Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı önceki gün medya tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda Eskişehir ile ilgili hayallerini anlatan Sakallı, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE
Sakallı Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Eskişehirspor'un bırakın küme düşmeyi, 'Şampiyonlar Liginde oynayan bir takım' haline geleceğini söyledi. Sakallı'nın bu açıklamasını 'çok iddialı' buluyorum. Kısa vadede ligde şampiyon olacak bir kadro nasıl kurulacak? Çok 'iyi bir altyapının olması' lazım. Yasalar belediyelerin profesyonel spor kulüplerine destek olmasını engelliyor. Sakallı 'dışarıdan güçlü yatırımcıları kentte getirerek', kulübe sponsorluk yapmalarını sağlamayı planlıyor. Yoksa belediyeden iş alan firmaların vereceği paralarla Şampiyonlar Ligi takımı oluşturulamaz. Sakallı'nın bu hayali Eskişehirspor'a gönül veren herkesi heyecanlandırdı. Ancak bugüne kadar Eskişehirspor'un seçimlerde oy olarak adaylara büyük katkısı olmadı. Olsaydı Yılmaz Büyükerşen dört dönem belediye başkanı seçilemezdi.

AMİGO ORHAN VURGUSU
Dünyanın bir Eskişehir'i olacağına dair vurgu yapan Sakallı, 'Benim projelerim yok. Bir tek projem var o da Eskişehir'i bütün değerleriyle, bütün sesleriyle, bütün nefesleriyle bir orkestra şefi gibi yönetmek. Dünyanın bir Eskişehir'i olacak. Benim en büyük projem büyük Eskişehir orkestrasını uyum içerisinde yönetmek. Bu orkestradan dünyanın kendi kategorisindeki şehirleriyle rekabet edebilecek nitelikte bir şehrin melodisini yeniden yazmak ve tanımlamak. Önümüzdeki günlerde hem görsel hem doküman olarak Eskişehir için bu beş yılda neler yapacağımız basının eline ulaşacak' dedi. Sakallı bu konuda Eskişehirspor'un 'Efsane Amigosu Orhan'ı örnek gösterdi.

VEKİLLERİ BİRLEŞTİRMELİ
CHP'nin 'Türkiye'nin Eskişehir'i Var' sloganına karşı Sakallı 'Dünyanın Bir Eskişehir'i Olacak' sloganıyla karşılık verdi. Sakallı Eskişehir'in 'orkestra şefi gibi yöneteceğini' belirterek; tüm şehrin değerlerini birleştireceğine vurgu yaptı. Sakallı'nın tanıtım toplantısına AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan İl Başkanı Zihni Çalışkan, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç, kırsal ilçelerin belediye başkan ve başkan adayları katıldı. AK Parti'nin Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay ve Odunpazarı Belediye Başkan adayı Volkan Doğan toplantıya gelmediler. Sakallı Eskişehir'den önce AK Parti'de 'orkestra şefliği yaparak, partinin milletvekillerini' bir araya getirmeli. Seçimde 'başarılı olmak istiyorsa bu birlikteliği bir an önce' sağlamalı.

BÜYÜKERŞEN'E YOL ELEŞTİRİSİ
Sakallı, 'Dünyanın diğer şehirleriyle rekabet eden bir şehir haline getirmek düşüncesindeysek o halde bu şehirde vatandaşların hayatlarını güçleştiren, hayatları için engel ve problem meydana getiren tüm sorunların çözülmesi gerekiyor. İmar sorunlarından trafik sorunlarına, ulaşım sorunlarından alt yapı sorunlarına kadar hepsi çözülecek. Bizim iddiamız şu: Eskişehir bir dünya şehri olacak. Eskişehir, dünyanın Eskişehir'i olacak. Bunu yaparken de vatandaşlarımızın hayatını güçleştiren her sorun tabii ki çözülmüş olacak. Hayatın ucuzlaştırılması da buna dahil' diye konuştu. Sakallı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 'kendisinin yapması gereken yolları yapmamasını' eleştirdi. Asri mezarlığına giden yolu da örnek gösterdi. Sakallı 'bu eleştirilerinde' haksız değil. Eskişehir'e gerçekten büyük projeler kazandıran Büyükerşen, 'yıllardır yol yapımı konusunda çok eksik' kalıyor. Bu işlerle sorumlu birimin 'neden yıllardır yetersiz kaldığını' sorgulamalı.

YAKIŞIR ŞEKİLDE OLACAK
10 yıl Odunpazarı Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı bölgeye kazandırdığı hizmetlerle Eskişehir'de sevilen ve takdir edilen bir isim. İnsanları ötekileştirmeyen naif kişiliğiyle öne çıkıyor. 'Eskişehir'e Yeni Heyacan Seninle Gelecek' sloganıyla hizmet yarışına çıkan Sakallı'nın hayalleri tüm kentin hayalleriyle örtüşüyor. Ancak işi çok zor. Çünkü karşısında 20 yılda Eskişehir ile ilgili hayallerini gerçekleştiren ve sadece Eskişehir değil, tüm Türkiye'de beğenilen, takdir edilen bir isim var. Eskişehir halkı 'yine istikrar' derse Büyükerşen, 'değişim derse' Sakallı kazanır. Büyükerşen ve Sakallı arasında yaşanacak bu yarış 'iki eğitimciye yakışır şekilde olacağını' düşünüyorum. Bu konuda da tüm 'Türkiye'ye örnek' olacaklardır...
--------------------------------------------------
ŞEYH UÇMAZ MÜRİDİ UÇURUR

