Sevgili okurlar;
Bir yıl daha hayatımızdan geçip gitti. Bu bir yılda bazılarımız acı ve keder içinde, bazılarımızda, mutluluk içerisinde bir yaşam sürdü. Dileğimiz tüm insanlığın huzur ve mutluluk içerisinde bir hayat sürmesi.
Neticede yılbaşı gecesi geldi. İnsanlar da bir telaş, bir kargaşa. Yıllardır ben bunları bir türlü kafamda çözemedim. Çünkü insanlar belki de bilmeyerek, ama bilmemesi mümkün değil. Günah işlemek için fırsat kollamaları. Halbuki diğer zamanlarda günah olan yılbaşında helal olmaz. Artı diğer zamanlarda yaptığımız günahlar sadece kendimizi ilgilendirirken, belki de şuursuzca çoluk – çocuğumuzu da buna ortak ediyoruz.
Mesela henüz 8-10 yaşındaki yavru, ki onlar günahtan aridir. Bizim o gece kutlamamızda eğer onlar da varsa ve bizim soframızda ise, ailemizi de buna ortak ediyoruz. Dolayısıyla vebal daha da artıyor. Yarın kıyamette herkes hesaba çekildiğinde kendimiz için hesap verirken bir de onlar için terleyeceğiz.
Ne oldu? Günah işleyen de, sevap işleyen de o geceyi tamamladı. Ama kimi iyi başladı, kimi ise günahla başladı. Karımız, kazancımız ne oldu? İçi kötülük yapmaya meyilli olan bu insan yılbaşını bahane ederek Allah'ın haram kıldığı birçok yasaklara bulaştı.
Yüce Allah içkiyi, kumarı, zinayı haramı, buna benzer birçok kötülükleri zaten yasaklamıştır. Bu yılbaşı geldi diye helal olacak hali yok. Ben uzun yıllar yurtdışında, özellikle bizim dini bayramımızda yabancılarla beraberdim. Bir tek gayrimüslimin oruç tuttuğunu, bayram namazı kıldığını veya teravihe geldiğini görmedim. Bizlere ne oluyor da, başkalarının bayramlarını onlardan daha ateşli kutluyoruz. Dünya nedir diye soracak olursak, bakın bir büyük zat bunu nasıl özetlemiş?
İnsafı terk eyleme – fani cihandır bu
Gelen gideni görmez – İki kapılı bir handır bu
İşte dünya gelenin gideni göremediği ve bizi zihniyetiyle, parasıyla, çeşitli geçici dünya güzellikleriyle aldatan ve iki kapılı diye tarif edilen boş bir handır.
Allah Kuran-ı Kerim'inde 'Kim bir zerre kadar iyilik ederse, onun karşılığını, kim de zerre kadar şer (kötülük) işlerse onun cezasını görecektir' dediği bir imtihan sahasıdır.
Esas olan hayra meyilli olup da, iyidir şehadetini alarak buradan ebedi istirahatgahımız olan Alemi ukbaya intikaldir.
Nice mutlu, huzurlu ve sağlıklı yıllara…