Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Hayır diyenlerin konumu aslında 15 Temmuz'un bir yerde de yanında yer almaktır' dedi. Erdoğan bu sözleriyle 'Hayır' oyu verecekleri FETÖ'cü vatan haini olarak göstermeye çalıştı. Sonra Başbakan Binali Yıldırım 'Neden 'evet' diyoruz? PKK 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz. FETÖ 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz. HDP 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz. 'Hayır'cılara bakın ona göre kararınızı verin' dedi. Başbakan 'Hayır diyen teröristtir' anlamındaki bu sözleriyle kendisi gibi düşünmeyenleri ötekileştirdi. Onları hedef gösterdi. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın ortamı geren bu sözlerinden sonra neler oldu? Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un referandumda 'Hayır' çağrısı yapmasının ardından 25 kişilik bir grup konfederasyon binasını bastı, Koncuk'un istifasını istedi. Meral Akşener'in Çanakkale'deki etkinliği elektrikler kesilerek ve baskılarla engellenmeye çalışıldı. Yalova mitingini sudan bahanelerle iptal edildi. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'a 'Hayır' dediği için silahlı saldırı yapıldı. İrfan Değirmenci 'Hayır' dediği için işinden oldu. 'Hayır' diyen sanatçı Müjdat Gezen'in Sanat Merkezi kundaklandı. 'Hayır' savunan Sinan Oğan konuşurken, kürsüsü devrildi. Neden hep 'Hayır'ı savunanlara saldırı yapılıyor. Bu konuda birileri düğmeye mi bastı? 'Hayır'ı savunanların can güvenliği ülkeyi yönetenlerin umurunda değil mi? Yoksa bu planlı saldırılarla insanlar üzerinde korku imparatorluğu mu kurulmak isteniyor?

NOSTALJİ

İÇİNDE ESKİŞEHİR OLMAYAN HİÇBİR HİZMETE İMZA ATMADI

26 yıl önce. 1991 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na seçilen DYP Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk, partisinin diğer Eskişehir Milletvekili İbrahim Yaşar Dedelekile ilimize yaptığı bir ziyarette Eskişehirliler tarafından sevgiyle karşılanıyor.O yıllarda DYP-SHP Koalisyon Hükümeti vardı. Cindoruk'u karşılamaya gelenler arasında SHP İl Başkanı merhum Kemal Metin, SHP Çifteler Belediye Başkanı İsmail Özen, dönemin Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Yüksel Yüzügülü de bulundu. 16 Kasım 1991- 1 Ekim 1995 yılları arasında TBMM Başkanlığı yapan Cindoruk, DYP'li Bakanlara 'İçinde Eskişehir olmayan hiçbir hizmete imza atmam' demiş. Eskişehir'in Büyükşehir olmasını, İlimize doğalgazın gelmesini, OSB'de yeni fabrikaların kurulmasını sağlamıştı. Eşi Dilek Hanımın Eskişehirli olması nedeniyle Eskişehir'in eniştesi olan Cindoruk, dürüst, ilkeli ve demokrat tavrıyla Türk siyaset tarihinin önemli isimlerinden birisidir.


****
FOTO ŞAKA


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Eskişehir CHP'nin kalesidir. Kalesi olmaya da devam edecektir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Sanki Eskişehir'i CHP'nin kalesi kendisi yapmış gibi konuşuyor. Ben CHP'ye geçene kadar Eskişehir DSP'nin kalesiydi. Demek ki Büyükerşen'in kalesiymiş.