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan seçim çalışmalarını profesyonel şekilde yürütüyor. Hep halkın içinde olan genç başkan adayı sosyal medyayı da çok iyi kullanıyor. Taraftarları da hem sokakta hem de sosyal medyada Doğan'ın seçilmesi için var güçleriyle çalışıyor. Doğan için hazırladıkları video klipleriyle öne çıkıyorlar. 'Şeyh Uçmaz Müridi Uçar' sözünde olduğu gibi Doğan'ı sosyal medyada uçuruyorlar. 'İçin Rahat Olsun Odunpazarı' sloganıyla hizmet yarışına çıkan Doğan gerçekten iyi bir çalışma ekibi kurmuş. Ve kendisini onlara sevdirmiş. Şu ana kadar Eskişehir'de kendinden en çok söz ettiren AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak öne çıkıyor. Doğan sayesinde Odunpazarı'ndaki başkanlık yarışı daha renkli ve çekişmeli geçiyor...
------------------------------------------------------
İTTİFAKA GİRMEYEN SOSYAL
DEMOKRATLAR NAMUSSUZ MU?

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak Cumhur İttifakını bir yemekte buluşturdu. Etkinliğe 'AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Nabi Avcı ve Emine Nur Günay' katıldı. Sazak bu etkinlikle AK Parti'nin üç milletvekilini ayna masada buluşturmayı başarmış oldu. Ancak aynı Sazak'ın etkinlik ile ilgili yaptığı konuşmada; 'Cumhur ittifakı daha da büyüyecek. Namuslu sosyal demokratlarda Cumhur ittifakının içerisinde yer alacak' sözleriyle 'bir çuval inciri berbat' etti. Sazak'a sormak istiyorum. Cumhur İttifakına katılmayan sosyal demokratlar namussuz mu? Sazak gibi beyfendi bir siyasetçiye 'Namuslu sosyal demokratlar' sözünü hiç yakıştıramadım. Gerçek sosyal demokratlar 'zaten kendileri gibi düşünmeyenleri ötekileştirenlerin kurduğu' bir ittifaka asla girmez...
---------------------------------------------------
NOSTALJİ
TBMM BAŞKANI ESNAFI ZİYARET EDİYOR

Yıl 1993. 26 yıl önce TBMM Başkanı ve DYP Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk Eskişehir'e geliyor. Cindoruk Eskişehir programı kapsamında Eskişehir Esnaf Odaları Birliği'ni de ziyaret ediyor. Birlik Başkanı Yüksel Yüzügüllü, Başkan Vekili Ekrem Birsen, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karabacak, Cindoruk'u Birlik Binası'nın bulunduğu apartmanın önünde karşılayarak O'na olan saygılarını gösteriyorlar. Cindoruk'un eşi Dilek Hanım Eskişehirlidir. Cindoruk 1991 yılında Eskişehir'in eniştesi olarak milletvekili seçildi. O yılki DYP Eskişehir Örgütünün seçim programı 'Eskişehir Gelişecek Büyükşehir Olacak' idi. Seçim sonrasında DYP-SHP Hükümeti kuruldu. DYP Eskişehir'den üç milletvekili (Hüsamettin Cindoruk, İbrahim Yaşar Dedelek ve Fevzi Yalçın) çıkardı. Cindoruk, TBMM Başkanı oldu. Eskişehir Büyükşehir olabilecek koşulları taşımıyordu. Ancak Cindoruk ve DYP Eskişehir Örgütü bu konuda Eskişehirliye söz vermişti. Bu söz mutlaka tutulması gerekiyordu. O da kent halkına verdiği sözü tutarak, Eskişehir'i Büyükşehir yaptı.. Cindoruk, önce İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'e daha sonra Başbakan Süleyman Demirel'e bizzat kendi eliyle imzalatarak Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Eskişehir'e doğalgazda bu dönemde geldi. Demokrat kişiliği ile takdir toplayan Cindoruk'un Eskişehir'e büyük hizmetleri oldu.
----------------------------------------------
FIKRA
HEM GÖSTERİYOR HEM DE KOKU VERİYOR

Köye elektrik geldikten sonra köylüler yavaş yavaş elektrikle çalışan araçlar almaya başlarlar. Bunların başında da tabi ki televizyon gelir. Genelde siyah-beyaz televizyonlar. Durumu iyi olan bir köylümüz, Irak'tan ham petrol tankerinin içinde kaçak yoldan renkli televizyon getirir. Ama içine ham petrol girmiştir. Birkaç gün sonra evinde mevlit verir. Mevlit okunur, ardından yemek yenir. Oturanlardan biri 'Televizyonunuzu açın da renkli televizyon nasıl bir şeymiş görelim.' der. Televizyon açılır. Televizyonda İkinci Dünya Savaşı belgeseli gösteriliyor. Gösterilen sahnede Ruslar, Almanların petrol depolarını patlatıyorlar. Televizyon ısınınca mazot kokusu vermeye başlar.
Misafirlerden biri kokuyu alır ve; 'Televizyonunuz hem gösteriyor hem de koku veriyor!' der