun Erdal ve Ramiz Arı bu pozu veriyorlar. Yıllarca Kır'atın peşinde koşup, partilerinin iktidar olması için mücadele veren üç çınardan birisi bugün hayatta yok. Eskişehir siyaset ve iş dünyasının tanınmış ismi olan İsmail Sürücü 11 Eylül 2008'de vefat etti. Cenazesi Alaaddin Camii'nden kalktı. Sürücü, Eskişehir'de çok sevilen bir kişiydi. Cenazeye binlerce kişi katılarak, onu son yolculuğuna uğurladı. Sürücü önce Adalet Partisi sonra DYP için yıllarca çalıştı. Partiye maddi ve manevi çok büyük katkıları oldu. Eskişehir'in merkez sağ siyasetinin önemli bir aktörü olarak unutulmazlar arasında yer aldı. Ramiz Arı ilimizde yıllarca Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanlığı yaptı.
------------------------
FOTO ŞAKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
Devlet Bey, gel seni bir öpeyim. Senin bana yaptığın kıyakları bizim Gül, Davutoğlu bile yapmadı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Umarım bu yaptığım kıyakçılığın sonu 31 Mart'tan sonra ayakçılık olmaz.
-------------------------------------
FIKRA
PAZAR AKŞAMI

Genç, güzel, üstelik oldukça dekolte kırmızı bir elbise giymiş bir kadın, Pazar akşamı gittiği bir pub'da, bara doğru yürür.
Barmene yaklaşır, elleri ile barmenin saçlarını okşayarak:
'Bu barın sahibi sen misin ?' diye sorar.
'Hayır' der içi eriyen barmen, 'Barın sahibi bizim patron…'
Genç kadın elini barmenin dudaklarına götürür ve öpmesine izin verir.
'Patrona bir söyleyeceğim vardı…'
Barmen resmen erimiştir. Kendinden geçmek üzereyken sorar :
'Neydi patrona söylemek istediğiniz ?'
Kadın gülümser:
'Kadınlar tuvaletinde ne tuvalet kağıdı var, ne sabun var, ne de havlu…'