Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AKP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili, Mihrimah Belma Satır, Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İstanbul Milletvekilleri Sevim Savaşer, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu.

ABLUKA ALTINA
ALDILAR
Evet dört Bakan, bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, bir Grup Başkanvekili, bir Kadın Kolları Genel Başkanı, bir erkek milletvekili, yedi kadın milletvekilinden oluşan iktidar güçleri son bir ayda 8466 nüfuslu Mahmudiye İlçesi'ni abluka altına aldı. Hepsi de 30 Mart'ta CHP'nin 7 oy gerisinde kalan daha sonra yapılan itirazlar ile farkı iki oya indiren bayan adayları Ayşe Güney'in 1 Haziran'da yeniden yapılan seçimi kazanacağına inanıyordu. Hatta ondan farklı bir zafer bekliyorlardı.

2 OLAN FARK
1253'E ÇIKTI
İktidarın gücünü kullanarak, Mahmudiyelilerin oylarını alacaklarını sanıyorlardı. Ancak Ankara'da yaptıkları hesap Mahmudiye'de çıkmadı. Çünkü onlar Mahmudiyeyi, Mahmudiyelileri bilmiyorlardı. Tıpkı Eskişehir'i, Eskişehirlileri bilmedikleri, anlayamadıkları için Mahmudiye seçiminde de büyük bir hezimet yaşadılar. Seçim sandıkları açıldığında CHP-AKP arasındaki 2 oy farkı 1253'e çıktı.

DP VE MHP OYLARI
CHP ADAYINA GİTTİ
Melih Gökçek, Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, Süleyman Reyhan seçimin kaybedenleri oldu. Yılmaz Büyükerşen ve CHP, İshak Gündoğan ile birlikte seçimin kazananları oldular. Gündoğan 30 Mart'ta 1511 oy almıştı. 1 Haziran'da oylarını %100'ün üzerinde arttırarak, 3038 oy aldı. 30 Mart'ta 1504 oy alan Ayşe Güney oylarını %18,5 arttırarak (281 oy) 1785 oy aldı. 30 Mart'ta DP adayı Yahya Soysal 1336 oy almıştı. Soysal bu seçimde 269 oy alabildi. 30 Mart'ta Soysal'a oy veren 1067 kişi 1 Haziran'da ona vermedi. 30 Mart'ta 852 olan MHP oyu 1 Haziran'da 46'ya düştü. 30 Mart'ta MHP'ye oy veren 806 seçmen bu kez vermedi. DP ve MHP oylarının büyük çoğunluğunu alan İshak Gündoğan seçimi ezici bir farkla kazandı.

*

MAHMUDİYELİLER OYLARIYLA HAKLIYA HAKKINI TESLİM ETTİ

30 Mart Yerel Seçimlerinde Mahmudiye'de seçim yapılıyor. CHP adayı İshak Gündoğan seçimi 7 oy fark ile kazanıyor. AKP adayı Ayşe Güney, sonuca itiraz ediyor. İlçe Seçim Kurulu tekrar oyları sayıyor. 1 oy farkla İshak Gündogan'ın yeniden kazandığı açıklanıyor.

YSK İPTAL ETTİ
Ayşe Hanım bu sefer İl Seçim Kurulu'na gidiyor. Gündoğan bu sefer 2 oyla seçimi alıyor. Gündoğan'a yasalara aykırı şekilde belediye mührünü vermemekte direnen Güney, Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruyor. YSK'da seçimi iptal ediyor.

BU ÇABAYI MAHMUDİYE'YE
HİZMETTE GÖSTERSEYDİ
Mahmudiye seçimleri 1 Haziran 2014'te tekrarlanacak. Yapılan üç sayımda da seçimi kazanan İshak Gündoğan seçimi 4. Kez kazanmak için tekrar sahaya çıkacak. Ayşe Güney 2009-2014 yılları arasında 5 yıl belediye başkanlığı yaptı. İktidar partisine mensup idi. Bu beş yılda başarılı olsaydı, zaten seçim açık farkla kazanırdı. Ayşe Hanım, seçim iptal ettirmek için gösterdiği bu büyük çabayı 5 yıllık dönemde Mahmudiye'ye hizmet getirmek için harcamış olsaydı zaten bu süreci yaşamazdı.

MHP'Lİ BAKANLAR
BİLECİK'E AKIN ETTİ
Mahmudiye seçimleri bana 1999 yılını hatırlattı. O seçimlerde Yaşar Tüzün MHP adayını geçerek, Bilecik Belediye Başkanlığına seçildi. Daha sonra BBP amblemi oy pusulasında yer almadığı için Bilecik'teki yerel seçimler iptal edildi. 40 gün sonra seçim yapılacaktı. CHP o seçimde baraj altı kaldığı için Deniz Baykal istifa etmişti. Türkiye genelinde büyük bir hezimet yaşayan CHP Kurultay sürecine gitmişti. MHP ise çok mutluydu. Bu seçimde oylarını arttırarak, iktidarın ortağı olmuştu. MHP'nin çiçeği burnunda yeni Bakanları kırmızı plakalı araçlarıyla Bilecik'e akın etmişti. İptal edilen seçimi kazanmak için iktidarın tüm olanakları kullanılıyordu.

HAKLI OLANA
SAHİP ÇIKTI
Ancak Bilecik halkı 40 gün sonra yapılan mini seçimde tüm Türkiye'ye ders niteliğinde bir karar verdi. Bilecikliler, seçimi kazanan ve haklı olan adaya yani Yaşar Tüzün'e oylarıyla sahip çıktı. Tüzün oylarını ikiye katlayarak Bilecik Belediye Başkanı oldu. Aynı tablo 1 Haziran 2014'de Mahmudiye'de yaşanılabilir. Gündoğan'ın bu konuda avantajları var. En büyük avantajı İlçelere hizmet götüren Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile aynı partiye mensup olması. CHP 1999'daki gibi baraj altında kalmış bir parti değil. Türkiye'nin Ana muhalefet partisi. Gündoğan bu davasında yalnız değil.

YİNE İTİRAZ EDERLERSE DOĞRUSU
HİÇ ŞAŞIRMAM
Mahmudiye Halkı, Bileciklilerin yaptığını yaparak, iktidarın tüm baskısına rağmen üç sayımda da önde çıkan İshak Gündoğan'a sahip çıkabilir. Böylece oylarıyla haklıya hakkını teslim etmiş olurlar. Bu tablo olursa, İshak Gündoğan aynı seçimi dört defa kazanan kişi olarak tarihe geçebilir. Böyle bir durumda yüzleri kızarması gerekenler, ellerinden oyuncak bebekleri alınmış çocuklar gibi seçim sonuçlarına yine itiraz ederse, doğrusu hiç şaşırmam…
(Bu makaleyi 41 gün gönce 22 Nisan 2014'de kaleme almıştım. Mahmudiyeliler 1 Haziran'da verdikleri oylarla beni yanıltmadı. 1 Haziran seçiminde Haksızlığa izin vermediler. Oylarıyla haklıya hakkını teslim ederek, AKP iktidarına büyük ders verdiler.)

*

foto şaka

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: İshak, AKP'nin kadın adayı yine seçime itiraz eder mi?
Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan: Hocam itiraz ederse olan size olur.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Mahmudiye adayı ben miyim İshak? Bana ne olsun?
Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan: Hocam siz 15 senede dört seçim kazandınız. Tüm oy sayımlarını hesaplarsak, ben de 1 ayda dört seçim kazandım. Ayşe Hanım itiraz ederse bu sayı 5-6-7'yi bulur. Olan sizin rekora olur.