Taekwon-Do bir ahlak sporudur. Belli kuralları olan, bayrağa saygı ile başlayıp rakibine sevgi ile sona eren estetik bir spordur.
Taekwon-Do'cu ezanı sever okunduğunda saygı gösterir ve dinler, büyüklerini sayar, küçüklerini severler. Bayrak içindir kavga, mücadeleleri bayrağı her yerde dalgalandırmaktır. Hepsinin tek amacı vardır İstiklalimizin ölümsüz marşını tüm Dünyaya dinlettirmektir.
Taekwon-Do Ulvi bir spordur. Hedef böyle ulvi olunca yapılan sporda ulvileşiyor.
Yanlış hatırlamıyorsam İlimizde bu sporu bünyesinde barındıran 29 kulüp yüzlerce sporcu var. Bu kulüpler de yetişen sayısız başarılı sporcu var. Otuza yakın Uluslar arası, yine otuza yakın Türkiye dereceleri elde edilmiş. Geçtiğimiz yıllara oranla ilimiz açısından bu hiçte yadırganmayacak bir sayı. Bu başarının artarak devam etmesi en büyük temennimiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Bu spor dalının ilerlemesi yolunda gayret sarf eden ayrıca teşekkür edilmesi gereken insanlar var. Bunları da buradan zikretmeden geçemeyeceğim. İki dönem önce İl temsilciliği yapan Uzman Doktor Çetin Avcı, geçtiğimiz dönem İl temsilciliği görevini üstlenen Metin Atıcı, Eskişehir Demirspor kulübünde branş açılmasını sağlayan TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve İl Müdürümüz Hüseyin Aksoy. Şahsım adına bu zatı muhteremlere teşekkür ediyorum.
2017 yılında Taekwon-Do dalında daha büyük başarılar geleceğini düşünüyorum. Senenin ilk gününde gazeteci arkadaşlarımızdan Behçet Albayrak bir almanak gibi haber yapmış ve bu spor sayfanın dörtte birini kaplamıştı. Umarım ve isterim ki 2018 yılının ilk gününde bu sefer sayfanın dörtte birini değil de, yarısını kaplar. Başarılarla dolu bir sene olsun inşallah. Vesselam…