CHP Genel Merkezi halkta büyük bir karşılığı bulunan Muharrem İnce'nin altına bir otobüs tahsis ediyor.
YAKIŞIKSIZ TAVIR
İnce'ye 'Türkiye'yi şehir şehir dolaş niçin hayır verilmesi gerektiğini anlat' deniliyor. İnce'de bu parti görevi kapsamında il il dolaşıp, 'Hayır'ı anlatıyor. CHP'nin eski Grup Başkan Vekili İnce bu kapsamda Eskişehir'de de miting yapmak istiyor. İl Başkanı Sinan Özkar 'Genel Başkan miting yapmadan bu doğru değil. İlçelerde miting yapın' diyor. İl Başkanı hangi akıl ve mantıkla Genel Başkanın Eskişehir'de miting yapıp yapmayacağı daha belli değilken, halkın ve CHP tabanının sevdiği İnce'ye bu yakışıksız tavrı gösterebiliyor. İnce doğal olarak Özkar'a kızıyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile iletişime geçiyor. Ataç'ta Ertuğrul Gazi'de bulunan semt pazarını miting için ayarlıyor.
OTOBÜSÜN ÜSTÜNE ÇIKMADILAR
Zaten Ataç'a karşı yıllardır büyük alerjisi olan CHP İl Yönetim Kuruluda 'Kimse bu mitinge gitmeyecek' kararı alıyor. Söz konusu kararı, karar defterine de işliyor. Hatta mitingin yapılacağı gün İl örgütlerinden kimse mitinge katılmasın diye göstermelik 'Mihalıççık Programı' düzenliyor. Özkar bu programıyla CHP Mihalıççık İlçe Başkanını zor duruma düşürüyor. Çünkü Mihalıççık'tan üç otobüs partili aynı gün Eskişehir'e gelip, İnce'nin mitingine katılıyor. İlçe Başkanı da 'İl Yönetimi gelecek' diye bu mitinge katılamıyor. Ertuğrulgazi Semt Pazarı'nda miting yapılıyor. CHP İl Yönetimi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Odunpazarı İlçe Yönetimi bu mitinge katılmıyor. Mitinge katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Cemal Okan Yüksel, otobüsün üstüne çıkıp, halkı selamlamıyor.
ESKİŞEHİR'E OY
KULLANMAYA GELSİN
Otobüsün üstüne Muharrem İnce, Ahmet Ataç, Utku Çakırözer, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, eski milletvekilleri Murat Sönmez, Mehmet Ali Arıkan, Vedat Yücesan ve eski İl Başkanı Erman Gölet çıkarak, halkı selamlıyor. İnce mitingi öncesi ve sonrasında yaşananlar CHP'nin kalesi olan Eskişehir'e hiç yakışmadı. Birilerinin adamı olmayan gerçek CHP'liler İl Başkanını dinlemeyerek, İnce'nin mitingine katıldı. Ama Genel Merkezin izni ve onayıyla yapılan bu mitingin bazı seçilmişler tarafından sabote edilmeye çalışması en çok gerçek CHP'lileri üzdü. Referandum sonrasında CHP Genel Merkezi bunun hesabını mutlaka soracaktır. Benden Özkar'a tavsiyem; 'Çalışmayı bırakıp, hemen bugün tatile çıksın. Eskişehir'e sadece referandum günü oy kullanmaya gelsin. Böylece partiye referandum öncesi en büyük iyiliği yapmış olur.'

//////////
HEP BİRLEŞTİRİCİ OLDULAR
Eğitim-Sen Türkiye'de yıllarca memur sendikacılığına önderlik etmiş önemli bir örgüttür. Eğitim-Sen'in yaptığı onurlu ve kararlı mücadele sayesinde kamu emekçileri çok sayıda sendikal kazanımlar elde etti. Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi'nde 25 Şubat'ta kongre yapıldı. Genel Kurul sonrasında yönetimde 'bayrak değişimi' yaşandı. Serkan Demir başkanlığındaki yönetim görevi, Faik Alkan idaresindeki yönetime bıraktı. Serkan Demir başkanlığında Murat Yaman, Fidan Güneş Güngör, Nazım Yılmaz, Pelin Yalçınoğlu, Yeliz Sığınır, Meserret Yavaş isimlerinden oluşan yönetim üç yıl başarıyla görev yaptı. Denetim Kurulu'nda Murat Emeksiz, Ufuk Güvenç, Hasan Durkal, Disiplin Kurulu'nda Meral Gürbüz, Mahir Hamdi Sarı ve Berna Savcı üç yıl görev yaptılar. Başkan Serkan Demir, görev yaptığı süreçte uzlaşmacı kimliği ve sendikal bilgi ve birikimiyle öne çıktı. Hem eğitimcilerin sorunlarının çözülmesinde hem de yapılan haksızlıklara karşı mücadelede yönetimdeki arkadaşlarıyla birlikte var gücüyle çalıştı. Sendikanın eski alışkanlıklarını terk ederek; kendisi gibi düşünmeyen üyeleri ve yöneticileri ötekileştirmedi. Hep birleştirici oldu. 2014-2017 yılları arasında Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi Yönetimine bundan sonraki yaşam ve emek mücadelelerinde başarılar diliyorum. Yeni göreve seçilen Faik Alkan ve yönetimine de emek ve haksızlıklara karşı hak mücadelelerinde başarı diliyorum…
/////

NOSTALJİ
TÜRKİYE'NİN İLK KADIN AMİGOSU
Yıl 1966. Türkiye'nin ilk kadın amigosu merhum Feriha Çekiç oğlu Gürkal ile Atatürk Stadyumu'nun kapalı tribününde ES ES'in maçını izliyor. İlklerin takımı Eskişehirspor'da amigoluk yapan Feriha Çekiç, ES ES'e farklı bir ilki yaşatan kadın olarak, tarihe geçti. Başta İsmail Arca olmak üzere, Fethi Heper, merhum Necdet Yıldırım ve kaleci Mümin Özkasap Feriha hanımın en çok sevdiği futbolcular olduğu öğrenildi. 1991 yılında 74 yaşında vefat eden Feriha Çekiç'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun.

Foto şaka

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet Bey, Cumhurbaşkanlığında Ekmeleddin Beyin ismini ortaya attığında biz sizi desteklemedik mi? Niye 'Hayır' değil de 'Evet' diyorsun?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kemal Bey hep 'Hayır' dediğim için evlenemedim. Bu sefer 'Evet' diyeyim de belki nasibim açılır.