Sivrihisar'ın başarılı Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile dün telefonda görüştüm. Kendisi Sivrihisar Ermeni Kilisesi çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindiğini belirterek; 'Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi tamamlandığında bölge güzel bir çehreye kavuşacak' dedi.

Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi çalışmalarının 1-2 ay içerisinde tamamlanacağını vurgulayan Yüzügüllü; 'Kilisenin hemen yanında bulunan dağın yamaçlarında oluşturulan patika yolda Sivrihisarlı ünlü Heykeltraş Metin Yurdanur'un Sivrihisar için yaptığı birbirinden güzel heykeller sergilenecek. Bu heykellerin ışıklandırması da yapılacak' dedi. Açık Hava Müzesinde, Atatürk'ün elinde Nutuk kitabıyla heykeli, Nasreddin Hoca Heykeli, Şerife Bacı heykeli, Atı ile dereden geçen kız heykeli, Halk Bilimcisi Muzaffer Sarısözen, Aşık Paşa Anıtı gibi heykeller yer alıyor. Çalışmalar bittiğinde Sivrihisar'da bir kültür destinasyonu ortaya çıkmış olacak. Sivrihisar Nasreddin Hoca'nın doğduğu ev, Pessinus kalıntıları, Kibele'nin Büyük Tapınağı, Ermeni Kilisesi, 67 Ağaç Sütunlu Ulu Cami, Saat Kulesi, Alemşah Türbesi ve Zaimağa Konağı gibi önemli tarihi zenginliklere sahip. Bu zenginliklere Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi'nin de eklenmesi sevindirici. 1950 yılında Sivrihisar'da doğan Metin Yurdanur başta Ankara'da olmak üzere Türkiye ve yurtdışında çok sayıda Anıt Heykel yaptı. 1998'de Devlet Sanatçısı unvanını alan Yurdanur genellikle bronz malzeme ile eserler üretiyor.

***

ÜLKEDE 'HAYIR BİZ BAĞIMSIZIZ' DİYEN SAVCI VE HAKİM YOK MU?
Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin dün kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşım dikkatimi çekti. Öztekin paylaşımında şu ifadeleri kullandı; 'Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediğimiz törende yaptığım konuşmada 'yargı yürütmenin eline geçmiştir' demiştim. Bir İktidar milletvekili bunu doğruladı. 'Hepsi bizim elimizde ' dedi. Oysa yasama ve yargı iktidarın elinde olamaz...Özellikle 'yargı'.. Bu açıklama sonrası bir tek yargıç ve savcı çıkıp 'Hayır, biz bağımsızız, kimsenin elinde olamayız' demiyor... AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu Başkanlık sisteminin savunulduğu bir televizyon programında, 'Aslında şimdiki sistem bizim daha çok işimize yarar. Yasama bizim elimizde, yürütme bizim elimizde, yargı bizim elimizde' demişti. Öztekin, 'Yargı iktidarın elinde olamaz' diyerek Ensarioğlu'na gönderme yaptı. Şimdi Türkiye'de yargının bağımsızlığının savunan kitle, 'Hayır biz bağımsızız, kimsenin elinde olamayız' diyen yürekli yargı ve savcıların çıkmasını bekliyor…

***

BİZ BİR BEBEK BEKLİYORDUK
ALLAH BİZE MELEK GÖNDERDİ

'Down Sendromu'nu bir hastalık olarak görmüyorum ve sadece şunu söyleyebilirim; şaşırdım, çünkü test sonuçlarında bir şey çıkmamıştı. Zaten bunu duyduğum an değil, Ediz'i kucağıma ilk aldığım an neler hissettiğimdi önemli olan… Çok acayip bir şeydi, sanki kalbi avuçlarımda atıyordu. Biz bir bebek bekliyorduk, Allah bize melek gönderdi.' Bu sözler Eskişehir'in müzik dünyasında gururu olan Özgün'e ait. Pop müziğin önde gelen isimlerinden Özgün Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda iki yıl önce evlendiği müzisyen eşi Nida Karaçar ile 1 yaşındaki oğulları Ediz'i bu kelimelerde anlattı. Özgün ile üç yıl önce röportaj yapmıştım. Mütevazi ve beyefendi kişiliğini takdir etmiştim. Kendisini iyi yetiştirmiş, son derece naif bir insan olan Özgün, içten bir şekilde minik yavrusunu anlatırken kullandığı anlamlı kelimelerle benim gözümde daha da büyüdü. 1979 Eskişehir doğumlu olan sanatçı Özgün, Eskişehir'in önemli eğitimcilerinden İlyas Küçükcan'ın torunudur. Özgün, eşi Nida hanıma ve gerçekten bir melek olan evlatları Ediz ile birlikte ömür boyu mutluluklar dilerim. Özgün gibi karakterli sanatçılar iyi ki var…

***

DEDE İLE BABA SÖYLEDİ BABAANNE TORUN DİNLEDİ

Büyükşehir Belediyesi Beyefendiler Korosu geleneksel konseri geçtiğimiz günlerde izleyicilerin coşkulu katılımı ile gerçekleştirildi. Eskişehir'de mühendis, akademisyen, doktor, kimyager, avukat ve ses sanatçılarından oluşan 23 kişilik 'Beyefendiler Korosu' konseri büyük beğeni topladı. Şef Gönül Onar ve koro üyelerinin yoğun emek vererek gerçekleştirdiği konserde 'Kız Sen İstanbul'un Neresindensin' şarkısının Eskişehir uyarlaması ile Ankara ve İzmir Marşları büyük ilgi gördü. Konserde örnek bir aile tablosu yaşandı. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Jale Nur Süllü ve torunu Ada seyirci koltuğundaydı. Ada'nın dedesi Remzi Süllü ile babası Oytun Süllü sahnedeydi. Koroda yer alan dede ile baba birbirinden güzel şarkıları seslendirirken, babaanne ve torun onları izledi. Minik Ada konser sonunda dede ve babayı minik elleriyle bol bol alkışladı.

***

FOTO ŞAKA

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Melih Gökçek bana 'paralel' diyor. Ben de onun için 'Ankara'yı parsel parsel sattı' diyorum.
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Galiba söylediklerinizde ikinizde haklısınız