AKP ve CHP'de milletvekili aday adayları belli oldu. Şimdi tüm gözler seçimin iddialı partilerinden birisi olan MHP'ye döndü.

12 MART'TA BAŞLAYACAK
Bende MHP'nin genç İl Başkanı Oğuz Sever'i arayarak, 'Sizin aday adaylığı başvuru süresi ne zaman sona erecek?' diye sordum. Sever, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı başvurularının 12 Mart'ta başlayacağını bildirdi. Sever, 12 Mart 2015 günü başlayacak olan sürecin 18 Mart 2015 günü sona ereceğini belirterek, 'Aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları genel merkez tarafından alınacak' dedi.

TEŞKİLAT YOKLAMASI
Oğuz Sever Eskişehir milletvekili aday adaylarını belirlemek için geniş tabanlı teşkilat yoklaması yapacaklarını belirterek, 'Sadece üyelerimizin değil, bize yakın sendikalar ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de görüşünü alacağız. Demokratik bir ortam yaratacağız. İl Başkanı olarak, tüm aday adaylarına eşit mesafede olacağım. MHP teşkilatlarının, demokratik kitle örgütlerinin kanaatini belirtmeye fırsat tanıyacağız. Eskişehir Milletvekili adayları konusunda biz de görüşümüzü söyleyeceğiz. Bu görüş Oğuz Sever'in görüşü olmayacak. Eskişehir teşkilatlarının görüşü olacak. Genel Merkezin bizim görüşlerimizi de dikkate alacağına inanıyorum' dedi.

BAHÇELİ'NİN BAŞDANIŞMANI
ESKİŞEHİR ADAYI OLUYOR
MHP'de aday adaylığı başvuruları 8 gün sonra başlayacak. Şu ana kadar yedi isim MHP Milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. Bu isimler Emine Edizgil, Ayhan Sezer, Ayhan Küçükaslan, Fatımatüzzehra Kıraç, Timur Yatmaz, Aydın Çöken, Şenel Altun'dur. MHP Genel Başkanı Başkanı Devlet Bahçeli'nin Baş danışmanı İzzet Ulvi Yönter, Avukat Mustafa Kemal Tekin, işadamı Mehmet Emin Yeşil ve Ali Osman Tekin'in de MHP'den Eskişehir milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi.

YÜKSELEN YILDIZ
EMİNE EDİZGİL
MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel'in Eskişehir'den mi yoksa başka bir ilden mi aday adayı olacağı merak ediliyor. Demirel Eskişehir'den aday olursa, birinci sıra onun olur. 30 Mart Yerel Seçimlerinde Odunpazarı Bölgesi'nde MHP'nin oylarını %9,2'den %21,4'e çıkaran Diş Hekimi Emine Edizgil milletvekili aday adayı olabilmek için Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ndeki görevinden istifa etmişti. MHP'nin yükselen yıldızı olan Edizgil iddialı bir aday profili çiziyor. Ruhsar Demirel ve Genel Merkeze yakın bir isim olan MHP eski İl Başkanı Ayhan Sezer'de listede kendisine seçilebilecek bir yer bulmaya çalışacak.

1.SIRA İZZET ULVİ
YÖNTER OLABİLİR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı İzzet Ulvi Yönter Emirdağlıdır. Parti kulislerinde Yönter'in Eskişehir'den milletvekili aday adayı olacağı dillendiriliyor. Ruhsar Demirel'in Ankara ve İstanbul'dan aday olması halinde Yönter'in Eskişehir 1. Sıra milletvekili adayı olacağı iddia ediliyor. Ankara'da bürokrasisinde önemli bir isim olan Ayhan Küçükaslan'da Eskişehir'den milletvekili adayı olmak için seçim çalışmalarına bir süre önce başlamıştı. Sivrihisarlı olan Küçükaslan'da listeye girme şansı yüksek adaylar arasında yer alıyor. Eski Belediye Meclis Üyesi Fatımatüzzehra Kıraç, Emekli eğitimci Timur Yatmaz, Aydın Çöken, Jeoloji Yüksek Mühendisi Şenel Altun'da altı kişilik milletvekili listesine girebilecek isimler arasında yer alıyorlar.

********

BAŞARILI EĞİTİMCİDEN ESKİ ÖĞRENCİSİNE SİTEM

Metin Tomsuk lisede benim Beden Eğitimi öğretmenimdi. Başarılı ve ilkeli bir eğitimciydi.

ADAY ADAYI OLDU
Sert görüntüsünün altında babacan bir kişiliği vardı. Biz öğrencilerle iletişimi çok iyiydi. Metin Hoca emekli olduktan sonra CHP içerisinde siyasete başladı. 1999 yılında 3. Sıra CHP Eskişehir Milletvekili adayı oldu. CHP'de Merkez İlçe Başkanlığı yaptı. Metin Tomsuk başvuru süresinin son gününde CHP Genel Merkezine giderek, Eskişehir Milletvekili aday adayı oldu. Eski öğretmenin Metin Tomsuk'un aday adayı olduğunu Sonhaber okurlarına daha önce duyurmuştum.

'BİR HAYIRLI OLSUN DEMEDİN'
Metin Tomsuk Hocam dün telefonla arayarak, 'Milletvekili aday adayı olduk. Herkes hayırlı olsun dedi. Eski öğrencim bir hayırlı olsun demedi' diye bana sitem etti. 'Bende hocam haklısın. Senin aday adayı olduğunu haber olarak yaptım. Vallahi Hayırlı olsun demeyi unutmuşum. Aday adaylığınız hayırlı olsun' dedim. 'Basın tarafsızdır' derler. Ama söz konusu eski öğretmenim olunca, ben taraf oluyorum. CHP'ye yıllarını veren Metin Tomsuk'un seçilebilecek bir yerden aday yapılmasını isterim. Çünkü yıllardır sergilediği dürüst, ilkeli duruşu ve CHP'ye verdiği emekle kendisi bunu hak ediyor…

****

foto şaka

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Kemal Bey, sen Eskişehir'in Bakanıydın. Bende Eskişehir'in bakanıyım. Eskişehirliler niye senin kadar beni sevmiyor?
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan: Nabi Bey, Eskişehir'e benim kadar hizmet getirdin mi? Eskişehirspor'u şampiyon yapıp Süper Lige çıkardın mı? Bu sorulara 'Evet' diyemiyorsan asla kendini benimle mukayese etme.