Görünüm'de dün kaleme aldığım 'Büyükerşen'in İl Başkan Adayı Liste Dışı Bırakıldı' adlı yazım CHP içerisinde büyün yankı yarattı.

TELEFONLARIM HİÇ SUSMADI
Gün boyunca telefonlarım hiç susmadı. Yazımda; Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in 'Ortak İl Başkan Adayı' yapmak istediği Aydın Ünlüce'yi İl delege listesinde yer almamasını eleştirmiştim. Yazımda 'Kazım Kurt Grubu bu listeyle İl Kongresi'nde 'ortak başkan adayı' isteyen Büyükerşen'e; 'Biz ortak İl Başkanı istemiyoruz. İl Kongresinde iki liste çıksın. Zaten biz 78-0 önde başlıyoruz. Bir de ailelerden oluşan kemik listemizle seçimi rahat kazanırız' mesajı veriyor. Yarın Ünlüce Yılmaz Hoca'ya gidip; 'Beni İl delegeliğine bile layık görmeyenlerme nasıl ortak liste yapacağız? Nasıl onlara İl Başkanlığı yapacağım? Artık bu saatten sonra ben yokum' dese artık kimse ona kızamaz' yorumunda bulunmuştum.

HOCA'YA RAĞMEN
ADAY YAPAR MI?

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde en çok güvendiği adam olan Aydın Ünlüce'nin liste dışı kalmasını benim yazımdan öğrenen Yılmaz Hoca, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u aramış. Ona sert çıkarak; 'Sen bana karşı mı bu listeyi hazırladın? Aydın'ı liste dışında bırakarak ne yapmak istiyorsun. O'nun benim en güvendiğim adam olduğunu bilmiyor musun? Sinan denen o adam İl Başkanı olmayacak' diye tepki göstermiş. Yılmaz Hoca'nın 'ortak İl Başkanı adayı' diye Ünlüce'yi liste dışı bırakmayı marifet sayanlar bu tepkiden sonra bakalım ne yapacak? Yılmaz Hoca'ya rağmen Sinan Özkar artık bu yaşananlardan sonra İl Başkanı olabilir mi? Artık Kazım Kurt, Özkar'ı İl Başkan adayı olarak çıkaramaz. Çıkartırsa Yılmaz Hoca'nın bugüne kadar kendisine verdiği o büyük desteği kaybeder...

*****

9-8 BÖLÜNDÜLER

26 Kasım'da yapılan kongre ile göreve gelen CHP Tepebaşı İlçe Örgütü önceki akşam toplanarak, Başkan Yardımcılıkları dışındaki görevlerle ilgili dağılım yaptı.

TELEFONDA ARANDILAR MI?
Toplantıda yıllardır İlçe Saymanlığını yapan Mustafa Taşlak'ın karşısına aday çıkarıldı. Daha önceki yönetimde İlçe Sekreteri olan Çetin Aydın yeni dönemde bu görevi yapmak istemediğini söyledi. Bunun üzerine emekli eğitimci Hakkı Er oybirliğiyle İlçe Sekreteri oldu. Mustafa Taşlak ve Derya Bülbül Saymanlık için aday oldular. Gizli oyla seçim yapıldı. 9 oy alan Taşlak İlçe Saymanı oldu. Derya Bülbül'de 8 oy aldı. Bu seçimle yönetim 9-8 bölünmüş oldu. Daha önce hiçbir 'parti yöneticiliği deneyimi' bulunmayan Derya Bülbül'ün 'uzaktan kumanda' ile birileri tarafından aday gösterildiği iddia ediliyor. 2019 seçimlerinde kendilerine 'yer bulmak' isteyen bazı kişilerin daha toplantı yapılmadan önce yönetim kurulu üyelerini telefonla arayarak, Saymanlık için Derya Bülbül'e destek verilmesini istediği öne sürülüyor.

OPERASYON PÜSKÜRTÜLDÜ
Yönetimde bazı kişilerin toplantıya 'gardını almış şekilde hazırlıklı' geldiği öğrenildi. Aynı grubun Çetin Aydın'ın İlçe Sekreterliğini bırakmaması halinde onun karşısına da aday çıkarmayı planladığı öğrenildi. Yaşanan bu durum; 'Eski yöneticileri tasfiye etme operasyonu yapıldı' diye algılandı. Ancak bu operasyon 9'a 8 oyla püskürtüldü. Merve Baki Eğitim, Taner Pişirensoy Bilişimden Sorumlu Sekreterliği görevlerine getirildiler. İlçe Başkan Yardımcılarını belirlemek için önümüzdeki günlerde ikinci toplantı yapılacak.

*****

SANDIKLARDA AİLECEK Mİ GÖREV YAPACAKLAR?

Görünüm'deki dünkü yazımda Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel'in 288 kişilik İl Delege listesiyle ilgili değerlendirme yapmıştım. 'Kongrede 'Eskisi gibi siyaset yaparak başarılı olma şansımız yoktur' diye konuşan Kazım Kurt'un hazırladığı liste nasıl böyle olur? Böyle bir listeyle mi eski alışkanlıkları bırakacağız? Listede hep aynı soyadlar. Eskiden aileden bir kişi listeye girerdi. Şimdi babalar, anneler, çocuklar aynı listede. O da yetmedi damatlar, teyzeler, kuzenler de hep birlikte ailecek aynı listede. Yaptıkları büyük yanlışlarla hem Kazım Kurt'a hem de Odunpazarı Belediyesi'ne büyük zarar veren belediye çalışanları da bu listenin baş köşesindeler' diye yorumda bulunmuştum. Beni bu konuyla ilgili çok sayıda CHP'li aradı. Arayanlar konuyla ilgili şu soruları yönelttiler; 'Bu il delegeliğine layık görülenler, seçim sandıklarında ailecek mi görev yapacaklar? Delegelerin yüzde 70'i Gültepe, Büyükdere, Göztepe, Yıldıztepe ve Yenikent'te oturuyor. Odunpazarı beş mahalleden mi ibaret? Diğer mahallelerdeki sandıklar kime emanet edilecek? CHP'de bu aile şirketleri mi Kurt için oy toplayacak? İstanbul İl Kongresi böyle liste yapıldığı için iptal edilmedi mi?'

*****

FOTO ŞAKA



Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal:
Hüseyinciğim, Meral Akşener bizim oyumuzu bölemez.
Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan: Gültekin bey Türkiye genelinde sadece 70 bin oy almışız. Oyumuz bölünse ne olur, bölünmese ne olur?

******

FIKRA

HEM GÖSTERİYOR HEM DE
KOKU VERİYOR


Köye elektrik geldikten sonra köylüler yavaş yavaş elektrikle çalışan araçlar almaya başlarlar. Bunların başında da tabiki televizyon gelir. Genelde siyah-beyaz televizyonlar. Durumu iyi olan bir köylümüz, Irak'tan ham petrol tankerinin içinde kaçak yoldan renkli televizyon getirir. Ama içine ham petrol girmiştir. Birkaç gün sonra evinde mevlit verir. Mevlit okunur, ardından yemek yenir. Oturanlardan biri'Televizyonunuzu açın da renkli televizyon nasıl bir şeymiş görelim.' der.Televizyon açılır. Televizyonda İkinci Dünya Savaşı belgeseli gösteriliyor. Gösterilen sahnede Ruslar, Almanların petrol depolarını patlatıyorlar. Televizyon ısınınca mazot kokusu vermeye başlar.
Misafirlerden biri kokuyu alır ve; 'Televizyonunuz hem gösteriyor hemde koku veriyor!' der