Sevgili okurlar, Geçtiğimiz günlerde basında dünyanın en mutlu ülkeleri yayınlanmış bizim ülkemiz ta 98’inci sırada imiş.

Ben de İslam eserlerinden yüce peygamberimizin hadislerinden araştırarak saadet (yani mutluluk) ne ile olur onu sizlerle paylaşmak istedim. İşte sevgili peygamberimizin mutluluğun ne olduğunu tarif eden bu güzel hadisi şerifi:

4 şey mevcut olan insan mutluluktadır.

1-      İyi bir eş

2-      Geniş bir hane (ev)

3-      İyi bir aile (hane halkı)

4-      İyi bir binek

İşte buna göre bu haller kimde mevcut ise o kimse saadet içindedir buyuruyor sevgili peygamberimiz. Gerçekten de yukarıdaki sözler ne kadar doğru söylenmiş şimdi Birinci sırada olan Finlandiya’ya baktığımız zaman genelde bu kriterlere uygun bir yaşam biçimi görürüz. Evleri geniş kavga gürültü yok. Herkesin işi var arabaları ferah ve rahat, gelir düzeyleri iyi işte birçok İslam ülkesi yoksulluk ve anarşi ortamında boğuşurken gayrimüslim bir devlet bu durumları rahatça yaşayabiliyor. Allah Teala’nın hükmü dinden ziyade çalışarak bu hükmü yerine getirenlere vadettiği bir hükümdür. Bunu da çalışana verir. Biz tembellik ettiğimiz sürece hangi ulus bunu yerine getirirse tabi ki, elbette ki Allah Teala vaadinin ona verecektir. Çünkü Kur’an-ı Kerim’de (insanoğlu için ancak çalıştığı kadar vardır) buyuruyor Müslim ve gayrimüslim her yaratılan insan Allah’ın kuludur. Burada Rabbim kul olarak vaadetmiş, din olarak değil. Tüm dileğimiz bütün insanların ve tüm dünyanın mutluluk içerisinde olmasıdır.