Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan 45 yıllık bir eğitim kurumu olan Mehmet Ali Yasin İlkokulu'na bir geçici müdür atarken, bir skandala imza attı.

MÜDÜR GİTMEDEN
ATAMA YAPILDI
Yapılan değerlendirmede 75 puanın altında kalan Canip Karatepe 19 Eylül 2014 tarihinde görevinden ayrıldı. Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Karatepe görevinden ayrılmadan bir gün önce (18 Eylül'de) okula geçici müdür atadı. Böylece bu okul bir gün iki müdürle yönetilmiş oldu. Mevcut müdür daha okuldan ilişiği kesilmeden yapılan bu atama eğitim camiasında 'büyük bir skandal' olarak nitelendirildi. Huzur Mahallesi'nde bulunan Şehit Serkan Özaydın İlkokulu depreme dayanıklı olmadığı nedeniyle kapatıldı. Bu okulda görev yapan öğretmenlerin tamamı Mehmet Ali Yasin İlkokulu'na verildi.

MÜDÜR YARDIMCILIĞI
DÜŞTÜ MÜDÜR YAPILDI
Okul kapatıldığı için Şehit Serkan Özaydın İlkokulu Müdür Yardımcısı Ayşe Moripek'in yöneticilik görevi düştü. Ancak yöneticilik görevi düşen Moripek, geçici görevle Mehmet Ali Yasin İlkokulu'na Müdür olarak atandı. Canip Karatepe daha ilişiğini kesmeden atanan Ayşe Moripek, boş olan okullara müdür olabilmek için başvuruda bulunmuş. 13,45 puanla 266'ncı sırada yer alan Moripek uzun yıllar Eğitim-Sen üyesi idi. 2014 yılı Mart ayında Eğitim-Sen'den istifa edip, iktidar yanlısı Eğitim Bir-Sen'e üye olan Moripek büyük bir ihtimalle mülakat sonrasında Mehmet Ali Yasin mi, yoksa başka bir okul mu olur? Mutlaka bir eğitim kurumuna müdür olarak atanacak. Mehmet Ali Yasin İlkokulu Müdürlüğü için Beylikova İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Çelik'in ismi de geçiyor. 'Binası depreme dayanıklı değil' diye kapanan Şehit Serkan Özaydın İlkokulu'nun kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden yapılacağı öğrenildi. Yeni okul yapıldıktan sonra okulun isminin yine Şehit Serkan Özaydın İlkokulu olacağı belirtildi.

**

MUAMMER KARAMAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman önceki akşam sosyal paylaşım sitesinde gazetelerden babamın vefat ettiğini öğrendiğini belirterek, çok samimi duygularla benim acımı paylaştığını yazmış.

17 ay önce vefat etti
Sitede bu paylaşımı gören bazı dostlarım baş sağlığı dilemek için beni telefonla arayınca durumdan haberim oldu. Babam 17 ay önce 3 Mayıs 2013 tarihinde vefat etti. Anlaşılan Muammer Bey, Google'de benimle ilgili eski bir haberi görüp, onu yeni haber sanmış. Duyarlılık göstererek, bunu sosyal paylaşım sitesinde duyurmuş. Kendisi demek ki benimle ilgili her haberi çok yakından takip ediyormuş. Benim sayemde hayranları artan Karaman'ın anlaşılan çok takipçisi varmış. Dün telefonlarım hiç susmadı. Beni arayan bazı eğitimci dostlarım, 'Muammer'in haberi var da, bizim niye haberimiz yok?' diye sitemde bulununca, 'Vallahi benim Eskişehir'deki en vefalı dostum Muammer Karaman'mış. Bir tek onun haberi olmuş' diye yanıt verdim. Karaman dün sabah da başsağlığı dilemek için beni telefonla aradı. Bende kendisine babamın 17 ay önce vefat ettiğini söyledim ve nezaketinden dolayı kendisine teşekkür ettim. Telefon görüşmesinden sonra taziye mesajını paylaşım sitesinden kaldırdı. Tarihleri karıştırıp, yayınladığı taziye mesajı ile ölümünden 17 ay sonra babamın tekrar dualarla yad edilmesini sağladığı için Sayın Muammer Karaman'a teşekkür ediyorum…

*

OKUL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN ŞARTLARI TUTMAYAN
BİRİSİ NASIL ŞUBE MÜDÜRÜ YAPILABİLİYOR?

Görünüm'de daha önce Eğitim Bir-Sen Çifteler Temsilcisi Şahin Kılınç'ın görevlendirme ile Çifteler Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne getirildiğini yazmıştım. Kılınç 5 yıllık öğretmen. Öğretmenlikte 8 yılını doldurmayanlar idarecilik yapamaz. Kılınç'ın bu görevlendirmesi, Devlet Memurları Yönetmeliği gereğince 'Vekilin asilin şartları taşıması gerektiği' maddesine aykırı. Yani yasalar hiçe sayılıyor. Bu konuda yasaların hiçe sayılmasını kim önleyecek? Vali Güngör Azim Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'in önlemesi gerekmiyor mu? Onlar ne yapıyor? Eğitim Bir-Sen'i memnun etmek için okul müdürlüğüne bile başvurma hakkı olmayan 5 yıllık öğretmeni Şube Müdürü olmasına müsaade ediyor. Vali, Milli Eğitim Müdürüne; 'Bu arkadaş niye okul müdürlüğü için başvuruda bulunamadı? Okul müdürlüğü için şartları tutmayan Şahin Kılınç'ı nasıl Milli Eğitim Şube Müdürü yapabiliyorsunuz' diye sormuyor mu?

*

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Yarın Kurban Bayramını kutlayacağız. Tüm okurlarımızın bayramını şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum. Bayram ziyaretinde çaldığınız kapının arkasında anne ve babanızın olması ne güzeldir. Bayram tatiline gidecek olsanız bile yolculuğa çıkmadan anne babanızın ellerini öpüp, hayır dualarını almaya çalışınız. Bunu her bayram ertelerseniz bir gün vakit çok geç olabilir. 8 Ekim Çarşamba günü siz okurlarımızla tekrar buluşmak dileğiyle. Sevgiyle kalın…


*

foto şaka

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen: Muammer ben Eskişehir'e alışamadım. Erzincan'da da sendikanın her dediğini yapıyordum. Basın yazmıyordu. Kimse beni eleştirmiyordu.
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman: Müdürüm ben bu konuda yıllardır neler çekiyorum. Ayhan Aydıner bir gazeteciliği bıraksın. Vallahi deve keseceğim.